Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Autorka tematu1

Zastrzyk antykoncepcyjny, proszę o rozmowę

Polecane posty

Gość Autorka tematu1

Witam jestem od 3 miesięcy szczęśliwa mama ale jedna kwestia nie daje mi spokoju - czy znowu nią nie będę. Miesiąc po porodzie wzięłam zastrzyk Depo provera i przez pierwsze 3 tygodnie było ok. Potem zaczęłam mieć krwawe upławy które są do tej pory :/ nie mówię że to jest objaw ciąży ale co innego: poranne mdłości, zawroty głowy, osłabienie, identycznie jak na początku ciąży. Powiedzcie, czy któraś z Was wpadła po tym zastrzyku? Padne chyba na zawał jakbym znowu miała przez to przechodzić.

Gość Autorka tematu1
Proszę niech ktoś coś odpowie na temat skuteczności takiej antykoncepcji.

Gość tratata2525
Ja miałam podany 6tyg po porodzie miałam podobne objawy podobno to skutki uboczne bo w ciąży nie byłam.

Gość Autorka tematu1
Lekarz wypisał wcześniej ale kazał miesiąc po porodzie wziąć i tak zrobiłam. A to mi bardzo polecał dlatego że wtedy jeszcze karmiłam.

Gość Autorka tematu1
A jeśli zrobiłabym test to nie wyszedłby przekłamany pod wpływem tylu hormonów? Orientujecie się?

Gość uwierz mi kochana
najmniej skuteczny sposób antykoncepcyjny

Gość Autorka tematu1
Teraz to mnie przestraszyłas. To jakiś lekarz Ci powiedział czy z autopsji wiesz?

Gość naa pewnoo
czemu nie założyłaś sobie wkładki - bez żadnych hormonów a spokój na 5 lat

Gość wziełam dwa zastrzyki depo
i rok po odstawieniu nie mogę zajść w ciążę. Te krwawienia to skutek uboczny, ja musiałam brać tabletki przez 2 miesiące żeby uregulować cykl. Nie jesteś w ciąży, te zastrzyki są aż za bardzo skuteczne, mogą zatrzymać płodność na rok. Zresztą zrób test, nie będzie zafałszowany.

Gość MAMA*2I
mialam tez te zastrzyki 2 razy i pol roku bez okresu 100% skutecznosci , tyle tylko ze po nich przybralam na wadze. na pewno nie jestes w ciazy ,spokojnie🌼

Gość skad jestes
ja tez brałam po I ciązy i rzeczywiście są one aż nadskuteczne. póxniej tabsy na wywołanie okresu i troche mineło zanim sie wszystko na nowo utabilizowalo.

Gość Autorka tematu1
Czyli że po skończeniu działania tego zastrzyku dalej krwawiłyście? Czy tylko miesiączki nie było?

pierwszy zastrzyk wzięłam we wrześniu, drugi w grudniu. po pierwszym było ok, małe krwawienie na początku, a po drugim się zaczęło. miałam małe ale ciągłe krwawienia przez trzy miesiące, i pewnie miałabym dłużej gdyby nie to że brałam tabletki na uregulowanie cyklu. normalny cykl miałam dopiero w sierpniu, czyli po pół rok od terminu, w którym zastrzyk miał przestać działać. Teraz staram się o drugie dziecko i od 4 cykli nic, mimo że z pierwszym udało się przy pierwszej próbie.

Gość Autorka tematu1
Współczuję Ci. Żałuję że tabletek nie chciałam ale myślałam sobie że tyle obowiązków przy dziecku, pewno nie będę pamiętać o tabletce i teraz mam. Na szczęście na początku stycznia kończy mi się działanie i powiedz mi, kiedy wtedy zacząć pigułki brać? Bo powinno się od pierwszego dnia miesiączki ale jeżeli jej nie będzie to co wtedy?

Gość Autorka tematu1
Współczuję Ci. Żałuję że tabletek nie chciałam ale myślałam sobie że tyle obowiązków przy dziecku, pewno nie będę pamiętać o tabletce i teraz mam. Na szczęście na początku stycznia kończy mi się działanie i powiedz mi, kiedy wtedy zacząć pigułki brać? Bo powinno się od pierwszego dnia miesiączki ale jeżeli jej nie będzie to co wtedy?

najlepiej idź do lekarza, nie bierz nic na własną rekę w sytuacji kiedy masz rozregulowaną gospodarkę hormonalną. Ja czekałam aż te plamienia skończą się same i w sumie to tabletki zaczęłam brać gdzieś od kwietnia.

Ja przed ciążą brałam tabletki,potem dziecko.Po porodzie założyłam Nexplanon no na początku fajnie bo nie musiałam o niczym pamiętać,brak okresu a pptem się zaczęło-wyłażenie włosów,trądzik,tycie,problemy z okresem.Od lipca do października 2011 nie miałam wogóle,potem jak zaczęłam krwawić to okres miałam od października od stycznia :/ implantu się pozbyłam,odczekałam aż wszystko wróci do normy i założyłam spiralę miedzianą-jak dla mnie rewelacja, żadnych skutków ubocznych,okres jest-tylko owszem bardziej bolesny i obfity,ale można to znieść.Mam nadzieję że nas nie zawiedzie i że będzie działać tyle, ile chcę czasu do kolejnego dziecka.Może poczekaj aż ten zastrzyk przestanie działać,zabezpieczaj się dodatkowo gumkami i patentexami,potem zrób sobie badania hormonalne oi na tej podstawie dobierz sobie tabletki?Porozmawiaj z lekarzem,niech da leki na uregulowanie cykli..Ja polecam spiralę,chociaż kobiety mają przed nią obawy.