Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moniaaa3

chirurgiczne wyrywanie zębów.

Polecane posty

Gość aaaaa.
Nie wyrywaj, zmień dentystę, poszukaj, może ktoś podejmie się wyleczenia tegoi zęba, wyczyści kanały, odbuduje. Fakt będzie to troszę kosztować, napewno nie na NFZ. Szóste zęby to bardzo wazna sprawa, nie powinno sie ich wyrwyać. Po 5-6 latach roizchwieją Ci sie zęby, pochylą tylnie, makabra. Zmieni sie układ żucia. W tej chwili stomatologia poszla tak do przodu, że tylko nieliczne zęby i bardzo rzadko trzeba usuwać. No ósemki ew. ale to inna historia.

Szczerze to wole mieć wyrwany i mieć spokój. A ta 7 obok to nic mi się z nią nie stanie, bo kilka miesięcy temu miałam wyrywana 6 ale z drugiej strony i wszystko jest dobrze, nic się nie psuje : )

Gość iiiioopppoo23
oczywiście, ze lepiej leczyć- ale lekarz kazał wyrywać, no ale był z NFZ, więc pewnie lepiej zasięgnąć drugiej opinii. i nie musi, to być wcale 600 zł- w małych miastach sa inne ceny. dodam, ze ja nie mam 6-tek i po prostu w ich miejsce weszły 7-ki, w m-ce 8-ek 7ki i nie mam nawet najmniejszej przerwy między zębami i pełną szczekę równych zębów. no ale wyrywałam w dość młodym wieku.

Mi właśnie powiedział dentysta "do wyrwania" ale zapytam tego innego nie na NFZ tylko prywatnie ; )

Gość gość
hej czy ktos z was byl na wizycie u tego stomatologa www.truszel.pl ? jestem ciekawa, bo za tydzien mam wizyte, boje sie troche, ogolnie unikam dentystów;(

Gość gość
ja miałam chirurgicznie wyrywanego zęba i jak człowiek trafi na specjalistów to nie ma prawa go nic boleć. przynajmniej jak ja poszłam tutaj http://stomatologia-banino.pl/ to mnie nic nie bolało.