Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daadadada

zbyt delikatne krocze, pomóżcie

Polecane posty

Gość daadadada

Mam problem, moje krocze jest zbyt delikatne.. Dziewicą już nie jestem, współżyję regularnie od 3 lat.. Ostatnio mam duży problem, stosunek nawet nie zdązy się skończyć a mnie już bardzo boli krocze, jest strasznie obolałe nawet przy myciu mnie boli.. I tak przez kilka dni, potem znowu.. Ostatnio miewałam infekcje, które już wyleczyłam, mieliśmy 2 tygodniową przerwe podczas leczenia, teraz dostałam okres, włożyłam jeden tampon, i już mnie boli.. Jest podrażnione i szczypie.. Macie jakieś rady, dodatkowe środki nawilżające też nie pomagają

Gość może za często i za ostro
uprawiasz sex

Gość bjkbfx
Wlasnie odwrotnie, za rzadko.

Gość misiaczek24
W takiej sytuacji najlepiej jak zastosujesz provag żel, nawilża miejsca intymne, zmniejsza uczucie dyskomfortu. Stosuje go zawsze po kąpieli oraz przed stosunkiem, dzięki czemu nie mam później żadnych otarć. Wypróbuj bo na prawdę warto.

Gość IglastaSosna
Też mam bardzo delikatne krocze, mąż bardzo często mnie rozrywał, mimo iż nie mam problemów z nawilżeniem. Znajoma położna poleciła mi provag żel, mi naprawdę pomaga. Smaruje się nim przed stosunkiem, w celu zmniejszenia podrażnień i po w celu zmieszenia dyskomfortu. Spróbuj, jeżeli nie pomoże to wybierz się do ginekologa na konsultację.

Gość Magnoliowa panna
A ja bym raczej polecała zrobić posiew, zobaczyć czy nie ma infekcji. Zbadałabym też hormony i zobaczyła czy nie brakuje estrogenów. Stosowałabym żel intymny, ale do środka (np. Feminum), takie zewnętrzne po stosunku też oczywiście warto (osobiście wolę Lacibios femina i płyny i żel), ale taki nawilżacz od środka byłby dobry. Może też masz tak podrażniony nabłonek, że właśnie lekarz powinien zapisać globulki z hormonami jednak one tylko na receptę.

Gość sddscxc
idz kobieto do ginekologa, naprawde, roznie moze byc, infekcja czy moze tabletki anty szkodzą czyniąc powiklanie jesli je bierzesz.. powodzenia

Gość adriankowa8080
Może nie wyleczyłaś do końca tej infekcji - proponowałabym wrócić do ginekologa, niech zrobi ci wymaz i posiew z pochwy - jeśli wcześniej nie miałaś takich problemów to one muszą w końcu być czymś spowodowane. Provag żel tez znam i używam bo między innymi zapewnia mi ochronę przed bakteriami i grzybami a to dla mnie ważne bo kiedyś często łapałam jakieś infekcje.

żel do ochrony i pielęgnacji okolic intymnych typu provag żel może pomóc, używaj po stosunku i po prysznicu oczywiście, jeśli nie złagodzi objawów - skonsultuj się z lekarzem

Mialam taki sam problem. Ginekolog przepisal mi krem hormonalny Oekolp do stosowania dopochwowo. Efekt nie dosc, ze lepiej czulam w trakcie stosunku to jeszcze wszelkie dolegliwosci zwiazane z penetracja zniknely;)

Gość bialamasajka
Wydaje mi się że powinnaś udac się ponownie do lekarza. Ja kiedy miałam uczucie dyskomfortu po stosunku używałam pjur med repair glide. Możesz sobie wypróbować.