Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Suszi1988

Nauka plywania dla niemowlat?

Polecane posty

Za pare dni moj maluszek skonczy 3miesiace. Zastanawiamy sie nad zajeciami nauki plywania dla niemowlat. Czy ktoras z was byla juz na takich zajeciach? Jakie sa wasze opinie?

A dla mnie to idiotyzm. Tak małe dziecko i tak nie nauczy się pływać, tzn. nie będzie miało to wpływu na naukę pływania w przyszłości. Maluchy jeszcze z brzuszka mamy mają cechę, która pozwala im swobodnie poruszać się w wodzie, ta cecha zanika ok. 6mc-a życia. W dodatku narażasz dziecko na infekcje ucha i inne.

to jest bardzo dobry czas na pływanie - może nauka to za mocne słowo, na początku to raczej oswajanie z wodą. my chodzimy na basen i jesteśmy bardzo zadowoleni, synek szybko się uczy. co do wypowiedzi MDR-mama dobra rada >> jak najbardziej ma wpływ a naukę pływania w przyszłości! szczególnie trudno utrzymywać takie stanowisko jak twoje, widząc dziarsko i samodzielnie brykającego w wodzie i nurkującego roczniaka :D co do infekcji - ani nasz syn, ani dzieciaki z jego grupy niczego takiego nie przeżywały :D mały ANI RAZU nie był chory.

Też sporo pozytywnych opinii wyczytałam na temat tego i dlatego chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda od strony rodziców nie tylko osób zachęcających do tego typu zajęć dla dzieci :) Bardzo wskazane jest to dla dzieci, które mają wzmożone napięcie mięśniowe.

Moja znajoma prowadzi nauke plywania ale dla dzieci od lat 3. Opowiadala mi o grupie dla niemowlakow i bardzo ja chwalila. Mowila ze maluszki sa strasznie szczesliwe.Wydaje mi sie ze maluszek dodatkowo lapie kontakt z mama;) no i mamusia ma szanse na troche ruchu ;))

Po tym jaki mój szkrab jest zadowolony w kąpieli wnioskuję, że wodę lubi i na basenie też będzie w siódmym niebie ;) Tylko nie umiem znaleźć nigdzie blisko siebie basenu na którym takie zajęcia są prowadzone ehh

Nasz maluszek tez uwielbia kapiele ;) Najlepiej wspolne. Dletego mysle ze basen bedzie swietna zabawa ;) Poszukaj gdzies na necie moze w jakiejs szkole macie basen gdzie sa takie zajecia?

Już szukałam chyba wszędzie, nie wiem może jest jakiś basen o jakim nie wiem, muszę się zagłębić w temat :) mój mały 3 miesiące skończy w Wigilię więc chciałabym od stycznia ruszyć z nim na basen :)