Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość choineczka000888

Co Wasze dzieci znajda pod choinka i w jakim sa wieku?

Polecane posty

bo mam zakaz wyjazdu na swieta od lekarza... miałam poronienie zagrażajace- odklejanie kosmówki + krwiak. Krwiak zniknął co prawda 2 tyg. temu, ale że w środe dopiero sie kończy Iszy trymestr i łozysko jeszcze nie jest wykształcone, to lekarz powiedział, żeby na wszelki wypadek zostać w domu :/ Biore luteine i o ile nie musze już leżec 24h/dobe to jeszcze szalec nie moge ;P

Gość migotkaaaa22
a nikt z rodziny was nie odwiedzi?

ano niestety nie :( choć jak trafiłam pod koniec listopada do szpitala to były plany, że jedna z sióstr 9mam 3) przyjedzie z dziećmi i z moimi rodzicami. Niestety mama sie bardzo źle czuje i trafiła wczoraj do szpitala (tak samodzielnie leczyla sobie zapalenie pecherza, ze jelita rozwaliła... bo zamiast pójsć do urologa poszła do swojej "wybitnej" lekarz rodzinnej). Z kolei ja powiedziałam siostrze, żeby nie przyjeżdżała, bo wtedy nasza ciocia zostanie sama :( a jest stara panna- ta siostrę traktuje jak córke i jej dzieci jak wnuki. Kolejna siostra jedzie do teściów (mieszkaja daleko i co roku zamianke robi że u jednych wigilia u drugich pierwszy dzien swiąt). A trzecia siostra robi u siebie dla syna i jego żony i jeszcze teściów zalicza. Takze u nas w rodzinie ta wigilia wyjątkowo rozbita w tym roku :( My to nazywamy przepowiedzianym na 2012r. końcem swiata, bo pierwszy raz sie tak pochrzaniło :/

Gość migotkaaaa22
my mielismy wplanach wyjazd do tesciow ale corka nam sie rozchorowala i zostajemy w domu.

No to widzę, że nie tylko ja bedę miała mało rodzinne swięta... Choć ostatnio patrzę juz na to weselej :) Pierwszy raz spędzimy wigilie w naszym najściślejszym gronie. No i będziemy spać we własnym łózku ;P Na pasterke pójdziemy do NASZEJ parafii a nie do obcego kosciola i... tak właśnie się oswoiłam z ta myśla :)

Gość migotkaaaa22
u mnie tez 1 swieta sami.

Gość neosha
Córka 3,5 roku: Pieszczoch z EPEE, Ciastolina Play Doh Fabryka cukierków i domek Barbie.

Corka 5 lat. zaznaczam, ze mamy duza rodzine i kazdy cos malej daje w prezencie... helikopter zabawkowy, - od 1 babci mikrofon zabawkowy, - od drugiej babci 2 pluszaki - ode mnie 2 gry planszowe - od meza sukienke - od wujka pieska pluszowego woofie (szczeka i rusza lapkami) - to dziadek sie tak wykosztowal mazaki z brokatem bajki 2 filmy na dvd + 4 inne paczuszki z drobiazgami od dalszej rodziny

Gość misiowe opowiesci
corka, 14 miesiecy: kostka edukacyjna, ksiazeczki, pacynka kotek, taka nakladana na reke klocki drewniane, lalka- bobas gadajacy, jakies ubranka i inne duperelki (nie wiem dokladnie co)

Gość czy wy taż tak macie???
PONNY, BARBIE, MONSTER HIGH, LEGO, HELLO KITY- WASZE DZIECI BAWIĄ SIĘ TYM CO DYKTUJĄ DZIECIĘCE KONCERNY. WSZYSTKIE, JAK WYROSNĄ BĘDĄ TAKIE SAME. MY BAWILIŚMY SIĘ WŁASNORĘCZNIE ZROBIONĄ PROCĄ I KAŻDY ROBIŁ TO NA CO MIAŁ OCHOTĘ. TO TAK ABSTRACHUJĄC, MOJE DZIECKO AKURAT DOSTANIE EDUKACYJNY ZESTAW DO NAUKI CYFR I LITEREK, NIE POSZCZYCĘ SIĘ NAZWĄ FIRMY BO NIE ZWRÓCIŁAM UWAGI.

Gość a ja powioem tyle
6 latek-zestaw konstrukcyjny do samodzielnego złozenia auta,taki fajny z nakrętkami ,śrublami etc,.,mały zestaw lego ,żel do kąpieli z zygzakiem,słodycze,18 latek -modna bluza z h&m,słodycze.

czy wy też tak macie ?? nie no cóż za foux pas, nie zrobiłaś sama zabawki dla dziecka ??? Żenada, twoje dziecko nauczy się że wszystko trzeba kupić w sklepie, a żeby kupić trzeba zarabiać , więc mimowolnie wciągasz dzieciaka w materializm tego świata. Ja nie mam z tym problemu, zabawki typu lego, barbie itp są po prostu ładne, kupuję dziecku to co jest ładne, funkcjonalne i można się tym fajnie bawić i nie mam zamiaru na siłę udowadniać jaka jestem świetna dziergając szmacianą lalkę wieczorami aby tylko dziecku wpoić jakies chore zasady, wychować go na siłę na indywidualistę. Takie jest życie... "reklama dźwignią handlu".

