Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba znowu oszukana

po jakim czasie jak nie przychodzi paczka z allegro zaczynacie się niepokoić

Polecane posty

że to chyba OSZUST? już chyba nigdy nie kupie nic na allegro od osoby prywatnej, chyba znowu zostalam oszukana. kasa wplacona 9grudnia, a towaru nie ma do dzisiaj, w dodatku to jakis junior z 7 komentarzami :/ co sie robi w takich sytuacjach, wysyla list polecony tak?

kontaktuj sie znim a jesli to nic nie da zglasza sie sprawe do allegro

poczekam jeszcze kilka dni ale no naprawde, nigdy wiecej nic nie kupie na allegro, jedna mi przyslala dziurawą szmatę, a w opisie aukcji bylo stan idealny, a teraz znowu paczka nie przychodzi..

Gość Sylwester89
Osobiście nie kupuje od osób które mają mniej niż 100 pozytywnych komentarzy🖐️ no chyba, że jest możliwość odbioru osobistego

Teoretycznie sprzedający ma 2 tygodnie na wysłanie zakupionej rzeczy od dnia wpłynięcia pieniędzy na konto, nie od dnia zakupu. Oczywiście najczęściej wysyła sie jak najszybciej tzn ja tak robię, ale nigdy nie wcześniej niż ktoś mi zapłaci i to nie tak że zapłacił PayU i dostałam maila tylko kiedy mam kasę na koncie, moim własnym. Są też weekendy i w mniejszych miejscowościach poczta jest nieczynna. Poza tym sama poczta określa ile dni potrzebuje na dostarczenie przesyłki i na zwykłą ekonomiczną jest to naprawdę długo :o Musisz skontaktować sie ze sprzedającym czy wysłał paczkę, jeśli wyslał i ma na to kwitek to możesz mieć pretensję tylko do poczty, ewentualnie jeszcze do siebie jeśli nie zapłaciłaś od razu a zależało Ci na czasie.

a skoro to junior to moge wyslac ten list do jej rodzicow? tylko nie wiem jakie maja imiona... napisalabym same nazwisko

Gość do autorki powyższego postu
Własnie po to ludzie płacą przez payu, bo zależy im na czasie. Sama dużo kupuję i sprzedaję na allegro i nie rozumiem sprzedawców, którzy opóźniają wysyłkę przez swoje nieuzasadnione obawy. Równie dobrze mogłabyś nie aktywować opcji payu, bo tylko niepotrzebnie wprowadzasz w błąd kupujących.

Gość 3 dni dobre sobie
kasa 3 dni? ja gdy wplacam przez payuto po 5 minutach dostaje informacje, ze sprzedajacy otrzymal moja wplate. A kazdy zwykly przelew bankowy jest na drugi dzien. Osobiscie co do autorki to coz dlaczego nie patrzysz na komentarze przed zakupem? i to jeszcze od juniora od takich nigdy nie kupuje.

Gość grge
Autorko, zawsze jak kupujesz to sprawdzaj komentarze sprzedajacego - ile ich ma i jakie. ja wlasnie jestem wsciekla, bo w zeszlym tygodniu zamawialam na allegro prezenty, od wszystkich juz dostalam maile, ze wyslali, wiec do konca tygodnia dojda na pewno. a jeden dopiero dzisiaj czyli po tygodniu odpisuje mi ze juz nie ma kolorow i ze mam wybrac sobie inne :/ niech nawet dzisiaj wysle to h.. wie czy do swiat dojdzie, pewnoe juz nie :/

Osobiście mnie najbardziej wkurwiaja głąby, które naciskają sobie kup teraz żeby zobaczyć co będzie :o zazwyczaj nowi :o sprzedałam niewiele ponad 30 rzeczy a 4 razy cos takiego sie przydarzyło. nie wiem że ludzie są tacy ciekawi :p że też jeden z drugim nie kupi sobie rewolweru, nie przystawi do łba i nie naciśnie :p przecież to dopiero jest ciekawe co wtedy będzie :p Allegro powinno mieć próbne aukcje żeby sobie głąby mogły poklikać

Gość do autorki powyższego postu
Świetne podejście, co to znaczy "nie pasi"? tylko pogratulować nonszalancji:)

Gość grge
Kinga sprzedajesz na allegro?

w niedziele 9 grudnia, zwyklym przelewem ;)

Sprzedaję to jest za dużo powiedziane :) raz kiedyś cos sprzedam jak np ktoś mi kupi taką samą książkę jak już mam itp. O wiele więcej kupuję niż sprzedaję.

wiem za glupote sie placi, moglam sprawdzic, ze ma tylko kilka komentarzy ale ciuch bardzo mi sie spodobal wiec kupilam. ale wiecie co, teraz juz wole isc do sklepu i zapłacic wiecej ale przynajmniej miec towar a nie czekac i sie martwic.

Gość grge
szkoda :P bo myslalam zeby sie zajac sprzedaza na allegro ale nie wiem jak sie za to wziac i czy w ogole sie oplaca

Gość zadarmo6789
mozna sobie zamówic cos za darmo przez internet www.free.amciu.com polecam

Opłaca sie :) tzn może sie opłacać...np moja ciocia szam szyje jeansy a wujek przez wiele lat sprzedawał ja na bazarkach, targach itp a potem zaczęli sprzedawać na allegro i dwa lata temu zrezygnowali z tych bazarków, wygląda na to że powodzi im sie dobrze więc musi sie opłacać. Tyle że jak juz mówiłam oni te portki sami szyją więc zysku mają więcej niż ktoś kto kupi gotowce i sprzeda tylko troche drożej...

Gość zadarmo6789
masz jego dane pewnie co? poszukaj go na naszej klasie lub facebooku :)

nie mam tam konta, ale moge zalozyc ;)

Przecież musi mieć dowód nadania przesyłki z numerem, prosisz o ten numer, fotkę kwitka i na poczcie możesz sprawdzić gdzie jest twoja paczka, tyle że poczta za nic nie odpowiada, ale może niewinnej osobie wystawiłaś negatywa :o

ja sie chyba w chodzenie na policje bawic nie bede, jak nie przyjdzie to zaloze spor, dam negatywa i na publicznym forum podam jej dane ku przestrodze, ale nie wiem wlasnie czy to zgodne z prawem jest...

Gość dfgsggsgsw
jesli sprzedajacy jest vatovcem to dopiero po zaksięgowaniu pieniedzy na jego koncie moze wystawic fakture, nawet jak sie płaaci płatnościami allegro trzeba być świadomym że to ze zapłaciło się od razu nie znaczy że pieniądze sa na koncie sprzedajaćegop, zwykle allegro przelewa je po 1-2 dniach