Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska kafeteriuszka

Kto jeszcze się operdala zamiast sprzątać na święta?

Polecane posty

Dziecko śpi a ja zamiast sprzatać siedzę na kafe...i mam w duuuuuzym poważaniu wszystko :P

Gość sweatrose87
a po co tak sprzątacie na te świeta,ja codziennie utrzymuję porządek i nie muszę zabierać sie za sprzątanie na świeta,dobre takie sprzatanie jest dla tych którzy ogólnie mało sprzątają a potem mają sporo do zrobienia

Gość i ja mkmkmkkkmkmkm
ja z dzieckiem wygrzewamy się w łóżkach chore coraz bardziej,święta są poza tym u mojej mamy

Gość torvadosss
mam juz wysprzatane.Szafki w kuchni,lazience,salon na blysk,zostal mi tylko pokoj dziecka. chociazgo na blysk 2 tyg.temu sprzatalam,wiec duzo nie mam roboty. W dniu przyjazdu gosci tylko odkurze. Moge sie lenic ile wlezie:D

Gość i ja mkmkmkkkmkmkm
no w sumie ja tylko musiałabym tylko lekko ogarnąć i zmyć podłogi

no ale jeszcze gotowanie zostaje...ja robię wigilię u siebie, ale pierogi już mam (gotowe), kapusta zrobiona, bigos się gotuje, uszka do barszczu gotowe, ryby zamrożone, mięsa do pieczenia zostawiam na weekend i barszczyk też-gotuje się sam, to spoko zdążę...tylko firanka jedna niewyprana :P

Gość takaona*
Jaaaa:) sprzątam codziennie więc nie muszę jakoś szczególnie sprzątać na święta. Poza tym na wigilie idziemy do rodziców w święta do teściowej więc i tak nas nie będzie w domu:P

Gość wrrrrrr kobietOM
a nie kobietą-\\TO TAKIE TRUDNE?

Mi sie nie chce sprzatac:p tzn w pokoju wszystko mam w szafach poukladane i jest porzadek. Lazienka myta na biezaco wiec roboty nie ma ale zostala kuchnia... W szafkach z przyprawami mam sajgon a 2 tyyg temu sprzatalam:) moze w sobote sie za to wezme. A teraz sobie leze a dzidzi spi:D

Gość torvadosss
do sweatrose-nie wiezr,ze sprzatasz na blysk non stop. ogolnie posprzatane mam zawsze,ale szafki,szuflady,pranie dywanu,mycie drzwi,firany to nie A kiedys to trzeba robic,wiec przed swietami sie robi. Potem na wiosne itd

Gość sdeffi
A o ktorej ten koniec świata? :)

coooooo, koniec swiata? to po co ja choinke wczoraj ubieralam? 😭

eeee...ja też nie mam strasznych syfów w chałupie, firanki wyprałam, zostaje tylko jak co tydzień umyć łazienke kuchnie, odkurzyć podłogi zmyć i upichcić coś.Nawet narzuty z pralni M przyniósł juz,dywan kupiliśmy w tamtym tygodniu taki ogromny to nawet go nie trzeba szorować tylko odkurzyć :) No ja co tydzień sprzątam ogólnie:)....może jeszcze z szafek w kuchni wywale wszystko i poukładam. Ale w sumie tam też nie ma za duzo do roboty.

Gość sweatrose87
K.klementyna może nie co tydzień ale często,a co mają święta z odsuwaniem i sprzątaniem za meblami,to powinno się robić ogólnie dla porządku w domu a nie z okazji świąt to tak jakby umyć się dokładniej na święta a poza nimi 5 sekund i koniec

Gość i ja mkmkmkkkmkmkm
a ja tam w szufladach nie sprzątam,bo tam mi nikt nie będzie zaglądał,poza tym ja akurat mam małe ciekawskie dziecko przed którym wszystko jest wrzucone do 2 górnych szuflad. A meble tj.łóżko i jedna mała szafka (bo innego się nie da) odsuwam za prawie każdym odkurzaniem to wychodzi tak raz na tydzień,a nie dopiero na święta.Firanki wyprałam w poniedziałek,bo mi jedna wpadła do kawy na parapecie:)

Gość Katastrofffa
Ja sie opitalam jak tylko moge :) Na swieta wyjezdzam z domku wiec po co sie meczyc i tak sie nakurzy :P

Gość ja mam chyba załamanie zimowe
Od 2-3tygodni nie mam ochoty na nic. siedzę jak ta sowa i siedzę i siedzę. a sprzątanie? w 5 min przed powrotem męża ogarniam. na szczęście w święta jedziemy w góry.

