Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwóch chłopców

czy to możliwe, że po witaminach dla ciężarnych rodzą się większe dzieci???

Polecane posty

Gość mama dwóch chłopców

w ciąży z pierwszym synem nie brałam suplementów, mały ur. w 40 tc z wagą 3200/52 cm z drugim brałam femibion, mały ur. w 39 tc, 3800/56 cm różnica 2 lata, n ie zmieniłam nic a nic w diecie...

Gość K.klementyna.
Moja siostra urodziła synka który miał 64 cm i ważył prawie 5 Iga A lekarz skwitował to słowami " Tak wyglądają dzieci hodowae na maternie i cali " Więc coś w tym jest

Gość Podobnie
Po femibionie podobno tak jest. Urodziłam dziecko prawie 4kgi i wszystkie położne pytały czy brałam femibion. A ja nie brałam żadnych witamin.

Gość verdeeeeeeeeee
Ja bralam materne i moj dzidzis nie byl kolosem

Gość verdeeeeeeeeee
*dzidzius

Gość ratunkuu
ja po maternie urodziłam 3600 wiec raczej nie kolos

weźcie mnie nie straszcie bo ja biore femibion od 13 tc, ale nie zamierzam go zmieniac... ale nie wiem czy zauważyłyście drogie mamy że teraz większość dzieci rodzi się albo do 3kg albo powyżej 4??

Gość mama dwóch chłopców
w obu ciązach nie pracowalam, tyłam dokładnie po 13 kg...

brałam całą ciążę ,a mała miała 2800 kumpela miała tak samo wiec dla mnie bzdura

Gość co się dzieje co się dzieje?
ja nie brałam niczego całą ciążę i córka miała 3800...więc spora :)

Gość edzia...........83
Ja urodzilam 3060 po femibionie,w 37tyg.54cm dlugi. Pracowalam az do skurczy;-)

Gość jesien2012
w pierwszej ciąży brałam Materne i córka urodzila się z wagą 3.450 i 56 cm natomiast w drugiej ciąży nie brałam żadnych suplementów,odzywiałam sie zdrowo i syn urodził sie z wagą 3.980 i 54 cm więc nalezy obalić ten mit.

Gość verdeeeeeeeeee
Ja tez gdzies slyszalam takie teorie ale u mnie w ogole sie nie sprawdzilo, w dodatku mialam cukrzyce ciazowa wiec moje dziecko bylo jeszcze bardziej narazone na bycie "duzym"

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
drugie dziecko zawsze rodzi sie wieksze! niezaleznie od brania witamin. Oczywiscie mam tu an mysli donoszone drugie dziecko.

Gość pracownik firmy farmaceutyczne
Tak jest to prawda. Wiekszosc kobiet nie potrzebuje w ciazy suplementacji, pozostalym wystarczy nieco zmodyfikowac diete. Malko ktora ma takie problemy ze zdrowiem albo tak zle sie odzywia ze powinna przyjmowac witaminy. Natomiast sprzedaz suplementow jest bardzo dochodowa a kobiety same sie o nie dopytuja wiec wszyscy sa zadowoleni

Gość kocham szalenie
następne dzieci są na od pierwszego, chyba że to wcześniaczki lub wystąpiły jakieś komplikacje nie ma tutaj nic nadzwyczajnego

Gość kocham szalenie
są większe od pierwszego* coś mi ucięło

Gość Obalić mity- właśnie
po pierwsze: drugie dziecko zazwyczaj ale nie zawsze rodzi się większe. Na to składają się przeróżne czynniki, ale rzeczywiście, można napisać to jako regułe że kolejne dziecko rodzi się większe. Co do witamin- oczywiście, że po nich dzieci rodzą się większe. Ktos napisał, że właśnie w dzisiejszych czasach się rodzą duże dzieci- bo kiedys witamin się nie brało. A to, ze ktos na witaminach urodził dziecko 3200 to nie swiadczy o tym, że po witaminach nie rodza sie wielkie dzieci tylko świadczy to o tym, że bez witamin to samo dziecko urodziłoby się z wagą np. 2800. Powiem szczerze, ze ja jak patrzę na dzisiejsze noworodki, to az na wymioty mi sie zbiera- wiekszosc to wielkie i spasione bobasy. Nie lubie duzych dzieci.

Ja zaczęłam brać witaminy bo na początku jadlam samo mięso! ewentualnie zupę to były moje warzywa albo pomidory mojej hodowli. Więc wiadomo witamin mało. w dodatku miałam jeszcze inne rzeczy dla których musiałam brać. Koleżanka z kolei miała tak dobre wyniki że lekarz kazal jej brać suplementy raz na kilka dni:)

Gość mnie lekarz powiedział
powiedział zebym nie brała tych sztucznych witamin bo urodzę kolosa a ze względu na moja budowę tylko cc wejdzie w grę. Więc lekarze coś o tym wiedzą.

Gość week of view
ja nie bralam witamin i synek mial 51 cm i wazyl 2800. oczywiscie zdrowy 10 na 10 :classic_cool: to moje pierwsze dzioecko

Gość week of view
😍 🌻

Ja bralam pharmaton matruelle i urodzilam syna z waga 3830 i 61cm dlugi ,wiec mialam kolosa :D

Gość hehe po Femibionie tak jest?
:D rozbawiłaś mnie do łez:D to dlaczego urodziłam dzieci o książkowej masie ciała? (syn 3450g/55cm, córka 3200g/57cm) w obydwóch ciążach przyjmowałam od początku do końca Femibion

i naprawdę nie opowiadajcie bzdur, że po tym jak kobieta w ciąży UZUPEŁNIA NIEDOBORY witamin poprzez przyjmowanie jednego preparatu witaminowego rodzą się dzieci ze zbyt dużą masą ciała, bo po pierwsze i przede wszystkim: noworodek donoszony by nie zostać uznanym za dystroficzny, czyli z niską masą urodzeniową powinien ważyć minimum 2501g przeciętny noworodek osiąga masę ciała w dniu terminu porodu wynikającego z usg - 3500g (na tyle nastawiony jest aparat usg) poza tym ogromny wpływ na to ile będzie ważyć dziecko w dniu porodu ma wpływ na to z jaką masą ciała urodzili się jego rodzice dziwnym trafem moja mama urodziła dzieci o masie ciała: ja 3200g/53cm i mój brat 3500g/55cm, czyli prawie identyczne jak ja, a żadnych witamin nie przyjmowała

dodam jeszcze, że i ja i mój brat oraz moje dzieci wszyscy jesteśmy urodzeni w terminie

Gość mama dwóch chłopców
tak sie po prostu zastanawiam, jak to jest, że dwie ciąże przechodzone w tym samym okresie roku (czyli sezonowe warzywa i owoce te same jadłam w tym samum czasie), tyłam co do grama tak samo, wyniki porównywałam z pierwszymi i też nie było odchyłów a ponad pół kg różnicy...