Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bicz

osobne spanie dziecka

Polecane posty

Gość bicz

niedlugo urodzi sie nasza coreczka, nasz syn skonczy wtedy rok stoimy przed dylematem przeniesienia go do doroslego lozka i kwestia jest nie tego typu czy spadnie w nocy itd bo to ktore mamy jest dosyc niskie wiec nic by mu sie nie stalo, zastanawiam sie jak to jest z porannym wstawaniem teraz w swoim lozeczku bardzo czesto on sie budzi pierwszy(ma swoj pokoj)jak to wyglada w momencie kiedy z doroslego lozka bedzie mogl swobodnie wyjsc, boje sie ze moglabym sie nie obudzic lub nie uslyszec i moglby sobie cos zrobic, cos polknac itd jak to dziecko. Czy macie jakies swoje doswiadczenia w tej kwestii.

moja córka w tym wieu miała wjęte szczebelki z łóżka i tez wychodziła kiedy chciała. Nie było problemu, po przebudzeniu, bawiła się sama albo przychodziła do mnie.

jestes pierwsza osoba ktora ta duzemu dziecku nie wyjeła szczebelek.. jeśli się boisz, że wejdzie do kuchni czy do innego pomieszczenia gdzie nie ma drzwi kup specjalna bramke, może mieszkasz w domku i boisz się że spadnie ze schodów?? albo wejdzie na schody i spadnie-te bramki sa niezawodne.

Gość zostaw mu jeszcze to łóżeczko
i szczebelki tez, ja mojej zmienilam jak miala 2,3mce a szczebelki wyciagnlam jak miala 2latka.

Ja na wiosnę stanę przed podobnym dylematem. Córka wtedy skończy 2 latka, ale chcemy już teraz w styczniu kupić jej łóżko i powoli przyzwyczajać do nowego, żeby nie było w maju szoku że i nowe dziecko w domu i nowe łóżeczko itp. Zamierzam kupić blokady do szuflad, żeby mała nie wyciągała z rana wszystkich ubrań i nie grzebała tam gdzie nie potrzeba. No ale my będziemy w trochę innej sytuacji niż ty, bo my wszyscy w czwórkę będziemy spali w jednym pokoju, więc jakby co to może się akurat obudzimy i ją przypilnujemy - choć pewnie ona obudzi nas wchodząc do łóżka :)

Gość bicz
nie wyjelam jeszcze szczebelkow bo mamy lozeczko turystyczne a chodzi o to ze nie bardzo moze spac w tym lozeczku bo chcialabym zeby mala w nim spala, jest tez opcja kupna 2 lozeczka ale sie zastanawiamy czy jest sens,no nic moze sie jeszcze ktos wypowie najwyzej przez kilka dni nastawie sobie zegarek wczesniej i zobacze co bedzie robil po przebudzeniu.