Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karoten bella

DLA NOWYCH STARACZEK 2013

Polecane posty

Kruszynka super :-) Ja się czuję dobrze. Dziś 1 dzień lekkich mdłości, a poza tym jest ok. W weekend zamierzam odpoczywać i iść na długi spacer, dotlenić kropka :-)

Gość fasolka24
Mnie te brzuch przestał boleć:;) no a wiecie w którym tyg ciaży powinno bić już serduszko?

fasolka serduszko bije w 6 tygodniu od zapłodnienia, podobno beta musi byc powyzej 15 000 gdzies wyczytałam

Dziewczyny wróciłam załamana z USG na NFZ- usłyszałam puste jajo :-( Z mężem i rodzicami postanowiliśmy jechać do gina prywatnego, tego co mi pomógł zajść w ciążę. Przyjął mnie mimo kolejki, zobaczyli taka zaryczaną to od razu do gabinetu. Zrobił USG i jest dość duże jajo, powiedział, że jest wszystko ok, po prostu nie jestem w 6 tc a 4. Spojrzał na wykres temperatury z ovufriend i powiedział, że zagnieżdżenie było 3 grudnia, więc spokojnie dlatego nic nie widać jeszcze. I jak na 3-4 tc to jajo jest książkowych rozmiarów. Mam czekać. Teraz kazał mi przyjść 14 stycznia z badaniami, które zlecił. Boże proszę, aby zarodek się jeszcze pojawił Przede mną najgorsze Święta w życiu. A i powiedział jeszcze, że po CLO bardzo często owulka się opóźnia i stąd taka wczesna ciąża. Betę miałam 6 grudnia tylko 89, a 8 grudnia 160- powiedział i to kolejny dowód na to że to wczesna ciąża. Martwi mnie, że pojawiły się plamienia- gin mówił że mogą wystąpić bo mam nadżerkę, ale i tak się martwię :-( Oszaleje dziś

Kasika trzymam kciuki!!! Jesli masz plamienia może bierz ten duphaston ode mnie tyle ze pozniej musisz brac caly czas i nie odstawić do 18tyg ciazy. Ja tak mialam w pierwszej ciazy ze pozno bylo serduszko widac. Trzymaj się i pisz co u Ciebie!!

kasik wszystko bedzie dobrze wiem ze latwo mowic ale najgorsze to dobijac sie teraz takimi myslami, sam lekarz c***otwierdzil ze poprostu wczesna ciaza, nie przemeczaj sie za mocno jak masz te plamienia, l4 dostalas? czy chodzisz do pracy

Gość fasolka24
dobrze zrobiłas że do prywatnego poszłaś bedzie dobrze tylko potrzeba czasu żeby się dzidzius rozwijał ja dzis ide do gine pierwsza wizyta w tej ciązy strasznie sie boje.Ale trzeba być dobrej myśli trzymam kciuki za Ciebie

Gość fasolka24
a wiesz jak ten lekarz c pomógł zasc w ciąże to lepiej do niego chodzic już cie zna wiem niestety ze prywatny dosyc kosztuje ale moim zdaniem warto bo wyczekiwana ciąża też własnie nfz czasem gadaja bzdury a ten lekarz chociż podniusł cię na duchu mówiąc że to wczesna ciąża

Dziewczyny zrobiłam HCG, wyszło 9856 ( z norm 4-5 tc) Uffffff Dzięki za dobre słowo! Pracuję, mam luźną robotę więc mogę pracować. Będę o kropka walczyć jak lwica!

Kasika i tak trzymaj, walcz o kropeczka i bedzie napewno wszytsko dobrze on tam jest i juz. lekarz z NFZ niech sie w leb puknie :) A tak w ogóle to Dziewczyny zyczę Wam Wszystkim zdrowych, wesołych i spokojnych świąt, Tym które mają już fasoleczki w brzuszkach życzę zdrowych dzieciaczków, a Tym które jak ja nadal czekaja życzę pojawienia się jak najszybciej dwóch kreseczek na teście :)

no widzisz kasik! wystarczylo dac troche czasu :) teraz to dopiero bedzie rosnac beta jak z bicza strzelil :)

