Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaulinnaInna

Mam dwoje dzieci, martwię się, że jestem w kolejnej ciąży! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Polecane posty

Gość PaulinnaInna

Zaraz chyba zwariuję! Mam syna lat 4 i córkę lat 2. Więcej mieć nie mogę! Nie chcę! Oczywiście biorę tabletki anty i ogólnie uważamy, ale po raz pierwszy w życiu mam tak, że okres spóźnia się już 2tygodnie!! Zorientowałam się wczoraj, bo gorączka przedświąteczna i dzieci spowodowały, że zapomniałam, iż okres powinien być już na począteczku grudnia. Panikuję strasznie, ale od zawsze mam cykle 28dni i jak tylko zaszłam w którąś ciąże robiłam test odrazu 29 czy 30 dnia i były dwie krechy. Po porodach i karmieniu szybko wszystko wracało do normy i cykle znów były 28dniowe jak w zegarku! Dodatkowo od kilku dni wydaje mi się, że kręci mi się w głowie albo sobie wkręcam! Kładąc się lub wstając mam delikatne zawroty. Zwariuje serio! Mam testy w domu, nie wiem czy są przeterminowane? ...bo pozostałości z drugiej ciąży sprzed dwóch lat, ale na pewno nie zrobię testu. Wolę sobie wkręcać, że to coś innego, a nie ciąża. Przynajmniej do końca świąt aby jako tako je przeżyć... wolę żyć nadzieją. Pamiętam to uczucie (pierwsze dziecko chcieliśmy, drugie było nie planowane) myślałam, że umrę jak zobaczyłam dwie krechy! Pot zalał mi plecy w moment! 3 czy nawet 4 tygodnie modliłam się o poronienie. Wiem, że to straszne :o bo teraz kocham córcie najmocniej i życie bym za nią oddała, ale więcej dzieci i porodów nigdy! NIE CHCE. Nie wiem czego szukam na tym forum? Chciałam się chyba wygadać i może któraś napisze mi, że tak miała.......... zawsze regularnie, a nagle takie coś... i nie była to ciąża? Biorę tabletki!! Aaaa masakra

Gość dorota765
trzecie też pokochasz a modły o poronienie, fakt, żałosne niestety ŻADNA antykoncepcje nie jest w 100% skuteczna i każdy powinien o tym wiedzieć i z tą świadomością isc do łóżka

Gość PaulinnaInna
:( proszę nie. Czyli odrazu uznałaś, że ciąża? PS. nie modliłam się konkretnie o poronienie, ale chodząc do łazienki miałam ten pierwszy okres czasu nadzieje, że okres nadejdzie. Wiem - żałosne, masz rację

Gość Zrób ten test
nawet jak przeterminowany no trudno trzeba wiedzieć!

Gość annnnnnnnnna
a może brałaś jakies leki słabiające działanie tabletek anty? albo stres, może choroba spowodowały opóznienie @?

Gość annnnnnnnnna
a mąż co na to?

zrób ten test haha niezła jesteś! przeterminowane testy nie wskazują dobrych wyników. Jeszcze jej pokaże, że to ciąża a wcale w żadnej ciąży nie będzie!

Gość jjj67
Może miałaś sraczkę? To wtedy tabletka się nie zdąży wchłonąc i szykuj wyprawkę.

Gość dorota765
tak naprawdę to nie wiem jak to jest przy tabsach i czy cos może opóźnić miesiączkę czy nie; w każdym razie uważam, że zawsze powinno się kochać ze świadomością, że może to się skończyć ciążą, a nie potem żale wylewać; nasza kuzynka w 2 urodziny swojej córki urodziła 3 dziecko i w dodatku była to jej 3 cesarka, i w dodatku mają budowę domu na karku, a ona nie pracuje. i co ma zrobić? kocha dziecko i już

autorko nie panikuj, zrób test. bedzie dobrze, wiem co czujesz ja tez byłam w strachu po urodzeniu dziecka, 3 tyg po porodzie juz wkrecałam sobie kolejną ciążę, a jeszcze okresu nie miałam, ale wiedziałam ze zajsc moge wczesniej, eh naszczescie to był fałszywy alarm.

