Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja nic zero wielkie zero

robicie same swieta ?

Polecane posty

Gość bo ja nic zero wielkie zero

umiecie robic te wzystkie potrawy

Gość Śnieżynka smutna dziś :(
Tak,a co za problem wziąć przepis i zgodnie z nim zrobić? ja wszystko przygotowałam,ale o dupsko to potłuc bo mąż utknął w pracy.

Gość nielubiewymyślaćpseudonimów
ja nie robię Świąt. na Święta idziemy do jednych i drugich rodziców. ale potrawy umiem robić. zawsze pomagałam mamie. a w razie co to w necie jest mnustwo przepisów.

Wszystko sama, w wigilię jesteśmy tylko sami, jutro do teściowej na kawę, pojutrze do nas rodzina męża na obiad.. Jeszcze dziś w pracy byłam, dobrze,że były 2 dni wolne i czwórka dzieci nie od parady (znaczy jak przyszłam dziś z roboty to nawet podłogi były umyte i choinka gotowa, a myślałam,że dopiero będę się za to zabierać bo w weekend utknęłam w kuchni przy 200 pierogach i stu uszkach ;P)

Gość mamamma
ja 1 rok wszystko sama. swoieta we 3.Ja maz i corka. 1 raz robie potrawy. i uszka sama, rybe po grecku. nawet upieklam makowca. juz chcialabym zeby bylo po kolacji wigilijnej. o ktorej robicie?

Gość mamamma
a czy musi byc zupa?

Gość mamamma
dodam tylko, że mieszałam bigos głową, a chleb kupiłam w Bułgarii

Gość madziulka1123658
tak, teraz kawka po robocie, i po 16 podgrzewanie potraw bo o 17 przychodza tesciowe i moi rodzice, :) prezenty zapakowane, podlogi umyte, tylko sie przebbrac, dpilnowac meza i synka zeby nakryli do stolu uszka robilam w czwartek dzis tylko odmrozilam, wczoraj ugotowalam 2 barszcze bialy i czerwony, urobilam farsz na golabki, dzis zawinełam i czesc zapieklam z sosem grzybowym, rybke tez usmazylam przed chwila, kapuste z grzybami dzis od rana sie robila, groch, i dzis rowniez pierogi ze suszonymi sliwkami i serem, (tesciowa ma przyniesc z kapusta ) wczoraj tez upieklam ciasto, dzis przelozylam , i szybki ale pyszny torcik bezowy, :)

Gość madziulka1123658
acha po wigilii zabiore sie za salatke, maz zrobil sledzie w jakims sosie, jutro jedziemy do mojej rodziny na 14, a potem do tesciow, a w 2 dzien u nas,

Gość Lubię swięta, magiczny czass
Ja sama upiekłam tylko 2 ciasta i zrobiłam rybę. Resztę przejął mąż, także jak dla mnie święta mogłyby być co tydzień. Sprzątać jakoś szczególnie nie musiałam, bo robię to regularnie i brudno nie ma, żeby musieć wszystko wywalać do góry nogami. Z domu rodzinnego pamiętam mamę urobioną po łokcie i tatę siedzącego z pilotem cały dzień przed tv - zero pomocy. Mama do stołu siadała wykończona. Przykre.

Gość ja zawsze robie sama
pomimo tego, że w wigilie chodzimy do rodziców a 1 dzien swiąt u mojej rodziny to i tak chcę żeby w moim domu była atmosfera świąt, żeby dzieciaki widziały i uczestniczyły we wspolnym przygotowaniu posiłków, sprzątaniu, ubieraniu choinki :) Mąż zająl sie sprzątaniem, wysprzątał cały dom, ja tylko dzisiaj zapastowałam podłogi na dole a jedzenie przygotowywałam systematycznie od kilku dni :) dziś na luzie jedynie pasztet upiekłam bo reszta była już gotowa :) mój mąż twierdzi że nigdzie nie ma takiego dobrego jedzenia jak u nas :) a to motywuje dodatkowo by zrobić różne świąteczne pyszności :)

Gość ja zawsze robie sama
pasztet oczywiście nie na dzisiaj ;) ale mamy też dwa rodzaje śledzi, sałatkę, rybę po grecku, rybę w galarecie, barszcz, uszka, kapustę z grzybami i bigos, do tego racuchy, szarlotkę i makowca :) spokojnie starczy na dwa dni świąt ;)

Gość matko
ja robie wszystko sama od 5 lat i pierwszy raz w tym roku nie mialam ochoty piznac wszyystkiego i wyjsc....

Gość mamamamaa
ja zrobilam wszystkiego po trochy. 20 paierogow, 20 uszek. rybe po grecku, barszcz czerwony, sledz w smietanie, salatke jarzynowa zwykla i sledziowa z burakami, bigos. i 1 raz w zyciu robilam sama zupe rybna. wyszla przepyszla tak jak robia w mojej rodzinie. ai jeszcze kluski z makiemm paszteciki. i 1 raz w zyciu pieklam makowca. maz mowi ze wszytko pycha.

Gość barszcz biały na wigilie?????
madziulka ty chyba szurnieta jesteś, pies by to jadł ! współczuje twojemu męzowi ...barsz biały i mrożone uszka ale zajebista wigilia nie ma co ! załosne

Gość u mnie jest barszcz czerwony
i żurek, nie wiem co w tym dziwnego. Znam wiele osób co tak podają wigilie. Mąż mój barszczu nie tknie, uszka je z żurkiem

Gość oczywiścieżetak
zaczynam szykować z 3 tygodnie przed świętami i wszystko porcjami mrożę. Dzisiaj wyjęłam po trochu, podgotowałam i pycha wigilia... da się

Jeśli są chęci to gotować można się nauczyć ;) Można ucz się od mamy,babci,książek kucharskich,z netu :D W każdym razie co roku była Wigilia u mnie i wszystkie potrawy potrafię zrobić sama.Oczywiście zawsze rodzina mi pomaga tzn w pieczeniu ciast i sałatkach bo samej można padnąc na pysk przy dużej iloci gości :D