Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karoten bella

DLA NOWYCH STARACZEK 2013

Polecane posty

Kasikaaaaaaa gratulacje ale masz prezent no nie moge:) ja dzis znow mialam przytulanka wiec mam nadzieje ze tez dostane taki prezent od mikolaja:)

kasika gratulacje :) teraz juz wszystko musi sie dobrze ulozyc :) anula nie trac nadzieji pamietaj ze moze stezenie za male zeby wykryc je normalnym testem mimo iz maja czulosc 25 Trzymam kciuki! ja dzisiaj mialam straszna noc tak mi sie wsszystko w srodku rozciaga napina, miesnie twarde jak skala tylko goraca kapiel pomagala, pol nocy nie przespalam bo sie balam ze co pojde do toalety to mi sie schiza zalaczala ze zobacze krew ;(

Gość megan87
Lenka nie schizuj tak będziesz tak miała i to jeszczę troszkę mnie też bolał brzuch cały czas myślałam że @ dostane,możesz sobie poczytać o ciąży i jakie zachodzą zmiany w pierwszych tygodniach a jeżeli masz wątpliwości to zawsze możesz się udać do szpitala i powiedzieć że robiałaś test i bete oni cię zbadają zrobią usg bynajmniej u mnie w szpitalu nie krzyczą na takie kobiety a w ręcz przeciwnie jak dzwoniłam bo coś mnie martwiło to odrazu kazali przyjeżdżać.

Gość fasolka24
heh dziewczyny płakac mi się chce też całą noc bolało mnie podbrzusze jak na okres i też myślałam że krew zobacze az mnie to przeraza tak sie boje . Zobaczenie 2 kresek to dopiero początek długiej drogi ehh tak się boje ale takie bóle miec jak na okres mam się bardzo martwic?

Gość fasolka24
dzwoniłam do mojego lekarza to uspokoił mnie ie troszke

Dziewczyny ja też czuję @ jak nic. Ale to podobno normalne. Lenka wyluzuj, bo się wykończysz. Ja sobie ciągle powtarzam co ma być to będzie. A ja mam pytanko do Was? Można w ciąży pić kawę? od wczoraj nie piję :-) ale dziś nie dam rady ;-( Głowa mi pęknie jak chociaż 1 filiżanki nie wypiję.

Gość megan87
kasika każdy c***owie że nie można bo kawa wywołuje skurczę ale ja powiem ci że sama widziałam w szpitalu jak dziewczyny sobie parzyły kawkę i położne nic im nie mówiły naprawdę.Mnie odrzuciło od kawy więc takiego problemu nie miałam.A mam takie pytanko czy któreś z was w ciąży zatykało się ucho bo mi w pierwszej jak się zatkało tak dopiero po porodzie odetkało i nic nie mogli na to poradzić i teraz od wczoraj mi się też zatkało i sama nie wiem czy to nie może jakiś objaw ale na test jeszcze za szybko i nie wiem czy nie za szybko na jakieś objawy czy poprostu mnie przewiało?

Gość kruszyka3
Kasika, mozna pić kawe,ale trzeba ją ograniczać,ja nie moge dostałam wstrętu:-( Fasolka,nie martw sie :-),ja zaglądałam co chwile w gacie bo dosyć że miałam mokro,to jeszcze tępy ból krzyża jak zawsze podczas okresu,to jeszcze bóle podbrzusza,i też takie rozpychające,mi też lekarz mówił że to normalne,macica i więzadła sie rozciągają,czasem mam tak aż boli mnie biodro i noga :-( Jezeli chodzi o gorące kapiele to napewno nie wolno!,mówili nam lekarze jak lezałam w szpitalu że to może spowodować skurcze,a ja tak lubie sie chlapać w gorącej no ale cuż jak trzeba to trzeba :-) Kasika,ale sie ciesze!,a pamiętasz jak pisałyśmy że w styczniu czekają nas zabiegi,no i sie nam upiekło :-) :-) :-)

No właśnie czytałam na necie z tą kawą, bo nie daję rady :-) I w książce ( kiedyś kupiłam " Twoja ciąża tydzieńpo tygodniu") jest napisane, że można pić tylko słabiutką. Kruszynka o tym samym pomyślałam :-) Że Nam się z zabiegami udało :-) Ja czytałam też, że często po odstawieniu CLO się udaje- widać prawda :-)

No właśnie czytałam na necie z tą kawą, bo nie daję rady :-) I w książce ( kiedyś kupiłam " Twoja ciąża tydzieńpo tygodniu") jest napisane, że można pić tylko słabiutką. Kruszynka o tym samym pomyślałam :-) Że Nam się z zabiegami udało :-) Ja czytałam też, że często po odstawieniu CLO się udaje- widać prawda :-)

Gość fasolka24
a juz myślałam ze sama jestem z tymi dolegliwosciami ale czytam te pierdoły w internecie i pisze ze bóle moga byc niebezpieczne ale pocieszyłysci mnie tym ze nie tylko ja tak mam

Jestem 3 dni po @, zrobiłam dziś betę rano ( po 48 h) i wyszło 163 ufff :-) rośnie :-) Mama dzwoniła do zaprzyjaźnionej położnej i mówi, że najważniejsze że rośnie a jest niska bo krótka ciąża. Wykończę się jak się będę tak martwić- od dziś LUZ!!!!