Gość Staraczka29
Witajcie Dziewczynki! Długo mnie tu nie było:) Może któraś z Was podpowie mi coś, co rozjaśni mi umysł. Otóż, okres spóźnia mi się 9 dni a testy ciągle wychodzą negatywnie :( Dodam, że staramy się z partnerem o dzidzię od roku, ale z powodu słabej *****iwośc**plemników mojego M. ciągle się nie udaje. Termin owulacji miałam na 28.11 i tego dnia, lub dzień później miałam lekkie plamienie (co często mi się zdarza) więc uznałam, że doszło do niej. Jednak po 5 dniach ponownie miałam plamienie, a raczej śluz z krwią, trwało to dwa dni i towarzyszył mi przez te dni i dwa kolejne ból owulacyjny. Pomyślałam, że to może owulka się przesunęła i okres mi się spóźni o te 5 dni. No i mam teraz zagadkę, ponieważ dziś mija dzień 9 i nic. Trzy testy pokazały wynik negatywny. Piersi mam powiększone (ale mam tak przed @). Poza tym boli mnie brzuch, ale nie tak okresowo, jest to bardziej takie palenie w podbrzuszu. Biorę pod uwagę również jakąś ewentualną bakterię, bo byłam na basenie dzień przed terminem @. Myślicie, że mogę już iść do lekarza? Zobaczyłby już coś? Czy może poczekać jeszcze kilka dni. Pytam, ponieważ po wypadku samochodowym biorę tabletki przeciwlękowe i nie chciałabym zaszkodzić dzidzi gdyby już sobie we mnie zamieszkała. Uff.. ale się rozpisałam :) Będę wdzięczna za jakąś sugestię. Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusie:)

Gość Staraczka29
No tez tak wlasnie mysle, ze lekarz nic jeszcze nie stwierdzi:/ Dzis bola mnie plecy, brzuch i pobolewa lewa nerka, więc może spóźnienie wynika z jakiegos zapalenia. Chcialabym zeby to byla ciaza, ale nie chce sie rozczarowac. Z kazdym dniem piersi coraz mocniej bola wiec moze @ sie zbliza. Aha, no i mam uczucie ciaglego pragnienia.Musze byc cierpliwa niestety:(

Gość aanula81
Część dziewczyny miało mnie tu nie być Ale już się uspokoiłam i wyluzowalam:-) byłam u gina dał mi jeszcze jedna szansę jak w styczniu się nie uda to czeka mnie ponowna laparoskopia. Jestem dobrej myśli, trzymajcie za mnie kciuki. Kasika moja siostra miała identycznie lekarze jej wmawiali że nic z tego nie będzie ze puste jajo a dziś a Ala ma 1,5 roku:-) po prostu do była wczesna ciąża tak jak tobie powiedział prywatny Gin. Staraczka wiem ze trudno jest nie nakręcić się sama jestem doskonałym przykładem nakrecaczki;-) najlepiej idź na tą betę. Pozdrawiam wszystkim zaciążone mamuśki i oczekujące staraczki trzymajcie sie i dla wszystkich życzę spokojnych wesołych i rodzinnych świat Bożego Narodzenia:-):-)

Gość fasolka24
witam was:) ja w piątek byłam na usg i widziałam bijące już serduszko mojego maleństwa:) życze Wam wszystkim Zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i tym które czekają na dzidziusia owocnych starań a którym już maleństwo w brzuszku rośnie zdrowych dzieciaczków:)

Gość Staraczka29
Dziewczynki czy na początku ciąży mogą występować delikatne skurcze macicy, podobne do tych okresowych? Miałam dziś tak kilka razy i zastanawiam się czy świadczą one o zbliżającej się miesiączce? Tempka na szczęście póki co w miarę się trzyma między 36.8 a 31.1. Dziś mija 10 dzień spóźniającej się @. Jutro śmigam do lekarza. Trzymajcie kciuki :):):)

Gość Staraczka29
Miało być tempka między 36.8 a 37.1 :)

Gość fasolka24
Staraczka29 no trzymam kciuki za ciebie:) zrób sobie najpierw bete i smigaj do lekarza pozdrawiam

Gość Staraczka29
Już po wizycie. Lekarz niestety ciąży nie stwierdził, jednak też do końca nie wykluczył. Moje endometrium ma 20mm i może wskazywać na wczesną ciążę, ale nie musi. Test zrobiony po południu znów negatywny. Pozostaje czekać :( Pytałam też czy ból nerki, czy zapalenie pęcherza mogło przesunąć miesiączkę, stwierdził, że raczej nie. No więc tak właściwie wróciłam do punktu wyjścia... Pozdrawiam i życzę Zdrowych, Pogodnych Świąt :)

