Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamama91

mam nadzieje ze ktoras mama wejdzie i poradzi

Polecane posty

Gość mamama91

Witam jestem w 39 tyg ciąży od niedzieli zaczęły się straszne skurczee z tym że nie regularne pojechałam do szpitala zrobili kto skurcze były ale zero rozwarcia i odeslali mnie do domu dziś już 3 dzień się mecze czasami nie boli wogóle a czasami strasznie że nie mogę się ruszyć są gdzieś co 20 min a czasami jeszcze więcej . Niewiem co robić jestem wykończona :(

Gość mamama91
12 styczeń . Ale to naprawdę jest wykonczajace :(

Gość mamama91
Nikt więcej nie miał tak jak ją ??

jamialam tak samo w czwartek odszedl mi czop i mialam nieregularne skurcze w nocy z sob na ndz pojechalam do szpitala szyjka mi siezaczela skracac i 2 cm rozwarcia ale nic wiecej polozyli mnie na oddziale ginekologicznym a rano w poniedzialek 17. 12. 2012 urodzilam wiem jak sie meczysz

Gość mamama91
Czyli lada dzień powinnam urodzić ? Nie chce iść teraz do szpitala a raczej boję się bo znowy tylko ręce popchaja i do domu a potem tylko większy ból . To moje drugie dziecko z pierwszym odeszły mi wody dali kroplówkę i się zaczęło a teraz nie chcą nic pomoc . ::(((

Gość dżoaaaana
a ja dzisiaj mam skurcze jestem kilka dni po terminie i myślę czy jechac do szpitala czy czekac na rozwoj wydarzen wczesniej nie mialam skurczow ale wydaje mi sie ze ciebie powinni zostawic ja mam kilkunasto sekundowe do minuty skurcze

Gość mamama91
A jak wyglądał ten czko u cb bo ją teraz niewiem od tygodnia gdzieś wychodZi mi taka białozolta galareta . Hm . Z pierwszym synem nie widziałam żeby odszedł mi czop. Dlatego pytam.

Gość mamama91
Dzoaaaana ją mam te skurcze długie dość niesamowicie bolesne ale teraz np od godz nie miałam ani jednego tylko ból przy poruszaniu się.

Gość no i b dobrze
spokojnie, skoro nie ma rozwarcia, to pewnie sa skurcze przepowiadajace, mnie tez tak odsylali. nie martw sie, zacznie sie naprawde jak beda juz tak bolec, ze nie wystoisz na nogach. te skurcze przepowiadajace maja jeden plus - mozesz sobie cwiczyc oddychanie wtedy, mnie to bardzo pomoglo, rodzilam bez znieczulenia i ta faza rozwierajaca byla lajcik

Gość mamama91
Skurcze zapowiadające chyba aż tak nie bolą :/

Gość mamama91
Skurcze zapowiadające chyba aż tak nie bolą :/

Gość dżoaaaana
mi czop odszedł kilka dni temu lekarz mówił że odejście czopa zapowiada poród w ciągu kilku następnych dni ale nie miałam nigdy takich skurczy jak dziś to 1 dziecko, boję się poczekam na męża może zdąży przyjechać przed bratową masakra a czop to taka galareta ja miałam z domieszką krwi

Gość dżoaaaana
nawet 2 dni temu prowadziłam samochód czułam się tak świetnie nie wspominając bólu krzyża

Gość mamama91
U mnie jest taka galareta ale żółta bez krwi . To jak po terminie kilka dni jesteś to powodzenia może to już .

Gość dżoaaaana
Ty poczekaj do wieczora ew do jutra jeśli skurcze będą się powtarzały to bez zastanowienia jedź do szpitala a ja zaczynam wierzyc ze to dzis

Gość xzxzxz
jeżeli czujesz ruchy dziecka to jest ok, jeżeli ruchy dziecka są szybsze, mocniejsze w trakcie skurczu to też ok ale bądź przygotowana na wyjazd, w szpitalu ewentualnie nie daj się zbyć, mają zrobić KTG i mogą cię w d**** pocałować masz do tego prawo :)

Gość mamama91
Tylko najgorsze że to już 3 dni i że one nie są regularne :/ chyba bym chciała żeby go wyjęli już że mnie . :/

Gość mamama91
Jak byłam w niedzielę w szpitalu na kto to mały wogóle się nie ruszał i tak cały dzień było . Teraz w miarę normalnie ale tak się mecze .

