Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj duży problem

co zrobić z tą babcią

Polecane posty

Gość elwiraaa___
Możesz również zgłosić ten problem w rejonowej przychodni, jest szansa, że siostry środowiskowe potrafią ująć w karby jej problemy z higieną. Zakaz palenia - tu chyba nawet lekarz nie usiłowałby interweniować, najwyżej prosiłby o ograniczenie palenia.W tym wieku trudno jest zmienić człowieka, ile życia jej jeszcze zostało? te 2-3 lata krócej czy dłużej nie stanowi już większej różnicy, a kategoryczny zakaz może doprowadzić do jeszcze większych ataków złości.

Gość oj duży problem
baran podniósł mi ciśnienie kurcze człowiek chce pomóc to bluzgami go rzuca. Ale żadnej umowy nie było teściowa miała ją zabrać jak tylko dowiedzieliśmy się że jestem w ciąży ale nie zrobiła tego do tej pory

Gość oj duży problem
kto pisze za mnie ja pier## żadnej renty jej nikt nie zabiera wes czlowieku sie odwal!!!

Gość oj duży problem
Debilkiii nic z tych rzeczy teść kupił mieszkanie jak jeszcze był zdrowy i wziął babke do siebie

Gość oj duży problem
Staramy się żyć z nią w zgodzie, ale czasami nie wytrzymujemy nerwowo i zamykamy ją w WC na klucz i gasimy światło. Parę godzin krzyczy, ale potem zasypia na sedesie.

Gość oj duży problem
ja wiem że w tym wieku palenia nie rzuci ale mogła by chociaż ograniczyć albo chociaż okno uchylić jak pali to nie

Gość oj duży problem
ten kto pisze za mnie komentarze to przepraszam ale ubikacji na klucz zamykanej nie mamy wiec daruj sobie dziecko te śmieszne i puste docinki i idź oglądać bajeczki:)

Gość nauritius4434
Siłą ją weź i do wanny i szczotką wyszoruj. Ona wam się nie przyzna ale nie myje się pewnie dlatego, bo nie jest w stanie. W tym wieku to już normalne i te wszystkie jazdy z szperaniem wam po rzeczach czy obserwowaniem. Po prostu już jej się w głowie miesza, taki wiek. Nie ogarnia podstawowych rzeczy jak spuszczanie wody w kiblu czy podcieranie się, bo już jest za stara. Potrzebuje opieki- kogoś kto będzie za nią to robił.

Gość oj duży problem
od czasu do czasu proszę ją by wychyliła się za barierkę na balkonie i spojrzała w dół. Wypycham ją zręcznym ruchem łapiąc za stopy (mieszkamy na 2 piętrze, a pod balkonem rosną krzaki, więc nic wielkiego się jej nie dzieje poza kilkoma złamaniami). Wstyd mi za to, co czasami jej robię ale cóż poradzić z taką babcią?

Gość elwiraaa___
a teraz teść jest po udarze, nie może sprawować opieki nad matką, obowiązki przejmuje wnuk, trudno, takie jest życie. Ty kiedyś też stara będziesz i nie życzę Ci liczyć na opiekę bliskich. Starość nie jest najpiękniejszym okres, ale i z nią trzeba się zmierzyć. Ja miałam [i jeszcze nadal mam] problemy z 3 starszymi osobami w naszej rodzinie - mój tata, jego brat oraz teściowa - dwie pierwsze osoby już nie żyją, teściowa ma 96 lat i pali!

Gość oj duży problem
Ale teściowa była tydzień temu chciała ją wykapać pomoc jej bo już od kilku lat ją kąpie to nichciała i tak od 2 miesiecy

Gość elwiraaa___
autorko, nie martw się, jesteśmy w stanie odróżnić podszywy.

Gość oj duży problem
hehe nie no ten co podpisuje sie pod moim linkiem jest bardzo zabawny usmiac sie mozna:D GRATULUJE WYOBRAZNI:)

Gość oj duży problem
a gdy nie może zasnąć, mąż łapie ją pod pachy, ja za nogi i podrzucamy w górę, śpiewając kołysankę. Gdy uderzy głową w sufit potrafi przespać całą dobę.

Gość oj duży problem
Ale to chamskie jest no jak mozna czlowiek ma problem i zamiast pomoc napisac cos madrego to wkurza czloweka

Gość oj duży problem
nie mogę powiedzieć że źle ją traktujemy. Czasami wszyscy jedziemy do lasu żeby pospacerować. My zbieramy grzyby, a babcia czeka przywiązana do drzewa.

Gość oj duży problem
elwiraaa___ ale babcia ma jeszcze jednego syna u ktorego mieszkac nie chce

Gość SADFFS
WYPROWADZ SIE OD BABACI ;TAKA JESTES BIEDNA ze cie niestac!!!NA MIESZKANIE; ja na babciu miejsscu juz bym cie wywalila, znajda jje potrzebna na stare lata:-P

Gość oj duży problem
bolą mnie wpisy podszywacza :( bo niestety z kilkoma rzeczami mnie rozgryzł :(

Gość oj duży problem
SADFFS za mieszkanie placimy my z mezem i my za swoje pieniadze robimy zakupy ona sie do niczego nie doklada nie wiem co robi ze swoja renta pewnie oddaje synowi

Gość elwiraaa___
spróbuj porozmawiać z siostrami środowiskowymi, one znają sposoby na takie osoby, a przychodząc niejako z "urzędu" często powodują, że pacjent dobrze znosi wszelkie zalecenia. Zmierzą ciśnienie, sprawdzą poziom cukru, zaproszą do łazienki - obcym łatwiej czasami zaufać.

Gość oj duży problem
podszywaczu nie bola lecz bawia pisz dalej po śmiejemy się razem:D

Gość oj duży problem
NO TAK PODSZYWACZU ALE WIDZISZ PIJE GRZECZNIE SOCZEK:D

Gość oj duży problem
może z tymi siostrami to dobry pomysł tylko czy ja jako obca jej osoba znaczy sie nie z rodziny moge to zrobic?

Gość elwiraaa___
autorko, a znasz takie powiedzenie "Starych drzew się nie przesadza" Podszywie, fajnie nas zabawiałeś, ale są jeszcze inne ciekawe tematy w których Twoje zdanie będzie mile widziane, pozwól nam w spokoju porozmawiać.Jutro koniec Świata, nie zal Ci ten ostatni wieczór spędzić na rozmowach o starości?

Gość asdv
dzis podszywczacze maja wene... ale sie usmialem .

Gość elwiraaa___
autorko, a może ja bym zaopiekowała się Twoją babcią? Żeby Cię zachęcić mogę napisać, że uwielbiam taniec latynoamerykański i samookaleczanie. Kolekcjonuję cyrkle.

Gość LOLa LOLkiewicz
Nic sie nie da zrobic. Ile bylo w prasie o takich delikwentach co to przez nich cala klatka smierdzi i nikt nic zrobic z tym nie moze. Mozna udac sie po porade do MOPS-u ale coz oni moga?

Gość oj duży problem
elwiraaa__ widzę że i pod ciebie sie podszywa podszywacz ach te dzieci nie maja co robic:)