Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile???,

ile powinno spać 6mc niemowle?

Polecane posty

Gość ile???,

j.w. domyślam się, że dobowy rytm malucha jest uzależniony od wielu rzeczy i temperamentu dziecka. mój syn budzi się ok 8, 1 drzemka godz. 12 - 45min, potem ok 16 również 45min. max 20 kładę go spać. w nocy budzi się 2x na karmienie. Ostatnio ma problem z zasypianiem. Syn zasypia podczas karmienia ok 19.30 śpi z 20min potem budzi się i nie chce dalej spać. Czy problemem jest to, że za dużo śpi w dzień?

Gość jestem na takk
za duzo?raczej nie.moj spal 3 razy po godzinie lub dluzej.a szedl spac max o 21. teraz ma rok i spi dwa razy po 1.5 lub raz 3.5 pamietaj zmeczone dziecko po calym dniu spi gorzej w nocy.bo ja tez nie umie porzadnie sie wyspac jak jestem bardzo zmeczona/krece sie wierce w nocy itd.

Gość Mullerrek
Nie spi za duzo. moja corka nauczyla sie wlasnie zasypiania przy piersi, odkladam ja do lozeczka, po 5- 30 min sie orientuje, ze nie jest na rekach i oczy jak 5 zl... Spi co 2 h na 5-15 min. Pozniej ma drzemke 2 h (12-14), zasypia mi dopiero o 23, spi do 5...

Gość jestem na takk
ach nie daj mu zasypiac przy butelce.jak zasnie wez go na kolana niech chwile posiedzi odbije mu sie i potem go kladz. jak sam zasnie bedzie mial lepszy sen. moj roczniak tez nieraz zasypia przy butelce,ale mu nie daje. wstaje odbija i dopiero go klade. wczesniej dawalam mu spac ale po ok.4O budzil sie pzerazony i plakal.potem jak zasnol sam spal do rana

Gość ile???,
hmm jeżeli śpi za mało i jest przemęczony to mam problem... nawet na spacerze śpi z 1h budzi się i na tym koniec. faktycznie zasypia podczas karmienia i przenoszę go na śpiocha. kiedyś spał tak nadal teraz się budzi. doświadczone mamy poradzicie coś?

Gość Mullerrek
Ale jak oduczyc dziecko zayspiania przy butli, piersi... Ja swoja podniose, odloze do lozeczka i oczy jak 5 zl... Nie zasnie chocby sie palilo i walilo. Pozniej piszczy, jest marudna.... ostatnio probowalam, nie dalam jej zasnac przy piersi. Chodzila mi od 5 do 23, po czym padla z wycienczenia, kolejny dzien to samo...

Gość jestem na takk
trzeba moim zdaniem karmic jak nie jest jeszcze mocno spiace. butelka piers sluza do jedzenia a nie usypiania. wiem ze zdarzy sie ze usnie,tak jak mi sie to zdarza ale wstaje z nim polprzytomnym odbija mu sie,mowie kocham slodkich snow i odkladam go.