Gość xzxzxz
skoro masz jakieś dziwne odczucia , jedź na izbę położniczą , to nie są żarty , mają zrobić KTG i koniec, powinno być odczuwalnych 10 ruchów na 1 h , powiedz że dziecko mało się rusza, że wcale nei panikujesz i mają zrobić badanie , nie przyłożyć doplera tylko zrobić KTG, skurcze mogą świadczyć o wszystkim i o niczym ale sprawdzić powinnaś dla własnego spokojnego sumienia ... nie masz co czekać do końca bo może być niewesoło .... straszyć nie mam zamiaru

Gość dżoaaaana
nie wiem jak jest w szpitalach NFZ ja od kąd pracuję, mam wykupioną opiekę medyczną prywatną w swissmed'zie więc w szpitalu prywatnym będę rodzić tu kompleksowa opieka czy telefon "wsparcia" jest 24h/24h dzwoniłam powiedzieli że jak skurcze będą się powtarzać a się powtarzają by dzisiaj jechać czekam na męża trzymajcie kciuki! młodamama91 - zyczę ci szczęśliwego rozwiązania i pędź do szpitala, nie daj się wyprosić z niego

ja tez przy pierwszym mialam odejscie wod wywolywanie skurczy a i tak skonczylo sie cc chodz duzo ja mialam tak ze jak lezalam to mialam rzadsze skurcze ale bardziejbolesne a jak chodzilam to rzadsze ale mniej bolace przy skurczu kucaj i mozesz robic takie male przysiady mi to bardzo pomagalo u mnie najgorsze byly bole kregoslupa co jak mi lekarz powiedzial jest pamiatka po cc bolalo mnie miejsce po wkuciu znieczulenia na szczescie u nas w szitalujest ten gaz rozweselajacy bez tego bylo by ciezko niespalam 2 doby i bylam wykonczona ale jak urodzilam to po 2 godz wstalam i poszlam sie umyc

Gość dżoaaaana
jak siedzę mam częste i bolesne skurczę jak chodzę mam nieco rzadsze ale bardziej bolesne leżę też i częste i bolesne a tak na dobrą sprawę, regularne skurcz po skurczu mam od godziny kilkusekundowe do minuty masakra jakaś ile się muszę wycierpieć a spakowana jestem od 6 dni do tego szpitala jakbym siedziała na walizkach szczęście że husband już w drodze i powinien być lada chwila jedzie z moją mamą on z nas najbardziej przerażony hahaa a bratowa miała być a dzwoni że dopiero wychodzi z domu bratowa jest pielęgniarką zapowiada się rodzinny poród śmieję się przez łzy z tego bólu

Gość dżoaaaana
przyjemnego bólu 8 stycznia skończę 30 lat a 1 dziecko chciałam przed 30 stka

Gość mamama91
Ją napewno 10 ruchów nie odczuwam w ciągu godziny .

Gość xzxzxz
no to kur**** na co ty kobieto czekasz na zmiłowanie pańskie????? zapier**** do szpitala , nie wiesz czym może to grozić nikt Cie nie uświadomił ?

Gość mamama91
Moglabys nie przeklinac trochę kultury byłam w niedzielę mówiłam że się słabo rusza i powiedzieli że przed porodem może tak być . Dziecko nie ma już tak dużo miejsca tam

Gość xzxzxz
pierdzielenie o szopenie ... twoje dziecko , twoja sprawa , mam 2 dzieci, przy pierwszym lekarz nie słuchał mnie , dziecko urodziło sie z krwiakiem podkomorowym, 2, lekarz mnie nei słuchal , zakażenei błon płodowych , w sumei ja się nie znam :) tylko doświadczyłam na własnej skórze , powodzenia , wczuj sie , jak przestanie sie ruszać nawet przy potrącaniu brzucha .... miłego porodu

Gość mamama91
To zaczęłam się martwić bo on nawet nie reaguje czasami jak brzuch machne a lekarz uspakajal tak