Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kropka20

kolacja wigilijna w wykonaniu 20- latki

Polecane posty

Witam, mam mały problem. Pierwszy raz w życiu chciałabym spróbować przygotować jakieś wigilijne potrawy. Dotychczas lepiłam z mamą tylko uszka i na szczęście zapamiętałam jak je przygotować i już czekają na rozmrożenie (z braku czasu niestety będą mrożone). Niestety mama już nie żyje i nie doradzi co i jak zrobić... I tu moje pytanie, baaardzo proszę o odpowiedź. Czy do krokietów mogę uzyć kapusty, która jest przyprawiona- marchewką, cebulką, itp ? Czy to musi być koniecznie taka "surowa" kapusta kiszona ? Może ktoś z Was ma już sprawdzony przepis, który na 100 procent wyjdzie ? Wiem, wiem, że dużo ich w internecie i w ksiązkach kucharskich , ale właśnie przez to nie wiem, który wybrać , żeby było smacznie :( Tak np. na 15 krokietów ? A może możecie mi polecić jakiś w miarę łatwy przepis na jakieś inne danie, które uwielbiacie, a które nie jest czasochłonne i w miarę tanie ? No i oczywiście dla takiej początkującej kucharki, która jeszcze 2 lata temu nie umiała przygotować sobie jajecznicy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karp jest prosty. Najlepiej kupić już takiego gotowego do smażenia, przyprawia solą i pieprzem, obtacza się go w jajku i bułce tartej i smaży na głębokim oleju. Pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×