Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgdgd

co z wigilijnego stołu można podać rocznemu dziecku?

Polecane posty

Gość dgdgd

tak jak w temacie. co wy podawaliście swoich maluchom do jedzenia tego wieczoru?

Gość Mama z jasła
Moja jadła rybę po grecku(ryba i marchewka, ziemniaczki, chlebek,barszczyk-samą wodę i nadgryzła kawałek uszka i zjadła 2 kluski z makiem. Zyje do dziś. Ważne żeby ryba była bez ości.

rybkę barszcz czerwony kawałek pieroga, ale jej nie posmakował ciasto

Gość dgdgd
ja sama zrobiłam pierogi z kapustą i grzybami ale nie wiem czy to nie za wcześnie na grzybki bo nie chce mu zaszkodzić. rybę na pewno będzie jadł bo lubi.

Gość Mama z jasła
Moja po grzybach-w 13mcs (jadła krokieta z kapusta i grzybami)-też robione- niczego złego nie dostała. Zdziwiło mnie tylko to z czego pamiętam ze jak kupke zrobiła po tych krokietach to grzybki(pieczarki) całe wyszłyu w kupce (no moze w mniejszych kawałkach ale widoczne :D np. tak jak jakieś nasionka w kupce wychodzą.

Gość dgdgd
to może spróbuję mu jutro dać pierożka. pierogi z serem mu bardzo smakowały a kapustę kiszoną te lubi więc może zje ją w pierogu:) on jest strasznym niejadkiem i muszę mu ciągle coś nowego wymyślać:)

Gość mayah86
Mama z jasla, to tylko dowod na to ze pieczarki w kawalkach sa bardzo ciezkostrawne dla dziecka, wrecz nie do strawienia i dlatego wychodza w calosci

Gość mayah86
grzybow lesnych nie powinno sie poawac dzieciom do ok - 10-12 roku zycia watroba dzieci do tego wieku nie produkuje wszytkcih enzymow, m.in tych ktore pomagaja strawic grzyby grzyby nie maja zadnych praktycznie wartosci odzywczych, po co dawac je takim maluchom?

Gość dgdgd
ja robię wszystko z pieczarkami bo grzybów leśnych nie lubię.

Gość to po chooya chodzicie
przecież roczniak może jeść już praktycznie wszystko :O Ale masz rozkmine, jak pyerdole :O

Gość o jeju jeju
pieczarka to nie jest leśny grzyb :O

Gość dzieciom nie podaje się
grzybów debilki !!!!! ani pieczarek ani leśnych skończyć się to może biegunką i wymiotami.Grzyby są ciężkostrawne ! Podać można barszcz czerwony rybkę wy filetowaną, pierożki lub uszka, kluski z makiem bo mak jest bardzo zdrowy, ciasto, z kapustą też trzeba ostrożnie

Gość Edward Wielki
Kijanki. Polecam. E.W.

Oczywiscie, ze trzeba byc ostroznym z grzybami, ale jak nawet mlode uszczknie troche grzybow z uszek, nic sie mu nie stanie. Ja i moj kuzyn podobno rzucalismy sie za marynowanymi grzybkami w okresie niemowlecym i lubimy je do dzis.

Dużo zależy co masz na tym stole ;) Ja dawałam rybę (pieczoną), pierogi ruskie czy też gołąbki z farszem ziemniaczanym. W każdym razie grzybów bym nie podała.Wiele poradników trąbi by je unikać do 5-6 roku życia. A pieczarka to grzyb ;)

Gość gremlin52352
Ale wy durne jesteście i infantylne...:o ziemniaczki chlebek barszczyk grzybki rybka kupka (!!!) rzyg, rzyg, rzyg czego wy te dzieciaki nauczycie??

Gość odpisujecie do posty z przed
wszystko oprócz grzybów. a ogólnie to grzyby są zdrowe i skład to białko i woda,nie są bezwartościowe,ale faktem jest to,że dziecku mogą zaszkodzić.

barszcz czerwony bez uszek pierogi ruskie rybe pieczoną z ziemniakami ciasto sałatkę owocową kluski z makiem grzyby odpadają bo są cięzko strawne, smażone na noc to też za ciężkie dla tak małego żołądka

Gość Niunulkai
wszystko oprócz grzybów