Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wigilia 2012 (Poland)

Zobacz, jak Polacy rzucili się na darmowe jedzenie.

Polecane posty

Byłam kiedyś z bratanicą na "Mikołaju" organizowanym w naszym Domu Kultury. Wiadomo, Mikołaj, paczki, konkursy, poczęstunek.. Poszłam tam raz i obiecałam sobie, że już więcej nie pójdę. Na stoliku stały soczki dla dzieci. Podeszła jakaś kobieta i wszystkie te soczki zgarnęła do torebki. Moja bratanica wygrała wtedy w konkursie lalkę. Też nie pomyślała, żeby od razu przynieść tę lalkę mnie. Odwróciła się na moment i po lalce nie było już śladu, bo ktoś ją ukradł. Z daleka tylko słyszałam płacz mojej bratanicy. Do tej pory zastanawiam się, jak można zrobić coś takiego...

Gość mam taki plan na dzisiaj
nie widze w tym nic smiesznego, nie widac zeby sie rzucili na jedzenie,bo tam na stolach nic takiego nie ma a z biednych ludzi nie ma sie co smiac nalezy wspolczuc :(

Gość nhvbnhhnhg
a w supermarketach? ostatnio w RTV AGD sie ustawila taka kolejka ze myslalam ze nie uwierze, a za czym? no hostessa kawe parzyla.... w Realu tez przy kazdej hostessie z darmowym zarciem od razu kolejki sie ustawily

Gość gdzie tam jedzenie widać
znicze i suchy chleb ciekawe czy pokrojony czy w całości :P

Gość nhvbnhhnhg
no chodzi o to ze tam nawet jedzenia nie bylo a rzucili sie na suchy chleb i tani napoj...

Gość gdzie tam jedzenie widać
ktoś zakpił z tych ludzi

No, ale tam nie było kubeczków ani talerzyków, no to jak mieli sobie poradzić? Chyba że zwinęli je wcześniej.

Gość ja pierniczeeeeeeeeeeeeeee
ale wstyd...

To i tak było za pieniądze podatników, a skoro tak, to SWOJE BRALI i już :D

Gość dolonna
dobra reklama dla napojów 3 cytryny

Gość mam taki plan na dzisiaj
tani napoj + bochen chleba obojetnie czy w calosci czy pokrojony nazywa ktos wigilia dla biednych/bezdomnych ? :( zalosne to jest, nawet tacy ludzie maja swoja godnosc i nie chcieliby zgarniac na ulicy wystawionego "jedzenia", mogli chociaz cos cieplego przygotowac i dziwie sie, ze autora tego watku to bawi, zero wrazliwosci zwlaszcza przed swietami.

Gość maadlen16
A może być tak,że to pozostawało po wigilii i pozwolili wziąć do domu. Bo dziwne żeby na miejskiej wigilii był tylko chleb i napoje. Z reguły są jakieś ciepłe posiłki.

Gość chytra baba z Radomia hehehe!
!

Gość dolonna
ja byłam kiedys na darmowej wigilii zorganizowanej przez sklep Art-dom jako pracownik wigilia była pszepyszna , gorące dania, pierogi, kapustka z grochem, barszczyk z uszkami, kompot z suszu , makiełki stały kolejki zawijane i w 80 % takie babki jak tu na filmiku , starsze , w czopkach , rzucili się na jedzenie , po kilka razy stały w kolejkach

Czym wy się tak podniecacie? Myślicie, ze to jest domena Polaków? wszędzie, gdzie jest bieda ludzie tak się zachowują. W UK na wyprzedarzach nawet się biją ze sobą i wchodza do sklepów z witrynami. W USA biedni zrobiliby to samo na Wigilii co w Radomiu. Radom, to biedne miasto, więc dajcie sobie siana. Kiedy zajrzy wam w oczy bieda i głód, to będziecie robić to samo, albo będziecie frajerami. :O🖐️

Gość diviannna
ja tam jedzenia nie widze na tych stolach, ani kubkow do picia, to co kazdy mial pic z butelki i odstawiac na stol. powinno byc

Gość Często pierwsze dzieci są....
"maadlen16 A może być tak,że to pozostawało po wigilii i pozwolili wziąć do domu. Bo dziwne żeby na miejskiej wigilii był tylko chleb i napoje. Z reguły są jakieś ciepłe posiłki." Mnie to raczej wygląda, że dopiero miało wkroczyć jedzenie. Przecież tam widać jakby opłatek na stole?

