Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

the kłółik

sklasyfikowalibyscie swoją urodę jako słowiańską?

Polecane posty

czarne włosy to nie tylko rosjanie, to także wszelkie ludy indoeuropejskie, a także zakaukazie... wbrew pozorom dosyć często występują także u słowian zachodnich, a bardzo często u południowych

Gość jestemchybaalko
fubu - tak mi wlasnie mowilo pare osob. nie potrafia mnie przypisac do zadnego typu urody. typ - idealnie klasyczny - bruneka z ciemna oprawa oczu iidealnie reularnymi rysami twarzy, bardzo proporcjanylymi. musial to byc komplement, bo jak napisal - zdarzylo mi sie uslyszec od zupelnie obcych osob, ze jestem wyjatkowo ladna. wiadomo, im cos bardziej proporcjonalne, tym ladniejsze. natura dazy do zachowania idealnych proporcji.

nie da się sklasyfikować bez fotki. nawet w "mieszańcu" mozna odnaleźć pewne charakterystyczne cechy świadczące może nie o przynależności etnicznej, ale chociaż pewnych wpływach ...

mylisz się. ludy słowiańskie naznaczone są wyraźnym wpływem indoeuropejskim, mongolskim, tatarskim, ormiańskim..etc.

Gość jestemchybaalko
z tego co wiem, mam czeskie korzenie, a wiec bardziej juz poludnie. od strony ojca, a z wygladu wdalam sie calkiem w rodzine od strony ojca. jednak mam pewne cechy slowianskie, jak jasne oczy. wiec jestem poludniowo-wschodnim typem urody, kolor oczu, maly ksztaltny nos, delikatne rysy - slowianskie, ale ciemna oprawa oczu, ciemne wlosy i pelne usta - chyba poludnie.

chodzi mi jednak przede wszystkim o Rosjan. :classic_cool: spotkałam się też ze zdaniami przeciwnymi jak i w internecie i poza nim, że blond, to charakterystyczny kolor ich włosów. :O zastanawia mnie gdzie leży 'prawda', bo z samej mojej 'obserwacji', tym bardziej genetycznej historii wynika że jednak czerń jest dominującym kolorem :classic_cool:

byłaś kiedyś w Rosji? ja byłem i powiem jedynie tyle że w jej europejskiej części zróżnicowanie jest takie samo jak u nas w Polsce. w azjatyckiej prawie sami "czarnowłosi" czym bardziej na wschód ty "ciemniej", aż do całkowitego zaciemnienia od południa na Kaukazie....

hehhh. ty chyba piszesz o "legendarnych" ludach Wiślan i Polan:D

można posunąć się dalej i pisać o wandalach, longobardach i hunach... prawda jest taka, że ludy słowiańskie to kocioł, a stereotyp kobiety o wystających kościach policzkowych, blond warkoczach i błękitnych oczach to jedynie stereotyp który wszedł do pewnego kanonu

jeszcze nie. piszę jedynie o obserwacji rosyjskiej emigracji, z szczególnym uwzględnieniem tej europejskiej. naturalnej rosyjskiej/go blondyna/blondynki jeszcze nie spotkałam :)

europejska wędrówka ludów z IV w. doprowadziła do tego, że dzisiejsi Czesi ( longobardowie ) zasiedlili Włochu, a Wandalów wyjebało od Hiszpanii aż za Giblartar... Polskę zapładniali koczownicy ( Hunowie ) i tak powstała twoja rasa słowian... ...Nie uważasz, że mówienie tutaj o rasie to lekkie nadużycie? Późniejsze najazdy Mongolskie to było małe piwo... Słowianie to ludy o podobnej kulturze, języku, ale już niekoniecznie historii nowożytnej... ps..co do Rosjab blondynów - tak widziałem. jednak weź pod uwagę to, że do europy zachodniej ucieka ta biedniejsza część ze wschodu i kaukazu - czyli czarna

Gość kroliczyco jestes pusta
jak moj kosz na smieci ktory wlasnie oproznilam 🖐️

a kto normalny opróżnia kosz na smieci o takiej godzinie? no chyba, że zapchał ci się butelkami po gorzale i nie msz gdzie upychać:D

Gość m22.22
jagna to typowa slowianka. I nie pierdolcie ze slowianki sa niskie, bo to kobiety wysokie oraz nierzadko dobrze zbudowane, majace biust a nie tylko sutki. Jak masz 160cm to krasnal jestes a nie slowianka.

