Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama, to ja

Imię dla dziewczynki - Maria

Polecane posty

Gość spokojnych świąt
OK

Gość ..Bazum..
Bardzo ładne.

Gość Maryśka-
jak komu się podoba.

Gość Ja mam na imię Maria...
Jako mała dziewczynka nie lubiłam swojego imienia, bo było bardzo niepopularne wśród dziewczynek. Marie to były ewentualnie ciocie i babcie.... Obecnie imię zaakceptowałam i obecnie wśród dziewczynek jest coraz częściej nadawane. A i ja pewno teraz inaczej czułabym się ze swoim imieniem jako dziecko, bo teraz oryginalność jest na topie...

Ja szczerze mówiąc znam 3 Marysie-moją babcię właśnie to imię miało być nadane po niej, koleżankę rok młodsza i dziewczynę która była moja sąsiadka na innym mieszkaniu. Teraz wymyślają jakieś dziwne nowe imiona. Mi i mężowi podobają się właśnie takie "stare" imiona:)

Gość drugi drugi tc
moja będzie Agatka:-)

Gość może być :(
:)

Gość myyyyyyszeXX
hehe, najlepiej mirjam :D

Gość nickrr
'Bardzo ładne, zawsze trzeba patrzeć czy imię będzie"rosło" razem z dzieckiem dla słodkiej dziewczynki Marysia, dla zadziornej ,zbuntowanej nastolatki Maryśka, a dla poważnej statecznej kobiety pani Maria

Gość podpowiadacz
Mam córkę Marię, już ponad 20-letnią. Zawsze była zadowolona ze swojego imienia. Mnie też się ono nadal podoba. Ewa - też ok, moim skromnym zdaniem. Proste imiona najlepiej brzmią. Na wszelki wypadek (gdyby dziecko miało być niezadowolone) można nadać drugie imię. U mojej Marii jest to Joanna. Jak była mała i miała problemy z wymową, to mówiła o sobie: Asia. Ale w szkole, w I klasie podstawówki zażyczyła sobie, by nazywać ja Marią, i to bez zdrobnień :)

Gość podpowiadacz
Popularne nie tak dawno imię Maja, to tak naprawdę też przecież przeróbka Marii.

Gość mama.bliźniaczek
a imiona nietypowe? Rita,Kleopatra,Stella,Serena,Selena,Cynthia,

Gość jezeli maja byc nietypowe
jak te wyzej-to juz lepiej te z tradycja jak w tytule.Osobiscie -Maria corke bym nie nazwala.

Gość ja jestem właśnie Maria
i bardzo podoba mi się moje imię. W dzieciństwie nie bardzo, bo Marysia było dla mnie takie bardzo dziecinnie, a ja już byłam "dorosła", a Maria zbyt poważnie, ale teraz jest dla mnie piękne. Jest dla mnie takie bardzo stateczne, dostojne, eleganckie. Na Marysię nie można się złościć, bo i jak, to taka mała grzeczna dziewczynka. Na Marię teraz też, bo jest zbyt poważna, żeby o niej źle mówić. Marię i Marysię wszyscy lubią. :) Ale sobie nasłodziłam. :) :)

Gość ja jestem właśnie Maria
i odpowiednik jest w każdym języku...

Gość Ja nie znam i nie znałam
nigdy żadnej Marii w swoim otoczeniu i wydaje mi się że był taki szał jeszcze ileś lat temu by nazywać dziewczynki Marysia ale obecnie chyba moda uschła. Uważam że imię jak imię, raz jest na nie moda a raz nie , tylko czy wszystko musi iść wraz z trendem? Imię ma odzwierciedlać duszę dziecka i jest jak drugie JA a czy dziecku się spodoba to już inna sprawa. Mnie to imię nie zabardzo się podoba bo kojarzy mi się ze smutkiem , powagą wręcz chyba z świętym obrazkiem :D ale to tylko moje utarte skojarzenia (za bardzo nam dzieciom mózg przeprali na lekcjach religii :D )

Gość mnie się bardzo podoba
i Marysia i Ewa:) sama chciałam dać drugiej córce na imię ewa, ale mężowi nie bardzo się to podobało pierwsza córka ma na imię Ania