Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość merry christmas 2012

skoro jesteście ateistami

Polecane posty

to po cholere obchodzicie katolickie święta? :o pierdolicie że nie wierzycie ale nażreć się, opłatkiem dzielić i choinke ubierac śpiewając kolędy to się chce tak? wypierdalać do pracy, święta nie dla was [cześć]

Gość cghchgnmjhkuhj
ja jestem, moja rodzina nie i co powiesz, oni oczekują ode mnie uczestnictwa :D

Ja się niedawno dowiedziałem, że w świętach nie chodzi o wiarę, tylko o tradycję :D

Wyobraz sobie ze bylam w pracy. Jutro i pojutrze tez pracuje na ochotnika. Swieta obchodze ze wzgledu na mame no i to tradycja. Obchodze tez sylwestra i walentynki. Ale zero uduchowienia itp. Nie rozumiesz prostych spraw

Gość kogioijh
A skąd Ty wiesz co ludzie robią u siebie w domu? Ja nie jestem osobą wierzącą, nie chodzę do kościoła, ale to nie przeszkadza mi w ubraniu choinki. To tylko drzewko, ozdobna, która dodaje miłej atmosfery. Święta są dla mnie po prostu miłym spędzeniem czasu z rodziną. Kolęd wcale nie śpiewam, więc nie wiem na jakiej podstawie wyciągasz wnioski, że wszyscy w domu śpiewają:o A opłatkiem dzielę się, bo reszta rodziny jest wierząca, więc po prostu składam im życzenia, ale nie ma to dla mnie wartości religijnej.

a co to ma do rzeczy niektórzy kierują się tradycją, w jakiej zostali wychowani, choć odeszli od wiary inni wierzą bardziej lub mniej a święta tak naprawdę od początku były igrzyskami nadanymi chrześcijanom a pochodzenie ich jest barbarzyńskie tylko dostosowane datami dla chrześcijaństwa dokształćcie się a potem pyszczcie

Gość kogioijh
ozdoba*

skoro nie ma to dla ciebie wartości to po cholere to robisz? goowno z ciebie nie ateista

Gość f3licja
po to żeby się nażreć i dostac prezenty :) i poopierdalać :)

jem kupę uuuuułłłła :-D

Gość kogioijh
Widzę, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Wartością samą w sobie jest dla mnie pobyt z rodziną, wspólne spędzenie czasu, wspólny posiłek, rozmowy, złożenie sobie życzeń - po to to robię. Nie trzeba od razu do tego mieszać religii

dzisiaj jest wyjątkowo pyszna, bo mam sraczkę. Chociaż, taką z zatwardzenia, tez chętnie pałaszuję :-D

Gość kkkiiikkkaaa
No sorry, ale poki moi rodzice zyją nie powiem im, że mają spędzić swięta sami w czterech ścianach, bo ja nie wierzę. Troche empatii, ludzie. Wiadomo, ze u siebie choinki nie ubieram i najchętniej spedziłabym te dni w domu przy grzańcu, ale skoro najblizsza rodzina oczekuje mojej obecnosco, to bedę. Ciekawe, że jak mój znajom pojechał na wymianę do USA, to w święo dziękczynienia dostał chyba z 5 zaproszeń od rodzin amerykańskich, bo nikom nie mieściło się w głowie, ze ktoś miałb zostać sam w domu w święta. Nieważne czy jego czy nie, ważne, ze spędzane w gronie bliskich. Jakby wasz syn ozenił się z kobietą innego wyznania, np. Japonką, to rozumiem, że na czas wigilii i świąt zamknęlibyście ją samą w pokoju, żeby przypadkiem na waszej katolickiej wieczerzy śledzia czy kapusty nie zjadła? Żałosne...:o

Gość kkkiiikkkaaa
Aha, i wolne jest dla wszystkich, nie dla wybranych. Ja moge pracowac w swięta katolickie, ale pod warunkiem, że mogę sobie odebrac te dni w innym terminie. Bo jeszcze tego brakuje, żeby ktoś dostawał ekstra 10 dni wolnych, bo w cos wierzy, no wolne żarty...:o

Gość ateistka pełną gebą
nie śpiewam kolęd ani nie dziele opłatkiem :D ale nażre się ile wlezie! :D i przyjme góre prezentów. a potme bede leżeć brzuchem do góry :D

oczywiście że nie przysługuje ci żadne wolne gnojówo phh jeszcze czego żeby sie ateiści opierdalali w święta :o

Taaaak, masz rację, nie dam mojego katolickiego śledzia, powybijam te wszystkie inne niż katolickie mendy, co majo truć mi powietsze, a pozniej na pasterke se pujde i sie pomodlę, żeby bóg pomogl wytepic mi te i tych innych. wrrrr nienawidze was hshaha

Gość kkkiiikkkaaa
buahahahaha, i co jeszcze? W takim razie jak chcesz wolne na swoje gusła to bierz z urlopu, a nie domagaj się, że świeckie państwo będzie ci dawać ekstra wolne, no trzymajcie mnie:D:D:D Ja poproszę w takim razie na noc kupały, moje urodziny i dzień strażaka, bo to dla mnie megaważne i bez wolnego nie dam rady obchodzic tych dni z czcią i szacunkiem:P

Gość ale jesteś autorko dziwna
ale widzę, że autorka to ma chyba pretensje, że ktoś jest ateistą, normalnie typowy beret, co połowę dnia spędza w kościele a w nim obgaduje innych z sąsiadką po czym przyjmuje sakrament, ja też od dawna nie uczestniczę we mszy, bo jeśli mam wierzyć to wierze w Boga a nie kosciół, pomyśl autorko o tym, ze opłatek daje Ci czarna mafia co być moze 15 minut przed mszą trzymała ręce w majtkach 12 latka, jeśli nie utożsamiasz się z wyznaniami innych to chociaż w wigilie nie klnij zasiądz do stołu z czystym sumieniem, ja ze swojej strony mogę Ci życzyć pokory. Idz szybko do kościoła , bo świeże ploty z wigilii czekają:)