Ale wstyd! A wszystko dlatego że jesteśmy biednym i gnębionym krajem, zawsze tak było (chyba jednak kiedyś było lepiej), i będzie. Z niedostatku wynikło cwaniactwo i złodziejstwo. Gdybyśmy byli bogaci to nie dochodziłoby do takich incydentów na taką skalę jak jest teraz. Poza tym wiadomo, za darmo... to biorą ile wejdzie to reklamówki.

Gość RADOMIANKA PRZEMOWI:
PROWOKACJA MEDIOW!!!!!!!!! BYLAM NS TEJ WIGILII KAZDY KULTURALNIE SIE CZESTOWAL, TO CO WIDZIMY TO JUZ PO WIECZERZY!!!!!! ZOSTALY JAKIES OCHLAPY NA STOLE JAK WIDZICIE NIC TAM NIE MA PROCZ NAPOJOW TO DLATEGO LUDZIE WZIELI. I TAK NIC Z TYM NIKT BY NIE ZROBIL!!!!! WCZESNIEJ KAZDY KULTURALNIE JADL I NIKT NIE RZUCAL SIE Z TA ZACHLANNOSCIA NA STOLY. TO JEDEN DURNY FRAGMENT O NICZYM NIE SWIADCZY. BYLA PELNA KULTURKA!!!!

Gość envkelnmvelnveklvneklvne
Tam nie tylko sa biedni ludzie. Moja mama zawsze powtarza "czegps bogaty? bos swiniowaty" i taka jest prawda. Wiele biednych ma 3x wiecej godnosci niz bogacze, bo wiele biednych wstydzi po prostu poprosic o pomoc, a bogacz kazdy grosz by wyrwal, byle dla siebie.

nie bardzo rozumiem sytuacje. Na stołach stało jedzenie ktore ludzie mogli sobie zabrac. Po to tam stało. Więc kazdy sobie zabrał co chciał. A teraz pretensje ze zabrali?????????? niech mi to ktos wytlumaczy ? Przeciez to normalnie ze jak cos sie daje za darmo w takim drogim kraju jak zakichana Polska to wszyscy będą ręce wyciągać. CO W TYM DZIWNEGO ????

Gość maadlen16
Na miejskich wigiliach nie kładą przecież pierogów na stół czy tam innego jedzenia. Zawsze jest tak,że ludzie się ustawiają do kolejki i tam im nakładają. Więc domyslam się,że stąd te puste stoły. Przejrzałam zdjęcia i widać na nich, że ludzie jedzą ciepłe posiłki ;) Więc jedzenie dostali, a być może napoje były do wzięcia ( w końcu nie było kubeczków aby napić się na miejscu ).

Gość envkelnmvelnveklvneklvne
Jeden wezmie bo nie stac go, a drugi zlapie z zachlannosci. Rozni ludzie sa. Moja sasiadka ma kasy jak lodu, ale jak gdzies cos za darmo jest to zlapie wszystko, aby ona miala.

Gość Często pierwsze dzieci są....
A chleb był w folii, to przecież nie będą rozpakowywać. :P

Gość usa,uk,
Polactwo zawsze będzie takie , nigdy w tym pechowym kraju już nie będzie lepiej , w sumie to nie wina polactwa , że mają od wieków choojowy rząd oszustów.

Gość kasiamania
Nie przesadzajcie po to tam to było aby wziąć Co mieli ludzie dzielic sie kromkami i zapijać z"gwinta"?

Wigilia 2012 (Poland) a ty -H- w ogole jestes j**nieta - Po pierwsze jestem downie facetem, po drugie to ty jesteś jebnięty/a.

Gość ffbhg
do MArrhhakr--- a ty gdzie mieszkasz ? :D p.s tez nienawidze pl :P