Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj duży problem

co zrobić z tą babcią

Polecane posty

Gość oj duży problem

Witam. Mieszkam z synkiem,mężEm i jego śmierdzącą babką tak tak dosłownie śmierdzącą. Babka nie chce się w ogóle pójść wykąpać za żadne skarby świata nie kapie się już dwa miesiące!!!! Nawet jak teściowa przyjedzie jej synowa i namawia ją żeby poszła i ona ją wykąpie bo do tej pory tak było to babka twierdzi że źle sie czuje i nie pójdzie:/ Smród w pokoju jest nie do zniesienia całymi dniami siedzi w nim nie wychodzi tylko kopci te swoje papierosy (chociaż miała zakaz palenia ze względu na dziecko) to i tak nie posłuchała a wypala 2 paczki dziennie!!!! ma 83 lata syn jej dowozi papierosy chociaż jemu też już mówiliśmy żeby tego nie robił to nie słucha. To okropny leser trzeba jej jedzenie podac i to jeszcze wybrzydza naczyń nawet do kuchni nie odniesie jak zje. Nie wychodzi kąpletnie nigdzie jedynie jak nie ma nas w mieszkaniu to lazi po domu i szpera nam po pokoju bo nie raz ją na tym przyłapalismy. Nie chce mieszkać z synem z teściową mieszkać narazie nie może bo niema tam miejsca kończa budowe nowego domu teściowa twierdzi że ja zabierze zabierze i nic od roku to powtarza juz mam tego dosyć . Myśle że babka ma cos z glową bo raz w nocy uchylila drzwi do naszego pokoju i sie przygladala jak spimy ale ja sie przebudzilam az sie zarwałam na rowne nogi i ta uciekła. Ale to jeszcze nic ona nawet nie spuszcza po sobie wody jak idzie do kibla i nie używa papieru toaletowego nawet się sama nie przebierze co z nią zrobić!!!!!?????? babka jest zdrowa ruchowo.

Gość ciekawi941
moze zlozcie wniosek o ubezwlasnowolnienie jej.

Gość oj duży problem
Ramon jęśli lubisz ruchać takie śmierdzące babki nie ma problemu odstąpie Ci ja:D

Gość oj duży problem
a co da to ubezwlasnowolnienie? zaciekawiło mnie to

Gość ramon
to,ze będziesz mogła decydować za nią

Gość dfvergsssss
a dlaczego mieszkasz z babka? nie mozesz sama?

Gość adjag.
wniosek o ubezwlasnowolnienie moze zlozyc malzonek,rodzina do sadu okregowego msca. zam. Tej osoby

Gość oj duży problem
Bo ona nie chce mieszkać z synem a teściowa twierdzi że jeszcze jej nie zabierze bo dom nie skończony niestey tesciowa decyduje o wszystkim bo tesc po udarze jest:/ a wiem ze on cos by z tym zrobil.

Gość adjag.
jezeli taki wniosek ci przyjma to mozesz decydowac za taka osobe, tym samym mozesz ja oddac na leczenie bez jej zgody.

Gość oj duży problem
porozmawiam z mężem o tym wniosku jak się uda odrazu wywozimy babke do syna niech on sie z nia meczy

Ciężka sytuacja na prawdę smród pewnie jest nie do zniesienia,kiedyś mieszkałam z babką w jednym domu tzn razem z nami na piętrze,potrafiła nasikać na korytarzu,gdzie są schody zaraz i mógłby ktoś się przewrócić,zuzywała tony papieru toaletowego,a jak lekarz zmienił jej leki że dostała biegunki to zamiast kogoś zawołać powycierała się w ręczniki nawaliła koło sedesu cała łazienka w gównie teściowa sprzątała ale też nie zawsze była w domu ooj co ja się tam, na patrzyłam to moje.

Gość oj duży problem
bo tego się już nie da wytrzymać jara te szlugi jedna za drugą i nawet sobie okna nie uchyli bo twierdzi że jej zimno ale za to uchyla drzwi wiec cały smród rozchodzi się po domu co ja je zamkne to ta otwiera i tak w kółko

Gość oj duży problem
Mazurzanka oj to też miałaś ciekawie:/ mnie najbardziej martwi to że en smród musi wąchać mój malutki synek a przecież to szkodzi:(

Gość dmwtja.gp
Na twoim miejscu wziela bym malucha na noc do waszego pokoju nie wiadomo co takiej moze odbic,moja kolezanka miala wlasnie problemy z babka ktora potrafila wyjsc w nocy na dwor cala naga, albo raz wziela swego prawnuka i go zamknela w piwnicy bo myslala ze to pies... Masakra

Gość elwiraaa___
adjag. jezeli taki wniosek ci przyjma to mozesz decydowac za taka osobe, tym samym mozesz ja oddac na leczenie bez jej zgody. XXXXXXX a na co ją niby leczyć?

