Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dampfkraftwagen

Czym jest dla was dobre urodzenie?

Polecane posty

wedlug ciebie, to pewnie w tym celu trza pochodzic od aszarijow czy kiego proroka

Gość nie martw sie
dobre urodzenie to herb w rodzinie .Ale co za tym idzie majatek przekazywany z rodziny na rodzine.Dobre wyksztalcenie . Brak chorob psychicznych, dewiacji , nalogow tez :-D

Gość Cała prawda i tylko prawda!
Jak zwykle chodzi o materializm i genotyp. Kobiety oceniając swoje możliwości dochodzą do etapu gdy trzeba poważnie zastanowić się nad swoim życiem i dokonać odpowiednich wyborów. Pojęcie to oznacza tylko jedno - czysty egoizm. Jeśli chodzi o materialistyczne podejście, to oczywiście mam na myśli spadek, pozycję, renomę, rodzinną firmę, perspektywy na przyszłość... Genotyp - myślę tu o inteligencji i wyglądzie zewnętrznym. Kobiety biorą pod uwagę wszystko, nawet to czy ich nienarodzone dzieci będą ładne, mądre, inteligentne i czy ich partner zapewni im odpowiednie geny. Wyrachowanie sięga zenitu...

Nie aszarijów, tylko Ariów. A słowianie, jako potomkowie Sarmatów, smi Ariami w są chyba najprawdziwszy. Dodam tylko, że swojego czasu nie lubiłem tego co słowiańskie i uważałem to za szczyt obciachu . . .

Tak też wyobrażam sobie perską królową Waszti: "Również królowa Waszti wydała ucztę dla kobiet z pałacu królewskiego, należącego do króla Achaszwerosza. Siódmego dnia, gdy król dobrze sobie podochocił winem, kazał Mechumanowi, Bizzecie, Charbonie, Bigcie, Abagcie, Zeterowi i Karkasowi, siedmiu eunuchom, usługującym królowi Achaszweroszowi, przyprowadzić przed oblicze królewskie królową Waszti w koronie królewskiej celem pokazania ludowi i książętom jej urody, gdyż była ona bardzo piękna. " Estery 1:9-11

Jak prawią statystyki jakiś % dzieci wychowuje ojciec niebiologiczny. Dlatego co do "dobrego urodzenia" względem chorób dziedzicznych byłbym raczej ostrożny.

Są jeszcze badania genetyczne. Potomkowie Ariów odznaczają tym, że ich chromosom Y należy do haplogrupy R1a1. Często spotykany wśród Persów, Słowian, plemio Afganistanu. Z tego wynika również, że Słowianie są dużo bardziej aryjską ludnością, od mieszkańców zachodniej Europy . . .

Biorąc pod uwagę bliższą styczność Słowian z grupami wschodnimi nie dziwota że więcej krwi Ariów w nich płynie. Germańcy i Anglosasi byli dalej albo skuteczniej bronili swoich kobiet.

Właśnie nie. Termin "Aryjczycy" odnosi się do ludności irańskiej. A Słowianie nie tyle mieli styczność z ludami wschodnimi, co tak naprawdę byli potomkami saratów, czyli plemion irańskich. Bałtowie i Słowianie wedle tej definicji to jedyni Aryjczycy w Europie. A R1a1 odnosi się tylko do chromosomu Y. A więc jest związana z dziedziczeniem w lini męskiej. A co do Germanów, to gdzieś czytałem, że Goci zostawili w Polsce swoje żony, a sami poszli na południe. Ciekawa sprawa jest też z Anglikami. Przez wieki byli uważani za potomkow Anglosasów, a okazało się, że mają głównie celto - baskijskie geny . . .

"Termin "Aryjczycy" odnosi się do ludności irańskiej. A Słowianie nie tyle mieli styczność z ludami wschodnimi, co tak naprawdę byli potomkami saratów, czyli plemion irańskich." Ciekawe. To wyjaśnia dlaczego Słowianki mają naturalny pociąg do osób czystej krwi aryjskiej.

Zamiast prowadzić jałową dyskusję i przytaczać "własne fakty" piszcie wraz z podawaniem źródeł skąd wasze informacje pochodzą. Inaczej nigdy nie dojdziecie do jakiegokolwiek porozumienia bo każdy będzie miał własne fakty (a że fakty są jedne, to co najmniej jeden z was jest w błędzie). Podając źródło uwiarygadniacie wasze wypowiedzi. Źródła naukowe, naukowców, którzy to badali rzecz jasna.

"To wyjaśnia dlaczego Słowianki mają naturalny pociąg do osób czystej krwi aryjskiej." Oj nie powiedzialbym. Wiem za to, że wszelkiej maści ciapsy zazwyczaj mają spory apetyt na słowianki. I wydaje mi się, że sytuacja geopolityczna ma tutaj duże.

"http://pl.wikipedia.org/wiki/Sarmaci" "a ludy Europy Środkowo-Wschodniej Badania haplogrupy R1a1 wskazują także, że w Europie występuje ona w dużym skupieniu na terenach m.in. współczesnej Polski, Węgier i Ukrainy. Świadczy to o dużych związkach genetycznych populacji zamieszkującej te tereny z ludnością indoirańską, z czego w dalszej mierze wynikać może prawdziwość teorii o pochodzeniu jej, przynajmniej w pewnej części, od Sarmatów - wbrew XIX wiecznym zaprzeczeniom."

"Właśnie nie. Termin "Aryjczycy" odnosi się do ludności irańskiej. ..." Jak dla mnie brzmi to jak zaprzeczenie Twojej poprzedniej wypowiedzi ;) Ja się nie znam na tym temacie więc nie mam co przytaczać :P, wy natomiast jesteście najpewniej otrzaskani w tej tematyce więc zapewne skądś musieliście to wyczytać, zapewne z jakiejś pracy w najgorszym razie popularno-naukowej.

Dampkraft a czy z bycia półkrwi aryjczykiem wynika coś konkretnego ? Nie to żebym miał przeciw Irańczykom ale lepiej czułbym się słowianinem z dziada pradziada od Piasta.

aha... z Internetu, nie mam więcej pytań ;). Tak btw to Wikipedia nie jest źródłem, na które warto się powoływać, bo jak trafisz kiedyś w dyskusji na człowieka, który ma gruntowną wiedzę w danym temacie (po przeczytaniu szeregu publikacji naukowych), to on Cię po prostu zje na śniadanie. Tak tylko doradzam.

Misja dziejowa. O Ariach w pozytywny sposób wyraża się Biblia, kiedy pisze o Persach, jako tych, którzy zniszczyli zły Babilon i pomogli odbudować Boży Przybytek . . .

Żeby nie było, ja nie twierdzę, że to co tutaj piszecie jest bzdurą (nie znam się na tym temacie i nie mam ochoty tego weryfikować). Po prostu generalna zasada jest taka, że jak się człowieka wypowiada na tematy typowo naukowe (a ten taki jest), to warto być oczytanym w danej tematyce.

Tak, wiem ponieważ sam takie pisuje - jestem naukowcem. Biorą się z kilku źródeł: 1. Badania 2. kompilacja wyników badań innych naukowców, np. dla stworzenia lepszej generalizacji 3. Przenoszenie literatury obcojęzycznej literatury fachowej na grunt polski. To 3 główne

I żeby nie było - ja tutaj mówię o pracach naukowych, tzn. rzetelnie przeprowadzonych i podlegających permanentnej kontroli ze strony środowiska naukowego. Nie mam tu na myśli tępego przepisywania książek czy też prac zaliczeniowych studentów ;)