Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-Łucja

Grzybica paznokci - masz? jak walczysz?

Polecane posty

Skończyło się lato, a na paznokciach pozostały przykre wspomnienia po bieganiu boso na basenie, plaży czy hotelowych łazienkach. Płytki paznokciowe pociemniały, niechybny to znak, że grzybica zaatakowała. Próbuję zwalczyć ją jednym z najnowocześniejszych leków. To coś nazywa się Oliprox i jest czymś w rodzaju lakieru. A wy, macie jakieś swoje sposoby? Chętnie posłucham rad osób doświadczonych tą chorobą.

ja mialam grzybice 2 paznokci u prawej stopy, straszne cholerstwo, jeszcze po lecie dlugo tego nie widzialam bo caly czas malowalam paznokcie i myslalam, ze to nie zmyty lakier ale w koncu kolezanka mi zwrocila uwage ze to chyba grzyb. leczylam terapia pulsowa trioxalem (czyli 7 dni brania, 3 tygodnie bez i tak 3 razy) i wyleczylam

Gość oooolej
najlepiej do lekarza, po recepte

Kurcze, to chyba o tym lekarzu trzeba pomyśleć... Bunia, a czy w trakcie leczenia nie miałaś problemów z wątrobą? Słyszałam, że terapia pulsowa bardzo ją obciąża.

Kurcze, to chyba o tym lekarzu trzeba pomyśleć... Bunia, a czy w trakcie leczenia nie miałaś problemów z wątrobą? Słyszałam, że terapia pulsowa bardzo ją obciąża.

Gość agacia7190
koniecznie udaj się do lekarza, leczenie samemu może tylko pogorszyć sprawę, zresztą antybiotyki i tak są na recepte.. po kuracji radziłabym zażywać profilaktycznie coś antygrzybicznego np. oregar, wiadomo przecież, że grzybica lubi powracać..

Gość agacia7190
koniecznie udaj się do lekarza, leczenie samemu może tylko pogorszyć sprawę, zresztą antybiotyki i tak są na recepte.. po kuracji radziłabym zażywać profilaktycznie coś antygrzybicznego np. oregar, wiadomo przecież, że grzybica lubi powracać..