Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a może nie?

Co myślicie na temat zakazu aborcji?

Polecane posty

Gość a może nie?

Czy to faktycznie zabijanie?

Gość przeprowadzane
są operacje na nienarodzonych dzieciach, jeszcze w stadium życia płodowego. Czym są te istoty według ciebie?

moim zdaniem powinno zakazywac ci aborcji kobietom ktore wpadly mogly sie wczesniej zabezpieczyc i ruszyc glowa... jednak na pewno nie powinno sie tego zabraniac kobietom ktore zostaly zgwalcone

wg mnie te 3 warunki są OK. biorąc pod uwagę aspekt społeczny, wg mnie to morderstwo ale czasem (w tych 3 przypadkach) jest to jakoś tam usprawiedliwione)

Popieram zakaz aborcji. Jakos czulam ciagle wiez z dziecmi nienarodzonymi. Juz nawet wiem dlaczego. Sama mialam byc abortowana. Bo ciaza zagrazala mojej mamie. Ale jestem. I jej dziekuje za to, ze pozwolila mi zyc. Nie rozumiem kobiet, ktore bez powodu zabijaja swoje dzieci. Nie ludzmy sie, dziecko to dziecko, bo kosmita w lonie matki nie jest. Malutke zycie, malutk czlowiek. Uszanujmy jego istnienie.

jestem za aborcją chociaż sama nie przeprowadziłabym tego zabiegu (oprócz zagrożenia mojego zdrowia), ale uważam, że to powinno zależeć od osoby która dziecko będzie nosić przez 9 mieśiecy w swoim ciele co począć. nikt nie ma prawa o tym decydować chyba że będzie mozliwość przeszczepienia płodu wtedy przeciwnicy abrocji niech sobie wszczepią...

a czemu mam sobie wszczepić płód osoby która ma dziecko z własnej woli? pokrętna Twoja filozofia

Gość łąki pola lasy
oczywiście, że aborcja powinna być legalna, a idiotki które są jej przeciwniczkami, niech sobie rodzą dzieci z gwałtów, wpadek czy kaleki, niech nawet umierają przy porodach - przynajmniej takie zaściankowce nie będą chodzić po ziemi.

wlasnie nikt nie ma prawa o tym decydowac..ANI pseudo matka w ktorej to ciele doszlo do cudu(cudu poczęcia).Bog nam dal mozliwosc mnozenia sie ,rodzenia i Bog tez nam zycie odbiera,nikt nie ma prawa zabijać drugiego człowieka,nie dales mu zycia to mu tego zycia nie odbieraj.

kurdupelka czyli uwazasz ze kobiety nie musza sie niczym martwic mogo sypiac bez zabezpieczen kiedy tylko chca bo jesli zajda w ciaze to je sobie usuna? obojetnie jak ilosc razy? mam tu na mysli kobiety ktore bylo by na to stac

" 22:35 [zgłoś do usunięcia]Bielyje Rozy Nie można zabić kogoś, kto się jeszcze nie urodził." Co za brednie. Prawo mojżeszowe sobie poczytaj . . .

Gość hdghjj
Do głupiej krowy z łąk lasów itp. Szkoda, że masz szansę zanieczyszczac ten świat swoim istnieniem.

Gość łąki pola lasy
dla mnie to jest skandal żeby kobieta musiała korzystać z podziemi aborcyjnych, bo jej chory kraj nie zapewnił jej tego zabiegu na życzenie, bo nie oszukujmy się, aborcja to zwykły zabieg przerwania ciąży, nie ma co się rozczulać.

Zakaz to bardzo dobra i mądra rzecz. Jestem za nim bo człowiek to życie a dziecko w brzuchu to to samo dziecko co na wolności

MamFeliczkaiFrediczka nie zapominaj, żwe bóg jest dla tych ktorzy go mają w glowie. nikt nie może zmusić konbiety do ciąży

przeciwnicy abrorcji nie musicie sobie jej robić, reszta to nie wasze ciało więc ... a poza tym najlepiej udawać w/g was, że czegoś nie ma jak zawsze będzie, tak dlugo jak ludzie bedą współżyć.

zabiegu?ty tepa maso, nieludzka, nie czula ,z mózgiem ze sredniowiecza nie odrozniasz zabiegu od zabojstwa ,matko, ze takie trepy rodza sie w 21 wieku to jest dopiero skandal!haha to jest zwykly zabieg?zastawialas sie kiedys na istota zycia?nad jej sensem, tak gleboko? no pewnie ze nie.Bo zycie to dar. A zycie juz jest tam w srodeczku od pierwszej chwili poczecia.ty zyc nie powinnas bo nawet nie wiesz co to znaczy, ty egzystujesz poprostu i siejesz jad i zło szkoda ze twoja stara nie zrobila sobie zwyklego zabiegu usuwania ciazy kiedy juz niesamowitego zaczelo sie dziac w jej brzuchu-ekhm w towim przypadku cos odrazajacego Boze chron od takiego czegos, wszystkie dzieci

Gość fdbvsv
'''Co myślicie na temat zakazu aborcji? a może nie? Czy to faktycznie zabijanie? """ Tak , zabijanie.

MamFeliczkaiFrediczka idąc za twoją logiką twoja jajeczka to też płód i powinnaś wyprawiać pogrzeby tamponom i podpaskom :)

Bóg jest, był i będzie a ty bedziesz kiedys zalowac,oj gorzko bedziesz zalowac...znikniesz,zesmazysz sie, who knows...zastanwialas sie co z toba kiedys bedzie?moze jak mysla jehowi poprostu cie nie bedzie??:) a moze trafisz na inna planete?:)po smierci ...oj nie nie,przekonasz sie i to juz niedlugo, bo co to jest kolejne 80 czy 90 lat do przodu

jesli zawodzi to niech wezma na swoje barki to co zrobili... moga stosowac dwie na raz by nie wpas i nie musiec podejmowac tej decyzji...

" 01:02 [zgłoś do usunięcia]KURDUPELKA85 nie można kogoś zmuszac do ciąży i tyle jak jej nie chce!!!" Toż przecież jak chce się szmacić, może sobie zawczasu jajowody podwiązać. Wolność jest pojęciem względnym. Nie zapominaj też że wtedy lekarz staje się mordercą . . .