Gość inna277
nie obchodzimy, w swieta odpoczywamy

merry christmas 2012 to gimbus pierdolony swieta lubi bo prezenty dostanie i od gimnazjum kilka dni wolnego. Jak dorosnie zmieni tok myslenia, moze

Gość ale jesteś autorko dziwna
a no i jeszcze jedno ja wiem, że nie przystoi mi mówić to w taki dzień jak wigilia, ale słownik ortograficzny przed pisaniem życzeń na kartkach świątecznych to przestudiuj, a może ktoś wcześniej wyhaczył Twój problem i pod choinką znajdzie się taki malutki podreczny co by na mszy się też przydał:)

Gość AUTORYefrggr
Odezwał się wielki „katolik. Właśnie taka agresywna postawa pseudo katolików zniechęca ludzi do kościoła. Krzywda Ci się jakaś dzieje, że ktoś sobie ubierze choinkę i podzieli się opłatkiem? Tej agresji to nauczył Cię Jezus Chrystus, bo o ile mi wiadomo, to on nauczał czegoś innego?

Juz rano w kościele dzisiaj byłam. Pomodlilam się, żeby sąsiadka spod 16tki noge złamała , bo ateistką jest i ksiondza nie przyjmuje ale wajfla na wigilie to żre, i jeszcze dzieli się nim z rodzino

Gość trururug
Jezus jezusem, ale starotestamentowy Bóg nauczał, aby pogan tępić, zabijać i torturować :D

Gość facet z oplatkiem
Jakie katolickie swieta.. stuknij sie w leb.. to sa swieta poganskie, wystarczy o tym poczytac kto i dlaczego podmienil poganskie swieto na ''katolickie'' glownie w panstwie Rzymski takie podmiany mialy miejsce, bo jak wiadomo rzymianie z racji ilosci posiadanych bostw, bozkow itp mieli mase swiat, bardzo populistycznych. Gdy zaczeli przechodzic na wiare chrzescijanska zamieniali swieta obecne, na wymyslone ''chrzescijanskie - katolickie pozniej swieta, tak zeby ludzie nie musieli calkiem zrezygnowac z tych swiat ktore byly najbardziej popularne, a przez to zachowala wiernych a pogan bardziej zachecala do przejscia na nowa wiare. Pozatym, gdzie masz w biblii napisane ze Jezus urodzil sie tago a nie innego dnia, gdzie jest napisane ze trzeba to swietowac.. w ogole to w biblii, sam Jezus zakazywal wiary w posazki, obrazy czy ogolnie kultywowania jakichs poganskich tradycji. A wigilia sama w sobie jest po prostu Polska tradycja, przeciez nie kazdy katolik w innym kraju obchodzi wigilie. A sama tradycja jest dobra, bo mozna sobie zyczenia skladac, przebywac z rodzina, chociaz raz w roku zjesc wspolna kolacje, bo nie zawsze jest czas na co dzien.. ateista nie rowna sie zly czlowiek, to kler tak wam w tych malych lebkach wmowil. Boze.. ateista a musi uczyc ciemniakow ''wierzacych'' ktorzy nawet nie wiedza w co wierza lub co czytaja.. zalosne.

Co ty mi tu piepszyc bedziesz, sam sobie poczytaj, i wtedy sie wymondżaj. Co za debile :-O Idę z tond bo mi wigilie zapsójecie bezboznicy :-O

Ku.wa barszyk mi przez was wykipiał :-O i karp się spalił. Ja i tak swoje wiem!.Tacy jak wy, nie powinni dzisiaj zasiadac do wigilijnego stołu!

Gość facet z ambony
W ogole to religia katolicka to tylko i wylacznie wymysl czlowieka, pomimo tego ze ta religia wywodzi sie z chrzescijanstwa, to tak naprawde jest wlasnie tworem ludzkim, nie boskim. To wiara populistyczna, tylko trzeba troche poczytac lub sluchac na lekcjach historii bo przykladow jest masa, a nie pisac smsy do ch*j wie kogo. Samo chrzescijanstwo bylo wyznaniem skromnym, nikt od nikogo nie wymagal wiele, a w wiekszosci ''postow'' wywodzilo sie jeszcze z Judaizmu, gdzie Chrzescijanstwo ma swoje korzenie. Zwlaszcza Jezus udowodnil ta skromnosc religii, zachecal do czynienia dobra, do zycia skromnego i prostego, nie nakazywal jak wyzej napisalem, do wiary posagi itp. Moge sie zalozyc ze gdyby ktos w jego czasa postawil mu zloty pomnik i sie do niego modlil to czlopaczyna by z rozpaczy umarl, a teraz.. powstala populistyczna religia katolicka gdzie wszystkiego jest pelno tylko nie tego czego nauczali chrzescijanie. Jest przepych, pompa, ksieza gromadza kase, ludzie laza do kosciolow, mamy peeeelno swiat z du*y wyjetych i bezsensownych, a najgorsze to ta wiara w ''swiete'' obrazy itp to jest najgorsze z mozliwych grzechow a kosciol jeszcze mi probuje wmowic ze nie mozna byc wierzacym a nie praktykujacym.. hahaha nie praktykujacym wiary w to czego zabranial Jezus.. bitch please. Dobra, co ja bede was katoliczki uczyl, skoro wierzycie tylko matrixom z ambony, ktorzy by was sprzedali, choc sa wyjatki ale dobrym czlowiekiem NIE MUSI BYC KATOLIK!