Gość kaddd
geba i wlosy jak u szarej myszy + figura chlopa to typowa uroda slowianska.....:-o

Gość zenek684671461
Jasne, oszukuj się dalej.

Łoo nieee Za nic nie chciałabym mieć wsiowego pospolitego ryja szarych lub białych brzydkich włosów brzydkich niebieskich gał wielkiego kinola i popsutych zębów małych cycek i płaskodupia:[ cieszę się z mych latynoskich korzeni i z tego ze wyróżniam się nielichą urodą na tle polskich zakazanych mord:-P

Gość idiotka,a nie kleopatra
jw

Gość tytytyty787878
a jaka to urodda włosy prawie czarne niebieskie oczy, cera średnia

Gość tytytyty787878
dzieki :)

Zazdrosny paszczurze sama jesteś bucem na testach na inteligencję wyszło ze mam zblizona do AINSZTAJNA a mam ADHD wiec mój wynik był zanizony do tego jestem piękna sexowna i bogata zdychaj z zazdrości :-P:-P:-P:-P

jestem za granica od paru lat i polaka rozpoznam na kilometr, przede wszystkim po okrągłej jak piłka głowie i bardziej okrągłej twarzy, oraz mocniejszej budowie ciała, tzn nie gruby ale grube kości oraz niskie czoło, tudzież czapeczka z daszkiem i kamizela rybacka z kieszeniami No i wąsy.......ach te wąsy kolor włosów i oczu nie ma znaczenia, można farbować, a i tak są skandynawie z naturalnymi czarnymi włosami i brązowymi oczami oraz żydzi z błekitnymi oczami i blond włosami, poznać można po rysach twarzy

Gość @@zielona
A byłas ty choć raz w Norwegii, Szwecji? Tam mniej blondynów niż w Polsce. Ogrągła twarz u Słowian racja, taki Leonardo di Caprio to typowy potomek polskich emigrantów. Wąsy? Czy ja wiem, przecież mało kto w Polsce nosi wąsy! A jak oglądam relacje z UK czy jakichś gal aktorskich w USA to tam wąsy sa dość częste i do tego obleśne kozie bródki. Niemniej każda nacja ma swój charkterystyczny wygląd i na pewno można odróznic Polaka od Żyda, Żyda od Niemca, Szweda od Bułgara ale to nie jest takie dosłowne, dookreslone do końca.

Gość pijąca poranną kawę
Słowiański typ urody charakteryzuje: cera jasna,kremowa, włosy - blond o złotawym odcieniu, oczy - piwne, niebieskie, czasem zielone. Ten typ urody najbardziej powszechny jest w krajach Europy środkowo-wschodniej oraz krajach byłego ZSRR. Południowy typ urody charakteryzuje: cera oliwkowa lub bardzo ciemna skóra,włosy ciemnobrązowe lub czarne, oczy brązowe,piwne,zielone (kraje południowej Europy,kraje Bliskiego Wschodu,północna Afryka) Celtycki typ urody charakteryzuje cera - jasna z ceglastymi piegami i złotawa, włosy - rude, rudy blond, kasztanowe, zaliczamy tutaj także szatynki farbowane na ostry rudy, kasztanowy i rudy blond, oczy - wszystkie kolory ale najczęściej spotykane to niebieskie i szare (Szkocja,Irlandia,Walia,UK) Nordycki typ urody charakteryzuje: cera bardzo jasna, włosy - jasny, platynowy i szaro-beżowy blond, oczy szare i niebieskie. (Niemcy,Skandynawia) Azjatycki typ urody charakteryzuje: cera - oliwkowa lub śniada, włosy - bardzo ciemne lub czarne, oczy - brązowe, zielone (nie muszą być skośne, chodzi o koloryt urody kojarzony z tymi regionami świata)

Gość pijąca poranną kawę
Ja mam słowiańsko-nordycką :)

Gość Blondas_Kraków
Każdy kto ma nordycki i słowiański typ urody (naturalny) może być dumny bo należy do RASY PANÓW :)

Gość ggt
Chyba rasy psów ito rotwajlerow:-D:-D:-D:-D:-D