Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedziona mama

mój syn sypia ze swoją dziewczyną... jak z nimi porozmawiać?

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 21
No prosze... uderz w stol....

pawlo- sory ,ale ty nawet o Biblii niewiele wiesz a co dopiero o Koranie :)

Gość bnbnhgnhn
zuza - z ciekawości - wierzysz w reinkarnacje lub jakiekolwiek życie pozagrobowe ? :classic_cool:

"Prawda jest taka, że większość wierzących (i niewierzących) interpretuje Biblię tak jak chce - choć wtedy już nie są katolikami i nie mogą się tak nazywać, bo katolik całościowo zgadza się z tłumaczeniem Biblii przez kk" 123 no i o to właśnie chodzi. każdy ma prawo do własnych interpretacji biblii. niektóre są mądrzejsze, inne głupie ale wierzyć sobie można w co się chce. co innego jest z "oficjalną religią". czy to katolicyzm czy protestantyzm czy inny odłam ma własne zasady, własną interpretację którą, chcąc do tego kościoła należeć, należy przyjąć. a z chrztem jest sprawa bardzo prosta. chrzest w kościele katolickim przyjmują dzieci bez światopoglądu. ich światopogląd mają kształtować rodzice. a jeżeli rodzice sami żyją w grzechu, nie żałują tego grzechu i chcą żyć w nim dalej to logiczne jest że takie dziecko nie zostanie wychowane zgodnie z zasadami kościoła rzymskokatolickiego. dlatego nie chcą takich dzieci chrzcić. wydaje mi się to logiczne. wtedy oczywiście wracamy do dyskusji o tym co to jest małżeństwo. ale to też na gruncie chrześcijaństwa a nie kościoła rzymskokatolickiego bo u nich małżeństwo to jest określony sakrament i ci którzy żyją bez tego sakramentu małżeństwem nie są.

Gość Zuzanna Amelia & 21
Troche za dlugo by to tlumaczyc. Wierze ze jestesmy czescia wiekszej calosci ale nie w takim znaczeniu jak to glosi biblia. Uwazam , ze jest to tlumaczenie bardzo prymitywne przygotowane dla prostych ludzi i zaspakajace potrzeby uwczesnej wladzy. Sama reinkarnacja powtarza cykl natury i jest przez to logiczna. Mysle ze jednak takie tlumaczenie jak sie powszechnie podaje z wcielaniem sie w kolejne osoby tez jest jednak zbyt duzym uproszczeniem. Dlugi temat i nie na ten topik - mysle. A Ty ? W co wierzysz ?

"a te rozne cywilizacje i układy to twoim zdaniem wyewoluowały z małp ? czy Bóg je stworzył ?" Układy gwiazd i planet z małp miały by wyewoluować?? Ty zastanawiasz się co piszesz czy piszesz co ci slina na język przyniesie? :D Organizmy żywe ewoluowały z organizmów prostszych. Uczyli cie kiedyś o bakteriach?? Zobacz na planetę zwaną Mars dzisiaj wiemy że istnieje tam życie. Co prawda póki co są to bakterie ale w miarę jak zmienia się środowisko planety postepuje ewolucja i za ileś stuleci lub tysiącleci powstaną organizmy bardziej złożone. Skoro tak wierzysz w Boga i jego teorię stworzenia świata to odpowiedz mi jak to jest że Bóg stworzył Adama i zwierzęta lądowe tego samego dnia a dinozaury będące zwierzetami w większości lądowymi żyły na tej planecie o wiele wcześniej niż człowiek bądź jego przodkowie??

Gość gggggggggggg53v
wołałaby, żeby spał ze swoim chłopakiem

Pavlo - oj tam się czepiasz, skrót myślowy :P Allium - to jak z tą suknią, biała była?

Ja wierzę w to że dusza o której mówimy to właśnie ta pierwotna energia która stworzyła życie i po śmierci energia ta wraca do źródła. Co ciekawe energia ta ma wagę 21 gram bo o tyle jest lżejsze nasze ciało po śmierci

"pawlo- sory ,ale ty nawet o Biblii niewiele wiesz a co dopiero o Koranie." Allium sory ale po pierwsze to nie potrafisz poprawnie nawet przepisać czyjegoś nicka a po drugie to o Biblii wiem więcej od Ciebie co widać po Twoim obyciu w temacie małżeństwa według Biblii - najpierw twierdziłaś że to co piszę to bzdury a później przyznałaś rację tłumacząc się tym że teraz inne czasy są i dlatego jest tak a nie inaczej :D

"Uwazam , ze jest to tlumaczenie bardzo prymitywne przygotowane dla prostych ludzi i zaspakajace potrzeby uwczesnej wladzy." 123 a ja uważam że tego rodzaju poglądy są prymitywne i wynikają po prostu z nieznajomości tematu, ograniczenia i zwyczajnej głupoty. żeby krytykować biblię i jej interpretacje, trzeba by się na niej trochę znać. a wiedza tych "internetowych krytyków" ogranicza się do "biblii w obrazkach" i propagandy jakichś palikociarzy. i z tego wynikają "poglądy" a la "doda elektroda", czyli widzenie bibli jako bzdur napisanych przez "naprutych winem i upalonych ziołem" bo niczego więcej zrozumieć w stanie nie są.

Gość Zuzanna Amelia & 21
Pavlo - dokladnie. Ale jakie zaleznosci rzadza wiazaniem i uwalnianiem energii z materii , jak to wszystko cyrkuluje to jednak zjawiska bardziej zlozone niz opowiesci biblijne.

