Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka008

HSG przy inseminacji

Polecane posty

Gość magdalenka008

Drogie Kobietki , czy przy zabiegu inseminacji bezwzglednie robia HSG ? jestem osoba płodna wszystkie wyniki mam ok ale boje sie cholernie tego Hsg poniewaz wiem ze boli. Czy zawsze trzeba takie cos przeprowadzic ?

Gość po pierwsze...
"przy" inseminacji nie robi się hsg, najwyżej przed i nie jest to obowiązkowe, ale po co robić IUI nie mając pewności,że jajowody są drożne, mozna dorobić się ciąży pozamacicznej... Co to znaczy "jestem płodna", tak może powiedzieć kobieta, która ma kilkoro dzieci i zawsze zachodzi w ciążę kiedy chce, a czasem nawet częśćiej ;) Zapłodnienie to mega skomplikowany proces i niestety nikt z nas do końca nie wie, że jest super płodny....

Gość liksla
To, że "wszystkie" badania masz ok, nie oznacza. że jesteś "płodna", bo jakoś nie jesteś w ciąży skoro myslisz o IUI...Skoro jesteś płodna to po co inseminacja. HSG powinno się zrobić. Chcesz rodzić a boisz się hsg? Niepowazne.

Gość mojzana
Jak jesteś taka płodna to po co insemka? Przeciez to żadna działalność lecznicza tylko skrócenie pewnej drogi...

Gość anaa karista
No nie wiesz czy płodna...bo jak jajowody niedrożne to niepłodna

Gość magdalenka008
insemka dlatego poniewaz problem nalezy u podnoza mojej psychiki ( kiedys probowano mnie zgwalcic) odbilo to sie na mnie i nie potrafie uprawiac seksu a bardzo pragne dziecka. "plodnosc" w moim przypadku odnosi sie do tego ze nie musze stymulowac owulacji poniewaz wszystko ze mna ok a wiad insemka to zabieg glownie dla par bezplodnych :)