Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justyna_kasia

Jaka kaszka lub kleik?

Polecane posty

Dziewczyny przede mną wprowadzenie nowych produktów dla 4miesięcznej córki. Chcę zacząć od zagęszczania mleka modyfikowanego, zastanawiam się czy lepiej kaszką czy kleikiem? Jak kleikiem to jakim, ryżowym czy kukurydzianym?? I w jakich proporcjach ma się to odbywać? Jeśli teraz mi zje 5x180ml+6miarek proszku (mleko Hipp) to mam zagęszczać np. 180ml+6miarek mleka+kaszka/kleik? Czy zastąpić miarkę mleka kleikiem bądź kaszką? Proszę o rady, nie mam się do kogo zbytnio z tym zwrócić...

Gość dgdgd
ja zaczynałam rozszerzanie diety od warzyw bo mój synek nie chciał żadnych kaszek pić ani jeść do 7 miesiąca. ale od tej pory pije mleko z kleikiem kukurydzianym. mały pije teraz 150 ml i robię tak 150 ml wody, 5 miarek mleka hipp 3 i 3 miarki kleiku( ale on ma ponad rok i lubi gęste mleko). ty mozesz zacząć od jednej miarki kleiku dodanej do tych 180 ml mleka.

Gość mahoniowy fiolet
mój też jest na hippie, ma 5 mies i dostaje kaszkę kukurydzianą. Na początku dawałam jedną miarke taka od mleka na 180 (mleko rozrabiałam normalnie), teraz daje 4 miarki na 210 mleka na noc, tylko smoczek do kaszki do tego.