Gość naprawde chce
powiedz jej że albo sie umyje i zachowuje jak przystało albo niech wypieprza

Gość oj duży problem
ale nasz synek z nami śpi w pokoju bo jest jeszcze malutki ma zaledwie 4 miesiące. No właśnie na co ją będą leczyć to może być jakaś choroba? bo jak dla mnie to robi to wszystko po prostu na złość.

Gość dmwtja.gp
Wtrace sie na co ja leczyc? Okaze sie, przeciez takie zachowanie nie jest normalne ludzie! Pewnie cos jej na mozg padlo ludzie tak maja na starosc.

Gość elwiraaa___
adjag. jezeli taki wniosek ci przyjma to mozesz decydowac za taka osobe, tym samym mozesz ja oddac na leczenie bez jej zgody. xxxxxx Dlaczego wzięliście do siebie babcię? Z ubezwłasnowolnieniem to nie taka prosta sprawa jak Wam się wydaje, prościej byłoby oddać ja do domu opieki, ale może to pociągnąć pewne koszty z Waszej strony

Gość oj duży problem
ale my już jej mówiliśmy prosiliśmy groziliśmy nic to nie dało a nie mamy serca jej wywalić za drzwi w końcu to babcia męża

Gość oj duży problem
My jej nie wzielismy ona tam mieszkała wcześniej z moimi teściami i moim męzem ale później teściowa wyprowadziła się do swojej mamy na wieś gdzie teraz kończą budowę nowego domu bo w starym malo miejsca niema warunków a teść chory mieszkanie przepisała na mojego męża no i w prezencie zostawiła babke.

Gość oj duży problem
ale jak ona nie chce iść mieszkać do własnego syna to będzie chciała iść do domu opieki czy tam nie trzeba jej zgody?

Gość elwiraaa___
Wtrace sie na co ja leczyc? Okaze sie, przeciez takie zachowanie nie jest normalne ludzie! Pewnie cos jej na mozg padlo ludzie tak maja na starosc. xxx Odpowiem Ci - pewnie jakieś choroby by się znalazły, toż to już sędziwy wiek ma ta pani. Problem w tym, ze aby kogoś ubezwłasnowolnić ta osoba musi być psychicznie chora, inne choroby praktycznie nie stanowią podstaw do tego typu sądowych wyroków. Poczatki demencji starczej - owszem, to choroba, ale ta pani ma rodzinę i oni maja obowiązek zająć się nią.

Gość elwiraaa___
Czyli musicie sprawować nadal opiekę nad babcią, coś za coś. Jeżeli mogę coś radzić, to postaraj się o milsze relacje z babcią, ona czuje Waszą niechęć do swojej osoby i tym samym odpowiada.

Gość jak ci mieszkanie z babką
się nie podoba, to spierdalaj na swoje. Obyś Ty doświadczyła starości autorko, to wówczas może zrozumiesz starszego człowieka!

Gość wiśnióweczka
moim zdaniem powinniście poważnie porozmawiać z teściową. Tak być nie może. No chyba, że była taka umowa, że dostajecie mieszkanie, ale babcia ma tam dożywotnio mieszkać... ale nawet w takim wypadku jakieś zasady współżycia być muszą. A syna, który jej fajki przywozi po prostu poinformuj, że albo koniec z tym, albo mama jedzie z nim na zawsze. Niestety, moje dwie znajome mieszkają z babciami i mają problem, jedna przeżywa koszmar niemal, bo babcia nie widzi, nie słyszy, nie pamięta, nie poznaje, ma jakieś wizje, a np. sama gotuje ;-(

Gość oj duży problem
ale to nie jest nasz obowiązek ma syna synową więc myśle że to ich obowiązek nie Nasz jeszcze jak mąż pojedzie na 3 tygodnie na poligon cały obowiązek spada na mnie jeszcze żeby jadla normalnie to wymysla tego nie tamtego też nie i lataj w kolo niej posprzataj dom i zajmij się dzieckiem masakra poprostu.

Gość oj duży problem
,,jak ci mieszkanie z babcia' a co Ty się rzucasz kultury trochę! czy ja chce dla niej źle chce jej pomóc ale nie wiem jak. Więc jesli nic mądrego do powiedzenia nie masz to się nie wypowiadaj!

Gość Debilkiii
babka przepisała mieszkanie córce, a ta swojemu synowi i najlepiej teraz babke wyrzucić.Co tam, że dzięki niej macie gdzie mieszkać...Was pewnie dzieciaki tak samo ubezwłasnowolnią.

Gość oj duży problem
jeśli o pieniądze chodzi to oczywiście zabieramy jej całą emeryturę, ale co to jest... marne 1320 zł. Tyle co pies napłakał.