Ja mam czysto i nie mam świątecznych porządków :P Wszystkie meble na nóżkach i same małe moduły więc nie ma żadnego odsuwania, no jedynie szafy stojące, ale to wielkie więc i tak nie odsuwam aż do następnego remontu jak będzie się malować ;) Firanek i dywanów u mnie brak, okna pomyłam jak jeszcze słonce czasem przyświecało i cieplej było. Mogę się z czystym sumieniem opierdalać gdy młode śpią lub zajęte czymś innym ;) Ogarniam tyle co zawsze na co dzień... a co do świąt do przed spaniem wczoraj ubrałam z córką choinkę, a teraz akurat skończyłyśmy pakować część prezentów i już nawet pod choinką wylądowały :D Nigdy nie lubiłam jak w domu rodzinnym mama przed świętami goniła do nie wiadomo jakich porządków tak jakby nie można było tego zrobić wcześniej dlatego u siebie pilnuje nadprogramowych porządków (typu generalne oczyszczanie garderoby ;) ) wcześniej by na święta robić już tylko świąteczne dekoracje i inne takie pierdoły :)

Boooooziu ja niestety lezę i sie opierdzielam, ale przez to, że musze powiem szczerze :/ porządki świateczne są w lesie... znaczy mąż chodzi i sprzata, odkurza regularnie, myje podłogi, kurze ściera, ale ja lubie miec wszystko wyczyszczone... dywan trzeba uprać (mamy jasno kremowy, wiec niestety widac gołym okiem, ze już potrzebuje prania...). no i niestety w garderobie też nie poukłada jak ja... ehhhh... ale co poradzić :D Grunt, ze "na oko" jest w miare czysto. a na święta nie jedziemy i bedziemy leciec w wiekszosci na gotowcach, bo w kuchni sterczec nie mogę ;( Ale najwazniejsze że swięta będą razem :) a że barszczyk z torebki plus uszka z garmazerki to sprawa dla mnie drugorzedna :)

zgłaszam się posprzątane już mam, ale od kilku dni nie robię nic poza ogarnięciem kurzu i podłogi od niechcenia teraz chce mi się spać i myślę o drzemce mąż jak wróci z pracy to mnie obudzi i zrobię mu obiad bo póki co przez cały dzień zdążyłam wyjąć mięcho z lodówki takie zapier..l, że nie ma kiedy taczki załadować

Gość hfhri
Zamów coś darmowego na święta www.free.amciu.com Polecam

sweatrose87 - a mnie się nie chce codziennie prać zasłon, myć okien itp. oczywiście robię to regularnie, ale w świątecznych porządkach właśnie chodzi o to, by zrobić to akurat przed świętami, a nie, żeby zapuścić mieszkanie i w grudniu je posprzątać nie pojmuję tego typu rozumowania - sprzątasz dodatkowo przed świętami to jesteś brudasem

mama 6latki :)) Hehe dla mnie odwrotnie ;) Uszka będę chyba cały dzień lepić bo przy dwójce z czego jedno małe karmione piersią to jakiś kosmos będzie. Barszczyk to tam pikuś, wrzucić wsio do gara i niech sobie pyrka ;)

Gość Nie sprzatam
Dajcie spokoj zatyralabym sie, maz po pracy calymi dniami na kamapie pdzed tv s ja obiadki sniadanka dzieci do szkoly ze szkoly zakupy pranie prasowanie cerowanie a on kurna lezy, to co ja bede sprzatac. Jedzenie na wigilie zrobilam prezenty dzieciom popakowalam i tyle mojego. Nie wspomne ze zanosi mi sie praca w swieta a on dalej bedzie lezal na dupie:O

Gość sweatrose87
ja nic jeszcze nie przygotowałam będę wieczorem w niedzielę i w poniedziałek :) a prezenty będę pakować w nocy hehe