Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jtuuuikololo

Czy dla swoich kilkuletnich córek używacie "dorosłego" szamponu dla włosów?

Polecane posty

Gość jtuuuikololo

moja córka ma 6 lat i bardzo długie falowane włsoki,niestety po dzieciecym szamponie typu J&J czy nivea nie moge potem rozczesac jej włosów.Dzis kupiłam taki duzy Ultra Doux do włsosów normalnych,nigdzie nie pisze czy mozna go uzyc dla dzieci.Jakie szampony wy uzywacie dla swoich juz troche starszych dzieci?

Gość heheheahajadjgswd
w sumie to ja mam 16 lat, ale troche sie interesuje skladami kosmetykow... z tego co sama wyszukalam dla dzieci najlepszy jest delikatny szampon. osobiscie polecam firmy babydream, sa tanie a nie maja w skladzie SLES i SLS i podobnych swinstw. Mi osobiscie szampon i uniwersalny zel wlasnie z babydream platal wlosy (zaczely wypadac - przez platanie? nie wiem, dla dzieci on jest w koncu, moze ma wyzsze ph). polecam stosowanie delikatnych szamponow. Przed myciem wloskow dokladnie je rozczesac ;)

Gość hej cos w tym jest
jest schauma z odzywka chyba dobrze napisalam ? dla dzieci nie pamietam dokladnie kolor czerwony chyba super bo nie ma problemu z rozczesywaniem nawet tych niesfornych wloskow

Gość Pychotka :D
Polecam szampon Bobini.

Gość kup szczotke tangle teezer
jest swietna i problem z rozczesywaniem zniknie. jest dosyc droga ale warto. kupilam dla dziecka i sama tez uzywam bo mam wlosy do pasa, ciezko bylo je rozczesac a teraz nawet bez odzywki rozczesuja sie super

Gość wytlumaczcie mi jak to jestze
my wszystkie bylysmy myte w szamponach dla doroslych jakichs tanich i nikt nie wydziwiał i z wlosami problemow nie bylo.

U mnie od dzieciństwa była szampon bambini nie dorosły a potem johnson's baby. A jestem z pokolenia urodzonego w komunizmie więc z dostępnością jakoś nie było super.

Gość Podobnie
Ja też jeszcze w podstawówce myłam j&j

Gość Mairko to widac twoi rodzice
mieli jakies szemrane kontakty bo ja jestem rocznik 83 i nikt bambino nie widział ani innych takich

Gość Podobnie
Ja jestem rocznik 82 i wszystkie moje koleżanki mały włosy bambino. Pamiętam jak dziś ze na wannie stało bambino i 3ziola w szklanej butelce.

Moja córka ma włosy do pasa i też myje jej dziecinnym (bambiono czasem nivea). Z rozczesywaniem był problem, ale kupiliśmy taką psikaną odżywke do rozczesywana- też dla dzieci i jest super

też jestem rocznik 83 ;) i nie pamietam szamponów bambino. pamietam zato jakis taki zielony familijny. takim się myło włosy mam gęste, grube i zdrowe :) aktualnie do pasa córce myję włosy szamponem Bobini, po myciu nakładam odzywkę Syoss, potem się ją spłukuje. zero problemów z rozczesywaniem. córa ma również grube, gęste i długie włosy :) tylko ona blond...

Gość Mairko to widac twoi rodzice
to dziwne bo nikt z moich znajomych tak nie mial. Pamietam na samym poczatku lat 90-tych pojawil sie johnson&johnson i jak nam mama myla tym wlosy to byl to najwyzszy luksus. I miał nie piec w oczy, a piekł i byłam rozczarowana. a znajomych mam ze studiow z polowy Polski i czesto wspominamy czasy PRLu i nawet niedawno byla rozmowa nt. kosmetykow, ze wszyscy mieli szare mydlo i jeden szmapon a nie bylo problemow skornych

Gość Podobnie
Bo szare mydło jest super ja do dziś używam. J&J można było kupić w pewexie, bambino było na bank w 89 bo wtedy się przeprowadzilam

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wylałam szampony J&J po aferze ze w ich szamponach sa konserwanty które wywołuja u dzieci białaczke. Córce kupuje Nive z jedwabiem a po umyciu nakładam jej odzywke Avonu z olejkiem arganowym i potem nie ma problemu z rozczesywaniem :)

3 zioła takie z białe z zieloną naklejką też pamiętam. A rodzice pracowali z budżetówce i żadnych kontaktów nie mieli. może na południu były lepsze dostawy;-) Johsona to faktycznie już w latach 90tych kupowaliśmy.

Gość taka.jedna.ja
ja tez mam wlosy prawie do pasa a corka ma 4,5 roku a wlosy piorka i to ledwo co...rozczesac tez ciezko podcinane ma co ok pol roku

ja miałam też baaaaaaardzo gęste i długie włosy jako dziecko-ale napewno jako 6 latka mama myła mi tym dla dzieci, chyba z shaumy były takie typu cola czy cos innego i mi tymi myła

a może w zły sposób myjesz jej włosy?? bo jak ja się uczyłam na fryzjerke to też napoczątku nieprawidłowo myłam długie włosy, tak naprawde myjesz tylko skóre głowy a szampon tak jakby przeciagasz, ważne żeby ich "nie prać" bo wtedy od tego sie kołtunią i możesz mieć najlepszy szampon a wlosy i tak będa nie do rozczesania :)

A ja pamiętam bambino :D Tylko takim szamponem mama myła mi włosy. Też jestem rocznik 83 A co do tematu czasami jak zabranie szamponu dla dziecka to wymyję włosy dla dorosłych.

Swojej myje dziecięcym żeby uniknąć szczypania w oczy, ale w razie braku umyłabym dorosłym. W Rossmanie masz taki spray ułatwiający rozczesywanie za ok 5zł, na moją działa tylko trzeba dobrze popsikać pod każdym kątem włosy, a nie tylko z góry

Gość gość
kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!! kuurvvvo y******a wypad z tym spamem!!!

Gość gość
corka 7 lat, myje szamponem dla dzieci (rozne firmy) i nakladam odzywke (gliss kur), ktorej sama stosuje... corka ma bardzo geste wlosy, ktore siegaja posladkow...

Gość gość
Trzymajcie namiary - http://www.pro-sprzet.pl/blog/?p=1143 To jest proste, ale wiadomo, że trzeba wiedzieć jak to zrobić, no i jeszcze chociaż raz to wykonać. Wtedy problem z rozczesywaniem po prostu przestanie istnieć.