Gość dsfjjkljfd
a za parę lat dziecko dostanie prezent i pierdolnie w kąt z tekstem takiego gówna to ja nie chce :/

A jak byliście małymi dziewczynkami to nie chciałyście mieć lalki barbie czy tez "prawdziwego" niemowlaka (lalkę) ,domek dla lalki czy też szczekającego pieska który chodzi na smyczy ???? Ja chciałam bardzo! Moim zdaniem powinno się spełniać marzenia dziecka.....w ramach rozsądku :) Mój ma 7 lat. Od nas dostanie słodycze i model dinozaura do zbudowania i sklejenia. Od teściów lego i słodycze. Od prababci piżamę. chrzestny - gra komputerowa. Od chrzestnej,moich rodziców,rodzeństwa nie wiem .Na pewno zabawki lub ubrania :)

Gość dsddfh
moja cora dostanie pieska zabawke z buda i akcesoriami weteranyjnymi sweterek rajstopy i zabawke edukacyjna-ma roczek

Gość Edward Wielki
Moja córka dostanie ręczne robótki i koperte.

Gość Nie mogłam spać.......
Moja córka powiedziała(ma 2,5lat)że...cytuję,,ja nie chę juz prezentów" Oczywiście dostanie,ale ja ją rozumiem. Mikołaj przyniósł jej już w tym roku 4 zestawy klocków lego autka na radio kilka lalek bobasów dwie barbie tablice i mnóstwo innych pierdułek akcesoriów dla lalek,zestawów plastycznych itp. Siedzimy 14grudnia około 18stej przed tv a córa mnie pyta-mamusiu a kiedy Mikołaj przyjdzie,póżniej? Generalnie chodziło jej o to że codziennie o tej porze juz miała nową zabawkę od Mikołaja a tymczasem 18ta na zegarku a Mikołaja jak nie było tak nie ma;))))) Ostatnio tez stwierdziła...zacytuję:,,mam bardzo bardzo dużo zabawek ehhh" Zrobiłam przedświąteczne porządki i połowę wyniosłam na strych.

Chciałam uczyć dziecko, że mniej znaczy więcej niestety rodzinka wspierać mnie w tym nie chce (ciekawe tylko czy jak mały zażyczy sobie za kilka lat Porsche ale nie zabawkę to wesprą;/). Więc dostanie FP: gąsiennicę i chodzik, kostkę edukacyjną, pchacza na patyku, dużego pluszaka, książeczkę, ciuszki chyba jakieś 6 sztuk (tu sama prosiłam bo powyrastał) i jeszcze rzeczy od kilku osób, ale co nie wiem bo niespodzianka. Acha i jeszcze pieniążki jakieś. W przyszłym roku poproszę o zrzutkę na 1-2 rzeczy bo tyle rzeczy ne jednego malucha to po prostu przesada. Ale wiem, że np. moja mama nie posłucha i będzie kupowała już od października...

Gość Nie mogłam spać.......
Ja już w październiku przyniosłam swojej kredki i powiedziałam że to św. mikołaj mi dał za to że taka grzeczna była także moja wie że mikołaj ja jest grzeczna nosi nontoper prezenty. Jednak w okresie wiosenno letnim to my rodzice nagradzamy.

Gość hgfuaerifheurfheurifg
syn 5 lat-lampka zółw z konstelacjami gwiazd (projektor) i tablica 2in1 kredowo-markerowa.

Gość moja ma 2,5 roku
i dostala na mikolaja i dostanie na gwiazdke: gre karotke, puzzle z minnie 36 elementow maxi, puzzle 4 obrazki zwierzatek, wielkiego misia 100cm, poduche z minnie, druga poduche z minnie i do kompletu torebeczka kopertowka, puzzle 10 w 1 , kase fiskalna, laptopa edukacyjnego. jakis ciuszek,tablice dwustronna, mazaki, 2 ksiazki. i chyba wsyztsko, czesc dostala na mikolaja, czesc dostanie pod choinke. aha jeszcze jakas fajna lampke nocna i lale spiewajaca i mowiaca.

no własnie dzieci marzą o fajnych zabawkach, o barbie , kucykach, carsach itp. A tu dzieciak dostanie zestaw do robienia liter i cyfr ... maskara, ale zabawka ... dziecko pewnie w wieku wczesnoszkolnym bądź nawet przedszkolak... to tak jakby sklepowa dostała nowy fartuch do pracy.

no własnie dzieci marzą o fajnych zabawkach, o barbie , kucykach, carsach itp. A tu dzieciak dostanie zestaw do robienia liter i cyfr ... maskara, ale zabawka ... dziecko pewnie w wieku wczesnoszkolnym bądź nawet przedszkolak... to tak jakby sklepowa dostała nowy fartuch do pracy.

moja 3 latka dostanie laptopa edukacyjnego, odkurzacz wciagajacy kulki, mały ekspres do kawy i czajnik elektryczny, duza toaletke i cos tam od ciotki ale to wieczorem zobaczymy bo nie chciala powiedziec co kupila:D

Gość i po świętach
moja córeczka jako że jest małym przytulaczkiem ( 6 miesięcy) dostała (właściwie to ja dostałam )chustę do noszenia zaffiro. właśnie uczymy się wiązać. mała jest zachwycona, że jest tyle wtulona w mamę :) a tak poza tym to od babci Tygryska (pluszaka) od cioci i wujka ciuszki, od chrzestnych matę edukacyjną