Wylądowałam wczoraj w szpitalu :-( - PLAMIENIE!!!! Wykończę się nerwowo. Prawdopodobnie spowodowane są nadżerką. W szpitalu zbadali mnie dokładnie, szyjka macicy zamknięta więc ustalili że te plamienia nie są spowodowane niczym złym. Ale czym- nie wiedzą. Dostałam luteinę i tyle. Trzeba czekać. Pojechałam do gina prywatnie i też zbadał mnie i nie wie skąd te plamienie. Trzeba czekać, jak to się rozwinie. Najgorsze są te Święta. Nie chcę ich w tym roku. Jedyny plus, że pojawia się zarodek, serduszka nie ma ale puste jajo już nie jest. Dziewczynki życzę Wam Zdrowych Wesołych i Pogodnych Świąt!!!!

Gość fasolka24
kasika8303 a jak teraz się czujesz ? no to jak napisałas lekarz powiedział że to może być z nadrzerki .A ja przeziebiona i tez mam stracha ehh ale pogoda

U mnie plamienie ustały. Uffff mam nadzieję, że już się nie pojawią. I mam nadzieję, że to faktycznie była nadżerka tylko. Dziś bardzo mnie krzyż boli :-( Fasolka ja 2 tyg. chora byłam teraz, leż dużo bo to żartów nie ma. Mi pomogło mleko z miodem i czosnkiem- od razu po tym przeszło. A jak u Was dziewczyny?

oj kasik! oby juz najgorsze bylo za toba, ja dopiero po swietach wrocilam do cywilizowanego swiata :) dzis z rana na badaniach zobaczymy co wyjdzie, boje sie troche o cukrzyce ciazowa bo zawsze wynik mialam na granicy normy...

Gość fasolka24
kaska no to teraz bedzie już tylko lepiej:) no mi już przeziebienie troszke przechodzi ale w ciąży to nie ma z tym żartów ja biore rutinoskorbin bo dzwoniłam do mojego gine i miodek:) z cytrynką:) a jak tam wasze plany sylwestrowe? bo ja raczej wole w domu być wykurować się pozdrawiam

Gość fasolka24
kaska a ty który już tydzień zaczełaś?

kasika,to dobrze,mnie tez czasem w krzyżu łupie,taki tepy ból jak przy okresie,miałam nadżerke 4 lata temu i miałam wypalanke,myślałam ze pogryze fotel ginekologiczny ;-) a pózniej mi sie oberwało od lekarza który mi pomógł zajść w ciąże że nie powinnam jej wogóle nie ruszać,w ciązy goi sie sama :-) Fasolka my też siedzimy w domu w trójke w sylwestra,chociaż koleżanka mnie nagina zeby do nich przyjść,przeziębiona też jestem ,dostałam syrop prenalen troche pomógł.

Gość antheaa
Cześć Dziewczyny! Może zacznę od tego że mam 34 lata, mamy córkę11 lat i przyszła pora na staranko z mężem o dzidziusia.To trzeci cykl. Moje cykle były zawsze 28 dniowe ale jak zaczęliśmy się starać o fasoleczkę wszystko mi się poprzestawiało na cykl 26 dni (paźdź. I listopad) a grudzień 27. Oczywiście śluz zawsze miałam w połowie cyklu jak kurze białko a tu od października się stracił no ale nieprzejmowałam się tym i działaliśmy na oko, czyli mniej-więcej w połowie cyklu. No ale w grudniu @ była8, przytulanka 15, 22. 25. Od 24 Bolał mnie prawy jajnik pulsacyjny ból potem przytulanko i 29 czyli 22dc plamienie niewielkie jeden dzień i ból podbrzusza od tamtej pory. Czuje takie ciągnięcie aż do pachwin ale bardziej z prawej strony i bolą mnie piersi, mam nadzieje że się uda w pierwszej ciąży tak nie miałam także teraz coś nowego. @ dopiero ok5 stycznia mam nadzieję że nie przyjdzie.! Pozdrawiam

Fasolka kończy się 8 tc. Dziewczyny trzymajcie kciuki za czwartek, abym zobaczyła piękny zarodek w końcu!!!! Kończy mi się 8 tc więc ja nie wiem na co ten maluszek czeka? Dziewczyny Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2014 Roku!!!! :-)