Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tuptus69

czyzby w koncu:)?

Polecane posty

Gość tuptus69

no wiec zacznijmy od poczatku. jestem przeziebiona i wszystkie podskoki temeratury uwazalam za efekt kataru. zrobilam test w weekend bo maz stwierdzil ze jak latam tak sikac to moze dzidzia. wynik negatywny. brzuch pobolewa jak przed okresem, dzisiaj z glupiej babskiej ciekawosci kolejne 3 testy tego samego producenta i jeden innego. na wszystkich blada druga krecha:) wiec w zwiazku z tym pytanko, bo nie wiem juz... przeziebienie ma wplyw na wynik testu? i kiedy powinnam wybrac sie do ginekologa zeby potwierdzil 100 % ? bo juz nie wiem czy mam sie cieszyc... to takie nieprawdopodobne:) po pierwszym tescie az cala sie trzeslam:)

Gość Mama Alicji Agaty Antoniego
Tak udało ci się gratulacje. Na usg idź w 7 tygodniu ciąży liczonym od ostatniej miesiączki.

Gość OIllllllaaaaaaaaaaaa
Gratulacje ! :) Nie wyszukuj podejrzeń związanych z przeziębienie a oswajaj się z myślą ze będziesz mamą ;) Do gina wybierz się jak najszybciej. Zrobi Ci pierwsze usg i sprawdzi czy maluszek "przyczepił" się tak gdzie trzeba:) Powodzenia !

Gość moja ciąża upragniona
gratulacje z całego serduszka:-)

Gość tuptus69
dzieki dziewczynki:) noprmalnie ciesze sie jak szalona:) czekam az maz wroci z pracy bo do gwiazki nie wytrzymam zeby mu powiedziec. kupilam mu smoczek;) tzn raczej dzidziusiowi... no i testy ciazowe owinelam wstazeczka:) heh az sie poryczalam:)

Gość tuptus69
to w gruncie rzeczy... jzu moge isc? ostatni okres zaczal mi sie 2 listopada.. to wychodzi teraz 7 tydzien.

Gość OIllllllaaaaaaaaaaaa
tuptusiu idz jak najszybciej bo przepadną Ci becikowe (trzeba odbyć wizytę do 10 tyg ciąży) nie czekaj, nie masz na co. Zadzwoń jutro i umów się na wizytę. Założą Ci kartę ciążową i zrobią usg, dadzą skierowanie na badanie krwi i moczu.

To żeby iść najszybciej nie jest dobrym pomysłem. Ja byłam badana w dniu spodziewanej miesiaczki-przypadek i lekarz powiedział że albo ciąża albo za chwilę będzie miesiaczka. Proponuje najszybciej tydzień po spodziewanej miesiaczce:) co do kresek miałam blada nawet dzień po miesiaczce:) zrób beta HCG powtórz za kilka dni. będziesz mieć pewność że się dobrze rozwija:)

Zrozumiałam że jesteś chwilę po albo chwilę przed miesiaczka:) Jak nie będzie terminów idź prywatnie gdzieś:) Właśnie że względu na becikowe:)

Zrozumiałam że jesteś chwilę po albo chwilę przed miesiaczka:) Jak nie będzie terminów idź prywatnie gdzieś:) Właśnie że względu na becikowe:)

usg 7 tydzień??? wizyta tydzień po braku miesiączki??? haha ale wy macie pomysły :DDD

Gość tuptus69
po odstawieniu tabletek, jakies pol roku temu miesiaczki zawsze byly ok 30 dni. 2 miesiace temu mi sie spozniala... po 50 dniach przyszla, ale testy byly negatywne. teraz tlumaczylam sobie ze to ten sam jajnik i mu sie tez zaspalo, ale testy pokazuja cos innego. to jutro dzwonie do gina.

Gość estrie
jak to 7 tydzien to czy ta druga kreska nie powinna byc juz konkretna? No chyba ze robilas testy wczesniej a teraz pytasz, lub owulacja Ci sie przesunela??? Hmmm ..tak tylko pytam

Gość tuptus69
no niby powinna byc wyrazniejsza, ale pewnie wszystko mi sie poprzestawialo... nigdy nie mialam regularnego okresu, a tym bardziej po odstawieniu tabletek przychodzil jak chcial..

Gość Na wizyte najlepiej
wybrać się w 7-8 tygodniu ciaży, lekarz zrobi wtedy USG u wiekszości bije już wtedy serduszko. Dopiero po potwierdzeniu żywej ciąży lekarz założy kartcę ciąży. Skoro to już 7 tydzień kreska powinna być wyraźna. Wiekszosc testów ma czułość 25 a w 7tc Twoja beta wynosiła by kilka bądź kilkanaście tysięcy.

Gość tuptus69
to co... tak czytajac to test to nie wszystko? czyli sie jeszcze nie napalac?

Gość Na wizyte najlepiej
Najważniejsze żeby lekarz stwierdził żywą ciąże. Jeśli zleci badanie krwi należy je powtórzyć w odstępie 48 badz 72 godzin i sprawdzić czy prawidłowo przyrasta. Test to nie wszystko.

Gość łubudubu
lepiej się tak nie nakręcaj, już tu jedna taka była która widziała drugą bladą kreseczkę i topik rozwinęła chyba na 40 stron o swoim szczęściu :D a tu nagle bHCG poniżej 0,1 i dupa... ciąży nie było :P zrób najpierw bHCG z krwi w odstępach kilku dniowych i wtedy się ciesz i ogłaszaj całemu światu :) powodzenia!!!

Gość tuptus69
a gdziee to badanie krwi zrobic? normalnie w przychodni czy trzeba gdzies indziej w jakims laboratorium?

dziewczyno idź do ginekologa a on ci wszystko powie , tutaj same "mądre"

Gość Na wizyte najlepiej
badanie krwi beta HCG możesz zrobić prywatnie w labolatorium będziesz miała pewność czy jesteś w ciąży czy nie. Ja kiedyś płaciłam 28 zł za te badanie.

To cały czas kosztuje ok. 30 zł. Jeśli jest to punkt diagnostyki to spytaj o kartę stałego klienta. wynik będziesz znala w ten sam dzień. wszystkie jakie robilas w tym punkcie. Ja dzięki temu nie czekam na wyniki do wizyty gin:) bo wyniki odbiera położna. znam je w ten sam dzień:) co do wyniku testu z moczu... ja robiłam dwa. w dniu spodziewanej miesiaczki i dzień po. kreska za każdym razem była strasznie slaba. nawet męża budziłam bo po nocce był a ja test z mama robiłam czy my widzimy ta kreskę czy nam się wydaje.

Gość magdamamaa29
Zrób beta HCG, tak jak radzą dziewczyny,będziesz miała 100% pewności czy to ciąża

Gość tuptus69
niecierpie lazic po lekarzach w bydgoszczy... no ale co. jutro wstane rano i podzwonie po tych laboratoriach. moze nie bedzie trzeba sie rejestrowac. dlugo czeka sie na taki wynik? czy w ciagu jednego dnia?

U mnie się nie rejestruje. czynne jest np. od 8 do 11 w tych godzinach przychodzisz i zdajesz krew. Nie idziesz do lekarza. Miałas kiedyś robione jakieś badanie krwi?

Gość Jak idziesz prywatnie
do labolatorium to nie musisz się rejestrować.Ja wyniki miałam na drugi dzien po południu ale w każdym labolatorium jest inaczej.

Gość tuptus69
nie:) hehe... ja nawet krwi nie mialam pobieranej z zyly;) jedynie co wkuwali mi sie jak zabieg mialam... dlatego nie wiem jak wyglada cala procedura:)