"Organizmy żywe ewoluowały z organizmów prostszych." 123 tylko że jeszcze nigdy takiej "ewolucji" nie zaobserwowano. nigdy z żadnych bakterii nie udało się uzyskać nic bardziej zaawansowanego. większość mutacji jest letalnych a wszelkie zmiany odbywają się w bardzo ograniczonym zakresie. czy to się komu podoba czy nie to "dowody" na prawdziwości teorii ewolucji są jedynie pośrednie czyli żadne. to jest po prostu wiara w pewną teorię rozpowszechniona dlatego ze lepszej nie posiadamy ale nigdy w żaden sposób nie potwierdzona.

Gość Zuzanna Amelia & 21
Pavlo - dokladnie. Jednak mysle ze wzajemne relacje wiazania i uwalniania energii w materii oraz zasady tej cyrkulacji sa duzo bardzoiej zlozone niz opiwesci biblijne. Oczywiscie fanatycy religijni zrobia wszystko aby rozwoj tej wiedzy i poznanie takich zaleznosci jak najbardziej opoznic.

Po mojemu energia ta zbiera się w jednym punkcie i kumuluje się do pewnego stopnia by potem wybuchnąć stąd istnieje coś takiego jak wybuchy supernowych które to początkują powstanie planet w innych gwiazdozbiorach i galaktykach. Czyli wszyscy w jakiś sposób przyczyniamy się do powstawania nowych planet po mojemu

Istnialy w roznych cywilizacjach , roznych religjach i roznych ukladach. Tak samo jak iwernosc czy xxxx widzisz tu ciołku gdzieś odniesienie do układu gwiazd ? skoro widzisz to monitor przetrzyj :) zanim zaczniesz nuć mętne wywody zacznij od przeczytania tekstu ze zrumieniam - a póżniej jeszcze raz i jeszcze raz ......aż zrozumiesz .

Gość bnbnhgnhn
w to że każda próba nadania "większego" mistycznego sensu ludzkiemu życiu to nic innego jak mechanizm obronny i nieważne czy to bóg, reinkarnacja, ezoteryka, szamanizm czy wampiryzm :classic_cool:

Gość Zuzanna Amelia & 21
22:07 [zgłoś do usunięcia] !offerma czy to się komu podoba czy nie to "dowody" na prawdziwości teorii ewolucji są jedynie pośrednie czyli żadne. ­ Dokladnie tak samo jak dowody na istnienie twojego boga. One tez sa poslednie luz zadne. Raczej zadne.

Off ewolucja ma to do siebie że zachodzi nie w odstępie kilku lat a w odstę[e kilkuset bądź kilku tysięcy lat. Pewności nie masz że bakterie w Twoim ogródku za 5000 lat nie ewoluują w organizmy bardziej złożone. Powolną ewolucję bakterii idzie zaobserwować dzisiaj off wkońcu grypa z roku na rok zmienia się genetycznie coraz bardziej

to nic dziwnego ,ze ludzie w każdą głupotę uwierzą , stworzą najbardziej bzdurna teorię i ..... uwierzą w nia byle tylko w Boga nie uwierzyć :)

Gość Zuzanna Amelia & 21
22:09 [zgłoś do usunięcia] allium widzisz tu ciołku gdzieś odniesienie do układu gwiazd ? &3173 To twoj bog uczy cie takich epitetow w stosunku do innych ? Jak pisalam - ci co pochodza od malp maja uczucia, wyczucie i radosc. o tobie tego powiedziec nie mozna

"Jednak mysle ze wzajemne relacje wiazania i uwalniania energii w materii oraz zasady tej cyrkulacji sa duzo bardzoiej zlozone niz opiwesci biblijne. " 123 to jest akurat oczywiste i nie stanowi żadnego zarzutu. biblia była kierowana do ludzi prostych i w do datku żyjących tysiące lat przed nami. oni nie mieli nie tylko pojęcia o kwarkach i czasoprzestrzeni ale nie wiedzieli co to są cząsteczki, atomy a nawet planety. wyobraź sobie że sama jesteś bogiem i chcesz do takich ludzi przemówić. no chyba oczywiste jest że nie zaczniesz opowiadać o "korpuskularno-falowej naturze światła".

wiara w Boga nie potrzebuje dowodów - bo gdyby dowody były - jaki miałabyś wybór ? tylko idiota dyskutuje z faktami :)

" 21:38 [zgłoś do usunięcia] allium a te rozne cywilizacje i układy to twoim zdaniem wyewoluowały z małp ? czy Bóg je stworzył ?" Ja do tego posta piłem allium swoją wypowiedzią :D Allium a skąd wiesz że Bóg nie jest wymysłem?? Pozwól że się Ciebie o coś zapytam wierzysz w wampiry , wilkołaki i duchy?? Tylko szczerze odpowiedz

Gość Zuzanna Amelia & 21
alium - intnienie boga nie jest faktem tylko przypuszczeniem. Faktem bedzie dopiero jak bedzie mozna je wlasnie udowodnic. Pewnie to za trudne dla Ciebie ale tak po prostu jest.

Gość KURDUPELA85
moja wiara to niewiara w Boga i wkurza mnie religijna propaganda na każdym kroku

Gość wszyscy jesteśmy z małp465
"...nie spodziewałam się tego po nim... nie tak go wychowałam.".... -ja przepraszam...a co on zrobił złego???? ma być homo czy jak??? nie rozumiem...