Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

Mdłości na poczatku ciazy ??

Polecane posty

A jak to u Was buyLo z tymi młodściami ? Jesten w 7 tygodniu ciazy i z sanego rana jak wsaje jestdm nie do zycia, na zapach ryby laduje w wc... :(

Gość zazaa
nie miałam wcale na początku ciąż.

niestety musisz poczekac do dok 12 tygodnia. ja mam mdlosci ale dopiero od godziny 17-18 i do czasu az pojde spac

No ja sie czuje z rana fatalnie, a po innych potrawach nawet po pomaranczy dosatje od razu zgagi.. Jakies sprawdzone sposoby na ww dolegliwosci ?

Gość ja jestem w 12 tygodniu
i mam do dzisiaj... leżałam w szpitalu kilka razy na kroplówkach bo nawet po wypiciu wody wymiotowałam ;/ cały czas jestem na lekach... tragedia :( kiedy to sie skonczy...

Gość Ja nie miałam wcale
mdłości ani wymiotów, na szczęście;) Teraz mi leci 18tc.

Gość ja jestem w 12 tygodniu
i tak na marginesie dodam że moja siostra wymiotowała jeszcze w 9 miesiącu!! mam nadzieje ze to nie poszło z genami bo zwariuje

Mi się zaczęło w 8 albo 10 tc i ja jak z samego rana bez wstawania zjadłam było Ok:) ale potem wystarczył zapach sosu. dzisiaj jestem w 31tc ale jak poczuje sos albo smazony ser to normalnie mi się na wymioty zbiera:)

W genach to nie idzie. co do Zgagi mi pomagała guma mietowa-jak byłam po za domem a w domu herbata zielona z imbirem. podobno mleko jest też dobre. ja nie miałam po jedzeniu Zgagi. ale jak wiesz po czym masz to unikaj tego:)

Uroki ciąży-wyczuwałam kosz na śmieci dwie ulice dalej;-) przejdzie po 12 tygodniu. A na zgagę super jest manti/

Ja nie miałam jako takich silnych mdłości, że wymiotowałam, ale były dni, że np na zapach smażonego mięsa jak mój mąż robił spaghetti mnie dźwigało na wymioty mdliło. Unikałam potraw, które powodowały mdłości i zgagę. A jak już miałam zgagę to piłam dużo wody niegazowanej albo w skrajnych przypadkach jak już była nie do zniesienia wzięłam Ranigast i przechodziło od ręki.

Ja wiem kto co gotuje w domu:) raz jak szłam z koleżanka i mówie jej że czuje że ktoś przed chwilą szedł i miał wysmarowane ręce kremem nivea to się śmiała i do dzisiaj mi to wypomina:)

jak narazie to najwieksza zgage mam po pomaranczy :( a musze przyznac zr bardzo je lubie :( co do gumy to na mnie akuratnie nie dziala. herbata z imbirem powiadacie ? sprobuje moze akurat pomoze ;)

mi na mdłości pomagała kapusta kiszona i woda spod ogórków jak miałam mniejsze to nietłusty rosołek najlepiej na grysiku. Tak to głównie nic mi nie było po świeżych chrupiących bułkach do tego woda niegazowana, jabłka obrane kwaśne, nie potęgowały też mdłości serki wiejskie kwaśne,aa i herbata z cytryną albo cola z kawałkiem cytryny to była wtedy ulga. Ciężko było z jedzeniem przez parę tygodni wyczekiwałam tylko momentów kiedy mdłości były słabsze i wciskałam w siebie jedzenie bo apetyt równy 0.

Gość Liliana 1982
u mnie mdłości i wymioty od 6 do 20 tc . Pomagało jedynie picie odgazowanej coli.

u mnie to jest tak ze nawet jak mnie juz najdzie ochota np na bulke z bialym serkiem albo wedlina to ledwo zjem zaraz jest mi nie dobrze. nie zawsze wymiotuje ale czuje sie jakbym kitu sie najadla

Gość Liliana 1982
no te mdłości i wymioty były dla mnie najgorsze... schudłam wtedy 7 kg .Później było już dużo lepiej,

od poczatku do dnia dzisiejszego rzygam dalej niz widze, czyli to juz 12tyg. NIc nie pomaga, jak złapie to tylko zeby zdazyc.. i zeby to tylko rano... ale przynajmniej noce mam "wolne"

Gość LILKA343
mi dzis lekarz na wymioty polecil herbate imbirowa....moze warto wypróbowac

Gość mama małej K
u mnie trwało to do 4 - miesiące schudłam 6 kg zamiast przytyć dopiero od 5 miesiąca zaczęłam normalnie jeść i przybierać powoli na wadze. do tego zgaga taka że miałam popalone całe gardło botem przeszło i wróciła w ósmym miesiącu ale już bardziej zgaga nie do wytrzymania musiałam spać na siedząco bo inaczej się nie dało

Gość ljkoh
moje mdłosci zaczely sie w 9 tygodniu i trwaly do 20 tygodnia. wymiotowalam na widok a nawet zapach smazonego miesa(szczegolnie kurczaka), pomidorow, chleba i klusek parowanych. praktycznie w tym czasie jadlam tylko owoce i jogurty. pozniej przyszedl ooogrooomny apetyt. ale do konca ciazy nie jadlam miesa bo nie moglam. synek urodzil sie duzy i zdrowy. za 3 tygodnie konczy roczek :)

Gość ljkoh
i mnie dopadla zgaga pod koniec ciazy. spalam na siedzaco i kilka razy w nocy grzalam mleko bo tylko to mi przynosilo ulge chociaz na troche. wszystko idzie przetrzymac dla tej malej kruszynki w brzuszku