Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always245

nastoletnia córka i okres pomocy!!!

Polecane posty

Witam mam takie pytanie Czy wasza córka powiedziała wam o swojej pierwszej miesiaczce? Czy kupiliście jej podpaski i wytłumaczyliście wszystko? . Otóż Moja córka ma 12 Lat urosły jej piersi poprostu dorasta Chciałam z nia jakos porozmawiac o dorastaniu ale nie wiem za bardzo jak moze kupić jej podpaski? Tylko jakie dla nastolatki zeby były Dla niej wygodne. Czy miałyście taką sytuacje liczę na pomoc.

Gość ojtam ojtam
jeszcze z nią nie gadalaś? powinnaś to zrobić ze 3 lata temu!!!

Gość ehhhh....
ja dostałam pierwszą miesiączkę mając lat 10 i pół. Mama kupiła mi podpaski i wytłumaczyła wszystko. Podpaski najlepsze są allways. Ewentualnie naturella.

Gość lkmhnjhbfhjkg
Na początek kup jej Naturella ze skrzydełkami. Ślicznie pachną, są miękkie, nie podrażniają.

Do ehhhh.... Ja uzywam podpasek always nie wiem czy dla niej beda wygodne a Ty kupo2wałaś swojej córce juz? Jakie? WIdziałam tez ze sa takie specjalne z belli kolorowe dla nastolatek

Gość tylko allways!
w koncu nie wiesz czy ma obfity pierwszy okres czy nie więc najbezpieczniej będzie jak kupisz jej allways i bawełniane i normalne. Niestety zarówno bella jak i ta beznadziejna naturella przemaka na skrzydełkach i dziecku prędzej wstydu narobisz niż pomożesz!! Masz takie pojęcie jakbyś nigdy okresu nie miała idiotko !

Do tylko allways! a Ty juz kupowałas córce ? To jakie mam jej najlepiej kupic Ja uzywam always ultra z siateczka ją moze to podrażniać bo nie jest przyzwyczajona do podpasek a Ja zdbytnio nie uzywałamm innych

Gość nielubiewymyślaćpseudonimów
a w moim przypadku allweys nie wytrzymały a bella jak najbardziej. jakie jej będą pasować to z czasem się dowie sama. porozmawiać powinnaś a podpaski niech sama sobie wybierze. zabierz ja po prostu na zakupy do jakiegoś super marketu idź na odpowiedni dział kup sobie i zapytaj czy ona nie potrzebuje, będziesz miała wstęp do rozmowy. tylko nie drzyj się na cały sklep i nie stój przy półce i się nie zastanawiaj które wybrać.

Gość ehhhh....
ja swojej córce nie, i nie będę :D Pamiętam jak mi mama tłumaczyła :) w drodze mam syna i mam nadzieję, że będzie tak jak ma być czyli dwóch synusi, ale drugi za kilka lat :) Allways są najlepsze, kup jej też te na noc-nie będzie po nocy się stresować, że przemokła-musisz jej też wytłumaczyć że to się może zdarzyć-żeby potem się nie wstydziła.

DO ehhhh.... a na dzien jakie? Ja uzywam always ultra czasem platinum a na noc te długie tez always ultra

Gość ehhhh....
nielubięwymyślaćpseudonimów ja się na początku wstydziłam kupować podpaski-zawsze robiła to mama. Teraz jest wolne, więc jeśli ma miesiączke porozmawiaj z nią jak przyjaciółki. Zapytaj czy te co używacie jej pasują itp.

Always są grube i obrzydliwe. Bella są chłonne i cienkie, prawdziwe podpaski, a nie wata jak za komuny. Nie rozmawiaj z córką, kup podpaski i ew. powiedz jej, jak się ich używa. Ale nie wiem po co. W szkole na wdż ją wszystkiego pewnie nauczyli już. Ja dostałam okres jak miałam 10 lat. Po prostu powiedziała mamie, że krew mi leci, dała mi podpaske i tyle. I bardzo dobrze, bo jakbym miała dostać wykład to ja dziękuje :O

Gość ehhhh....
ja miałam w miare obfite i używałam tych najmocniejszych, ale może podbiera ci podpaski? Musisz z nią porozmawiać.

Gość ehhhh....
pancerna kołdora kiedyś wszystkie podpaski były takie, obecnie chyba tylko z belli została ta typowa wata. Generalnie allways ma kilka rodzajów :)

Gość ehhhh....
always245 nie słuchaj jej. Musisz pogadać na luzie z córką, ja zawsze z mamą o takich rzeczach rozmawiałam na luzie i już :) a to najważniejsze. Że jak będzie miała pytania to przyjdzie i się zapyta.

Gość krakersy serowe
moja ma 10 lat, rozmawiałam z nią na wakacjach przy okazji zakupu podpasek. Nie robiłam wykładu, tylko tak na luzie powiedziałam kilka słów i pokazałam gdzie leżą podpaski na wypadek gdyby jej były potrzebne. Powiedziała coś w stylu "spoko mamo, wiem wszystko" ;-) w międzyczasie kupiłam jej encyklopedię nastolatki, nie odmawiam też zakupu gazet młodzieżowych, myślę, że rzeczywiście wie co trzeba.

Gość ehhhh....
krakersy serowe o to mniej więcej mi chodziło :) Ja niestety miałam rozmowe po fakcie :) szybko dostałam miesiączke i babcia mi wszystko pokazała, dzwoniła do mamy które podpaski kupić. Akurat miesiączke dostałam w domu na wakacjach a mama w pracy była :)

Gość ehhhh....
ale koleżanka miała niestety taki kontakt z mamą, że bała jej się powiedzieć o miesiączce, mama jej też nie zabierała się do rozmowy, miała 12 lat a wszystko dowiedziała się od "doświadczonych" koleżanek.

podpasek mi nie podkrada no chyba ze ma juz okres i sama sobier kupuje i gdzies chowa:P nie wiem jakie jej kupic;/ moze poprostu takie jak ja mam always ultra normal plus?

Gość ehhhh....
najpierw z nią porozmawiaj. Ja w tym momencie mieszkam z mamą, a dopóki nie zaszłam w ciąże to podpaski używałyśmy te same, tylko tampony różne.

Gość Michalki zamkowe-mniam !
Ja poszlam do mamy i powiedzialam, ze krew mi leci. Poszlysmy do kiosku po podpaski. Ja wiedzialam co to okres. ale nie polecam gazet mlodziezowych, nie wiem, jak teraz, ale tata na 13 urodziny kupil mi bravo girl i jak mama zobaczyla tresci zawarte w nim (opisujace 15-16 latki swoj pierwszy raz) to zakazala mi kupowac. Kupowalam tylko zwykle bravo-o zepolach muzycznych, to byly wtedy moje zinteresowania. Tyle, ze ja seksem sie nie interesowalamszybko i dobrze. Wiedzialam, na czym to polega, ale seks byl dla mnie oblesny na ten czas.

ja polecam bella takie z koronką po bokach. Ja tylko tych używam bo są bardzo delikatne