Gość aanula81
powodzenia wam życzę dziewczyny, spokojnych ciaż!! Ja znikam z forum na miesiąc dwa, dostałam dziś @ i oczywiście się załamałam :'( dlatego odpuszczam sobie forum mierzeniem temp i sprawdzaniem tych wszystkich objawów:( może kiedyś nadejdzie taki dzień że będę się cieszyła tak jak Wy...... narazie odpuszczam wszystko....

kasika,no to super :-) jak rośnie to jest wszystko w porządku!!! anula,przykro mi maleńka :-(,prosze cie nie załamuj się,zobaczysz że wpadniesz w najmniej oczekiwanym momencie :-),ja już też straciłam nadzieje po 2,5 a tu pach,i w zyciu bym sie niespodziewała! bedziemy tu trzymać kciuki za ciebie mocno!!!!!!!!!!

Gość fasolka24
hej dziewczyny mam mały kłopot bo dzis odebrałam wyniki beta i nie wiem jak je odczytać mój wynik to b-hcg 2956,0 pomóżcie plis:)

Kruszynka dzięki, postanowiłam od dziś się niczym nie przejmować. Aanula81 wiem co czujesz :-( Wiem, bo pamiętam jak dziewczyny tu mi pisały, że się uda- za nic nie wierzyłam. Z Kruszynką już się na HSG szykowałyśmy na styczeń. Wiem jedno- wyluzowanie pomaga, więc rozumiem,ale jak będzie Ci źle to pisz tu!!!! Nie wiem czy pomogło ale w tym miesiącu jadłam dużo migdałów i łososia. Wyczytałam gdzieś, że są źródłem płodności- nie wiem ile w tym prawdy ale może u mnie pomogły :-)

Gość fasolka24
dzięki:) za odp fakt nie wolno się załamywać i trzeba być dobrej myśli a i w ciąży też bedziesz. Ja też już staram się nie stresować :)

Gość fasolka24
kasika8303 a kiedy masz termin do gine? i widzisz też ta beta ci rosnie ale wiem czasem się panikuje ja np to jestem straszna panikarą:)

Fasolka ja to panikara na maxa jestem ;-) Do gina chciałam na NFZ sie dostać, ale nie ma szans, na luty terminy to jutro dzwonie prywatnie to pewnie w tym tyg. jeszcze mnie przyjmie.

Dostałam się do gina na NFZ ;-) jeszcze nie wiele widać, taką mini mini kropkę :-) mam przyjść za tydzień to już powinno być coś widać

Gość fasolka24
kasika8303 o fajnie już po wizycie no za tydzień to już napewno więcej bedzie widac ale fajnie ze z nfz i usg ci zrobili bo ja jak chodziłam pół roku temu to mi na odwal z łaską robili badania i jeszcze mnie nastraszyła nadrzerką no ja do prywatnego ide bo tylko temu ufam mojemu gine bo on rozwiał wszelkie wątpliwosci i jakoś tak zawsze mnie uspokoi:)

Fasolka teraz 19 stego idę na USG- musiałam się nieźle napocić aby się dostać na NFZ- mam nadzieję że mnie przyjmie. Lekarz jest ok, kazał mi się zapisać na przyszły tydzień, ale wiadomo jak w rejestracji- różnie Panie reagują :-)

u mnie praktycznie na usg na kase chorych nie ma szans, a jak mam placic prywatnie za usg 100 a lekarza na kase chorych to wole isc prywatnie 150/wizyte i mam w tym cyto, usg, i nie musze stac w kolejkach tylko telefon, u mnie wszystko sie unormowalo nie wiem czy te bole to nie byly spowodowane tym orkanem bo jak tylko sie skonczyl to bole tez ustaly ale panika co nie miara... :)

Gość fasolka24
ja mam wizyte 20 już nie umie się doczekać .A tak mnie troszke niepokoi że na począdku było mi niedobrze ale nie wymiotowałam a teraz już to ustało tylko piersi mnie bolą .A wy macie jakis dolegliwości?

u mnie zalezy od dnia sa dni ze nie mam wogole nudnosci a sa dni ze nie moge nic przelknac :) a pozatym piersi mam tylko wrazliwe jak sie dotyka

Lenka8825 dobrze, że bóle ustały. Fasolka ja od wczoraj się zastanawiam czy jestem w ciąży :-) Bo oprócz bólu piersi nic mi nie jest no i mam zwiększoną energię :-) a tak to nic, zero, null. I nie wiem czy się mam zacząć martwić ;-)

Cześć foremki,jestem już po usg miałam wczoraj wieczorem , no jestem w szoku jak te nasze kruszyki szybko rosną! weszliśmy na 4 miesiąc,luteine mam dalej brać,dzidziuś stał na głowie zreztą jak poprzednio, ,dzidzi urosło nie do poznania,najśmiejśniejsze jest to że muj gin sie śmiał że ma duże stopki,dostałam dwa zdjęcia na której widać całą nóżke ze stópką, śmiejemy sie wszyscy i wołamy wielka stopa :-) :-) :-) A jak u was kochane? jak samopoczucie ?