Gość PaulinnaInna
Byłam chora!! Tak!! i nadal jestem :))))))))))))))))))))))))))))) To może być to? Tyle, że nie raz byłam chora, ale nigdy nie spóźniał mi się przez to okres. Nie brałam żadnych leków, które mogły by spowolnić okres :(

Gość Alimama
Ja mam dwoje,młodsze siedem msc.ale z trzeciego bym się cieszyła

Gość PaulinnaInna
Alimama widocznie masz możliwości :) a ja niestety nie. Mieszkanie mamy 2pokojowe. Żyjemy dobrze :) ale na 3cie dziecko raczej nas nie stać

Gość rfddfhjk
niektore antybiotyki oslabiaja dzialanie rabletek anty

Gość Autorko, spokojnie
Nie wiem w jakim wieku jesteś ale przedyskutuj z lekarzem te wachania w regularności okresu i branie tabletek anty. Przychodzi wiek u kobiety kiedy branie tabletek jest szkodliwe bo zmienia się ilość i proporcja hormonalna więc tabletki mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc.

ja brałam przy tabletkach anty antybiotyk przepisany przez denstystę na 3 dni. Mam cudnego 5 letniego syna ;P Przez lata się zarzekałam,że wszystko z zegarkiem w ręku itd. Ale tego nie wzięłam pod uwagę jakoś :/ Teraz wolę się przekręcić niż wziąć antybiotyk :D

Gość jtjtwrfwr
To urodzisz i oddasz to adopcji, to nic nie kosztuje.

Gość Alimama
Czy możliwości raczej chęć ta trzecie,nie staramy się ze względu na warunki (za mało miejsca ) ale w przyszłości jakby wszystko się ładnie poukładało to tak

Gość rfddfhjk
wlasnie biore antybiotyk od dentystki i kazala mi sie ona zabezpieczac dodatkowo

Gość olajdolaj
PaulinnaInna,wiem co przezywasz.Parę razy tak miałam przy regularnym ,prawidłowym zażywaniu tabletek antykoncepcyjnych i na szczescie nie była to ciąza,ale znam osobiscie 2 kobiety,które zaszly wciaze zazywajac antykon.ale one z abardzo nie przykładały sie do prawidłowego zazywania tych tabl.

Gość PaulinnaInna
Brałam Duomox :(((((((((((((((((

Gość nie wymyślaj głupot
"Przychodzi wiek u kobiety kiedy branie tabletek jest szkodliwe bo zmienia się ilość i proporcja hormonalna więc tabletki mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc." - nie pleć bzdur. A ty autorko nie wymyślaj głupot, przyliczyłaś byc może wpadkę, bo nie stosowałaś antykoncepcji, nie kłam. Sory, ale nigdy nie uwierzę, że zaszłaś przy stosowaniu dwóch metod antykoncepcyjnych - pal licho te pigułki - ale jeszcze prezerwatywa by zawiodła ? Zresztą nie zgadza mi się to co piszesz o cyklach - że zawsze 28 dniowe i że nie zauważyłaś, że nie dostałaś okresu - przecież wcześniej byś się zorientowała, z tego prostego powodu, że musiałabyś zacząć nowe opakowanie pigułek, a nowe rozpoczyna się kiedy krwawienie z odstawienia się zaczęło albo jeszcze trwa, a cykle są "sztuczne" i zawsze trwają tyle samo - kończa się pigułki, to robi się tygodniową przerwę, a potem bierze nowe opakowanie. Także nie wierzę, że stosujesz pigułki. Przestań ściemniać. Po co ci to, jesteś nieodpowiedzialna i przyznaj to sama przed sobą, a nie obcym ludziom jakieś bajki wstawiasz. Żenujące.

Gość PaulinnaInna
:o co Ty piszesz? Biorę takie tabletki, że łykam zawsze i bez przerwy. Brałam i biorę nadal. Caaałyyyy czassss

Gość gierginna
Zrób test i będziesz miała to z głowy. Trzymam kciuki :)

Gość Limonka Limona
Wiem o czym piszesz, też biore anty bez przerwy tylko, ze wtedy występuje taka niby miesiaczka, raczej plamienia? Też tak masz? Zrób test i nie stresuj się. Daj znać

Gość skoro już nie chesz nigdy
dzieci dlaczego nie zdecydujesz się na sterylizacje??? Tylko trujesz chemią ? Zamierzasz ją rżreć do końca życia???

Gość antybiotyk i anty .....
niestety poczytaj ulotki - antybiotyki osłabiaja działanie niektórych grup tabsów - zależy które brałaś, nie panikuj ja mam trójke i dobrze sobie radzę, a tabsy nigdy nie daja 100% pewności , zrób test niewiedza jest najgorsza, nie pij alkoholu i nie zażywaj juz zadnego syfu, angina czy zapalenie ucha przejdzie...

Gość PaulinnaInna
Miałam, może nawet nadal mam zapalenie oskrzeli :( chyba samo by nie przeszło? więc brałam antybiotyk, ale nadal nie czuję się zdrowa

Gość PaulinnaInna
Alkoholu i tak nie piję, palić nigdy nie paliłam, ale NIE CHCĘ BYĆ W CIĄŻY. Dziękuje za takie zestresowane święta!!!!!! Załamana jestem, dwoje dzieci to maksymalny max :(