Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a może nie?

Co myślicie na temat zakazu aborcji?

Polecane posty

Gość wredniucha05
wiesz jak to jest - syty głodnego nie zrozumie

Gość tiatiatia
no do tego właśnie dążyłam w swej wypowiedzi

@tiatiatia - Dziecko pochodzace z gwałtu nigdy nie będzie kochane w pełni, bo wiązana będzie z nim trauma. - Dziecko, które miałoby sie męczyc całe życie z wadą serca czy np z brakiem pieniędzy Albo na przykład być głupim jak ty

Gość tiatiatia
Naprawdę? W życiu bym się nie skapnęła :O Widocznie jestem za głupia...

Gość wredniucha05
nie chcę nawet myśleć jak prędko aborcja zostałaby zalegalizowana gdyby mężczyźni zachodzili w niechcianą ciążę

@tiatiatia widocznie jeszcze nie wiesz czym jest życie bo piszesz farmazony Potrafisz wytłumaczyć nam, jaka jest różnica w zabiciu dziecka 6 miesięcznego które urodziło się przedwcześnie a dziecka w brzuchu które rozwija się prawidłowo i urodzi się później?

Gość vbnbv
Jak dziecko urodzi się kalekie można przecież zabić je po urodzeniu kiedyś takie rzeczy robiono np. starożytna Sparta.

Gość hylikoter
Ja się tylko pytam gdzie tu prawa ojców tych dzieci!?

Gość elka .
ja jestem za pełną legalizacją aborcji, kobieta ma prawo sama o sobie decydować. ja jakbym wpadła to chciałabym usunąć.

Gość takasobie panna
kobieta ma prawo do decyzji. Była legalna kiedyś w Polsce. Niestety kobiety przychodziły do gabinetu jak do sklepu po chleb. Dlatego jej zakazali. Powinna być legalna dla: kobiet po gwałtach, w przypadku zagrożenia życia płodu, z wadami genetycznymi i innymi chorobami, które w przyszłości utrudniają ludziom życie. Dlatego badania prenatalne powinny być darmowe i robione od razu a nie jak dziś tylko dla wybranych, najczęściej wtedy kiedy jest już za późno by usunąć ciążę.

Gość vhk
powinna byc dozwolona, potem niechcianych dziec oi pelno w sierocincach

Gość tylko matka wie czy chce
W normalnych cywilizowanych krajach to matka podejmuje decyzję. Osobiście nie oceniam jej życie jej sprawa.

Gość wredniucha05
""Była legalna kiedyś w Polsce. Niestety kobiety przychodziły do gabinetu jak do sklepu po chleb. Dlatego jej zakazali."" nieprawda, nie dlatego - otóż lobby lekarskie dogadało się z politykami, że za mało zarabiają i lepiej za takie rzeczy inkasować w prywatnych gabinetach (a prawna nielegalność podnosi wysoko cenę), a przy okazji kler został tym zakazem mile połechtany - politycy upiekli dwie pieczenie przy jednym ogniu!!!

@MamFeliczkaiFrediczka: problem z dyskusjami na ten temat polega na tym,że zawsze wtrąci się ktoś nawiedzony i zaognia sytuację; dzisiaj jak widzę Ty przejmujesz tą rolę... To jest tak delikatna kwestia,że powinna być wyłącznie przedmiotem sumienia kobiety. Ja bym akurat czegoś takiego nie zrobił (inna sprawa,że jako faceta sprawa nie dotyczy mnie bezpośrednio),ale też mam taką zasadę,że nie zaglądam nikomu pod kołdrę i tu też nie należy nikogo szykanować.

Gość jahumiahuwiahuoholo
a gdyby to tak na Tobie wykonano aborcje i nigdy bys nie mial/a mozliwosci sie narodzic ?? Gdyby zarodek ludzki odnaleziono na obcej planecie uznano by go za życie...

Gość widok z góry
jahumiahuwiahuoholo - nacpałeś/aś się czegoś? co ty chrzanisz? jak nie masz normalnych argumentów to nie pisz wcale, a nie wyskakujesz z jakimiś kosmosami.

Gość jahumiahuwiahuoholo
uważam ,że są całkiem trafne. też kiedyś byłeś zarodkiem a z tym kosmosem też prawda. Gdyby odnaleziono coś na wzór ludzkiego zarodka uznano by to za formę zycia.

co to znaczy wpadnie? niech sobie pizde zaszyje to nie bedzie 'wpadac. Jak wpadlass to twoj osobisty problem a nikt nie moze ponosic konsekwencji (w tym przypadku dziecko)

Gość jesli ktos daje dziecku zycie,
to matka.ojciec dal tylko plemnik, a plod rozwija sie ksoztem matki - tego co ona zje i z jej ciala. To jest jej brzuch. wiec to ona powinna decydowac co z tym zrobic. Facet nie ma nic do gadania, bo on setki tysiecy plemnikow codziennie topi w prysznicu albo zostawia na przescieradle, wiec tego jednego mu tak samo szkoda. a to kobieta bedzie miala przeyebane lub nie i to ona powinna decydowac. popieram "laki pola lasy"

Gość fghgfcfg
Powinien być zakaz aborcji może kobiety będą znów wybierać porządnych mężczyzn przed narodzeniem dziecka a nie później szukają odpowiedzialnych, porządnych mężczyzn na ojców dziecka.

Gość Chcecie legalnej aborcji
to powinny zostać zniesiony obowiązek alimentacyjny. Skoro ojcowie dzieci nie mają prawa do decydowania a życiu dziecka to niech nie będą mieli obowiązku płacenia alimentów.

Gość glistaludzka
Taki zakaz to jeden z największych absurdów i debilizmów współczesnego prawa. Jeśli okoliczności życiowe i/lub paniczny strach popychają kobietę do decyzji o aborcji to zapis w kodeksie jej przed tym nie powstrzyma. Jest to kwestia tylko tego, że kobieta w takiej trudnej sytuacji nie jest traktowana we własnym kraju po ludzku, tylko skazana na konowałów z podziemia i tabletki 'na reumatyzm'.

Gość hjuhygf
Dajesz dupy to ponoś tego konsekwencje proste

Gość Agnostyczka
Uważam, że powinna być powszechna antykoncepcja, propagowanie mądrego i świadomego macierzyństwa. Powinno się dostępne środki przeznaczać dla tych, którzy już żyją. Aborcja powinna być legalna, przeprowadzana w sposób godny, z poszanowaniem kobiety i jej prawa do samodecydowania. Nie uważam aborcji za "dobro" jedynie jako otwartą furtkę w sytuacji trudnej (podbramkowej) dla danej kobiety. Panowie posłowie, którzy decydują za kobiety (i są za zakazem aborcji) powinni oddawać sutą poselską dietę na fundusz dla tychże matek, które urodziły wbrew swojej woli. Jeśli tak uczynią wówczas uznam ich głos za cenny, a nie za zwykłą hipokryzję.