Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jiajijaiajiajiajiaj

obnizenie alimentów!!!

Polecane posty

Taa ciekawe że tam się wszyscy prawie opowiadają za tym że matka alimentów płacić nie ma a żadnych paragrafów na poparcie że płacić ma nikt nie przedstawił tylko suche gnioty:o

Gość jiajijaiajiajiajiaj
No wlasnie tez tak myslalam...bo ja na sprawie powiedzialam z,e wogole ojciec nie widuje corki..nie odwiedza itp..a on ze stwierdzeniem ,jak to ma robic skoro jest pozbawiony wladzy...i sedzina mu tak jakby przytaknela...ehhhhhh niwiem,ale dla mnie to jest wszytsko bardzo dziwne.......

do autorki V pomijając czy to prowo czy nie , wysokość alimentów jest zawsze określana na postawie możliwości zarobkowych i majątkowych a nie faktycznych dochodów. 100 zł to jakiś kiepski żart. Ja na Twoim miejscu wziełabym dobrego prawnika i załatwiła dziada

Gość ciacho g sie zna
mojemu ojcu sędzina zawiesiła prawa rodzicielskie, a nawet chciała odebrać, bo się nie zgodził na paszport dla mnie :D nie interesowałam go, matka strasznie chciała zebysmy mieli kontakt, wiecie te teksty jednak to twój ojciec itp więc poprosiła sąd żeby całkiem nie odbierac mu praw, żeby zawiesic, ze gdyby jej coś sie stało, zebym do domu dziecka nie trafiła :/ takze autorka niekoniecznie sciemnia jest wielu kolesi co zrzeka sie praw, zeby nie miec problemów i nie włoczyc sie po sądach, nie podpisywać jakis papierów, albo po szpitalach - po prostu chcą mieć swiety spókój mogą płacić, byle im nikt tyłka nie zawracał

Gość jakis czarny mam
autorko mnie na rozprawie o pozbawienie praw sad pouczyl,ze nie moge zabranic kontaktowac sie ojca z synem

Tylko bez imbecylow proszę! Ja Ciebie tu wyzywam?? Ja mówiłem o przypadkach realnych że nie spotkałem się z żadnym gdzie facet otrzymywałby alimenty. A na drugim przypadku z forum kolejna dawka dyskryminacji tylko wy facetów gnoicie o niepłacenie alimentów a tu oho idealna kobietka jakież zdziwienie nie płaci i ma dzieci w dupie

Gość deesdcsededfe
OCZYWISCIE JEST TAK, ZE JESLI OJCIEC ZAJMUJE SIE DZIEC KIEM TO ON DOSTAJE ALIMENTY OD MATKI DZIECKA!!!!!

młodszy jakiś ty tępy takiego paragrafu nie ma , że ma płacić matka !! jedyny paragraf jest taki, że płaci rodzic , który nie sprawuje opieki na swoim dzieckiem !!!!! i spadaj już

Gość deesdcsededfe
MLODE CIACHO BO KOBIETA TO RZADKOSC A MEZCZYZNA NIESTETY CO DRUGI JEST BEZNADZIEJNYM TYPEM

Młodsze Ciacho Ja mówiłem o przypadkach realnych że nie spotkałem się z żadnym gdzie facet otrzymywałby alimenty. V To, że Ty czegoś nie doświadczyłeś , nie oznacza, ze tego nie ma :classic_cool:

Gość jiajijaiajiajiajiaj
No wlasnie do 100zl!!!! tak moge wziac adwokata...ale teraz chyba nie ma sesnu...bo sam sedzina powiedzial,ze musze poczekac az wroci do normalnej pracy...bo z tego co mowil na sprawie to z zusu otzrymuje 409zl..bo reszte mu komornik zabiera na zobowizania alimentacyje zalegle wobec FA...niby ma mieszkanie ,co wynajmuje,choc on twierdzi ,ze nie..mieszkania sprzedac nie moze ,bo nalzezy do niego w polowie ,a w polowie do brata....

Gość pomaranczowechujwieco
prowo:o

Gość 100 zł?
śmiech na sali

Gość Krasnoludki są ok
,,A ja mam takie troszke inne pytanie...czy ojciec pozbawiony wladzy rodzicielskiej może spotykac się z dzieckiem???" Może o ile nie ma zakazu Sądu. Mój ex też jest pozbawiony władzy rodzicielskiej.. Miałby ten zakaz, ale ja się zgodziłam, aby były ustalone kontakty. Autorko, a napisz czy brali pod uwagę dochody twojego męża? Ja też mam męża i też będę podwyższać . Z 300zł do 1000zł. Pisać będę o 1400zł.

Joanna jak najwyższą owszem ale o ile się dobrze orientuje to sąd nie może zasadzic i tak kwoty wyższej niż 60% zarobków obciazonego alimentami?

Gość Krasnoludki są ok
Młody...pisz od nowa, byle nie głupoty :-)

Gość jiajijaiajiajiajiaj
wiec bylo tak...moj maz byl jako swiadek...sedzina skonczyla mu zadawac pytania...i ojciec dziecka zadal mu pytanie ile miesiecznie zarabia...i tak sie potoczylo ,ze sedzina pociagnela dalej ten temat...moj maz mowil,że pracuje dorywczo...ale sedzina kazala mu powiedziec ila ma dochodu miesięcznie...dla mnie to jest dziwne...bo to ojciec biologiczny jest zobowiazany do loznia na dziecko....nawet nie wziała pod uwage tego ,ze ani razu corki nie widzial...nie interesuje sie wogole...nigdy nie dostalam od niego alimentow...na poczatku dostawalam przez komornika...potem z FA....a gdzie tu sprawiedliowsc??? mowilam ,ze posiada samochod...ze kupil w grudniu volswagena golfa 4....a ona na to ,ze nie ...ze to siostra cioteczna kupila...a wczesniejszym samochodem co jezdzil to jego dziewczyny...ehhhhh i co tu zrobic??????