Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam złe relacje z rodzicami

Czy powinienem żałować relacji z rodzicami????

Polecane posty

Bo ja nie żałuje. Mam 30 lat. Jestem elegancki, zadbany, przystojny, niczego mi nie brakuje. Miałem dwa związki w swoim życie. Obie odeszły dlatego że nie chciałem mieć dzieci, teraz uprawiam sport, chodze na siłownie, biegam, chodze na basen. Wypełniam cały swój wolny czas. I moi rodzice zapragneli wnuka, powiedzieli mi że 30 lat to już pora na dziecko. A ja żeby się odpieprzyli i o wnukach ode mnie mogą sobie pomarzyć. Wiem że matka daje nawet 100 złotych na tace by Bóg wysłuchał jej próśb :)

Gość laaaaaaaakjshddf
powiedz im ze nie znalazles jeszcze odpowiedniej kobiety by miec dziecko;p

ale ja nie zamierzam szukać odpowiedniej kobiety do dziecka. Oni marzą o wnukach ale ja nie będę ich zwodził. Żyje tak jak chce i nikt mi tego nie odbierze. Po prostu myślę o swoich sprawach :) a nie o dziecioróbstwie ;)

Gość laaaaaaaakjshddf
no to tak im powiedz skoro nie chcesz miec dzieci, no jak bys nie zamierzal szukac ? no chyba sam w ciąże nie zajdziesz,a nie chcesz chyba by matką twoich dzieci byla bylejaka dziwka

Gość nokia N8
no to jak nie chcesz to w czym problem?masz czas do 35 roku zycia bo potem to bedziesz dziadkiem na wywiadowkach u dziecka.Znajdziesz odpowiednia kobiete moze to byc nawet jutro i sie zakochasz na maksa i pomiesiacu stwierdzisz ze chcesz zalozyc rodzine.W zyciu jest roznie,ja tak mialam,nie chcialam dzieci nigdy nawet o tym nie pomyslalam,spotkalam pewnego dnia mojego obecnego meza,milosc szalona,po 4 meisacach zaszlam w ciaze wzielismy slub i teraz mamy 20 miesiecznego synka ktory daje mi energie na cale zycie :)

Gość wyjątek
No i co myślisz, że będziesz podziwiany za to co napisałeś. Żyj sobie jak chcesz, nikomu nic do tego. Do rodziców tak mówisz "odpieprzcie się"?

Tylko nie wiem dlaczego rodziców to tak strasznie boli?

Gość Ja dałam na imię
No ale żeby sobie coś postanowić to nie trzeba się z tym obnosić na kafe :D. Czego ty szukasz tutaj, poklasku? Trochę dziwne że wybrałeś sobie akurat to forum. Co do reszty to uważam że nie rodzice decydują o naszym życiu i masz prawo do swojego zdania. Szkoda kasy na tacę :D

Gość wyjątek
Bo to jest ludzki odruch, oczekiwanie, że jak się ma dzieci to i będą kiedyś wnuki. Co w tym dziwnego?

Gość Bo rodzice są ludźmi
o tradycyjnych poglądach jak większość ludzi w tym wieku na świecie. Dziwi cię że ich to boli? A dlaczego cię dziwi? W końcu to nie oni wybrali mniej konwencjonalną drogę życia tylko ty :D....Zapewne to oni się dziwią , mają do tego prawo tak samo jak ty masz prawo do swojego życia.

ale oni powinni chcieć bym ja był szczęśliwy a nie oni. Ja mam spokojne, wesołe, beztroskie życie z którego nie mam zamiaru rezygnować.

Gość singielka_5555lat
gdzie pracujesz i ile zarabiasz ?

Gość Bo rodzice są ludźmi
A no to teraz widzisz jak egoistyczni są potencjalni dziadkowie i jak nieraz się wściekają młode matki że ich rodzice albo teście tylko wnuka widzą i nic poza tym. Nie pocieszę cię bo nie powiem że będzie lepiej. Starsi ludzie mają większe parcie na nowego członka w rodzinie niż kobieta w fazie rozrodu :D. Nie dadzą ci spokoju ale ty nie musisz temu ulegać. Egoizm polega na tym że rodzice martwią się że nic po nich nie zostanie oprócz ciebie, że nie przekażesz genów ich linii.

Mam własny interes :) zarabiam kilka tysięcy miesięcznie i mam własne 4m :)

prędzej martwią ise ,ze synek zostanie sam na świecie kiedy oni już o czy zamkną :) Bo teraz jak coś zawsze jest u kogo święta spezić , jak potrzeba pomocy - jest sie do kogo zwrócić , mamusia zawsze na obiadek przygarnie a i zaopiekuje ise dorosym synkiem w chorobie ... A jak rodziców zabraknie a synek wieczny kawaler ... sory - stary kawaler ...?

Po 1 - obiady jadam w restauracji Po 2 - Do domu 10 razy w miesiącu przychodzi pani do sprzątania, prania i prasowania (płace jej za to 800 złotych).

no to jeszcze chwila i wynajmiesz " rodzinę do spedzenia świąt " i będize ok :)

Gość singielka_5555lat
mam złe relacje z rodzicami Mam własny interes zarabiam kilka tysięcy miesięcznie i mam własne 4m To naprawdę masz dobre relacje z rodzicami .......Nie wiem czego ty jeszcze chcesz ?

Gość singielka_5555lat
allium , nie strasz chłopaka , bo w ten sposób niczego go nie nauczysz, wazne , że chociaż sam mieszka , zarabia .....

a niech mieszka i zarabia :) pewnie ,ze nie każdy powinien dizeci mieć :)