Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śieszne nenenenen

Śmieszą mnie ludzie, ktorzy narzekają na rząd, polityków. Jestescie beznadziejni

Polecane posty

Gość dmdmdmd
stocznia to firma, jak upadnie biedronka to tez bedziesz miec pretensje do tuska...

Gość offerma
"wina tuska powinien utrzymywac nierentowane firmy" 123 no wiadomo że to że firmy bankrutują i kraj pogrąża się w bezrobociu i recesji to nie jest absolutnie wina rządu. gdzie tam. rząd jest po to żeby chybka kurwa "haratać w gałę" wg ciebie, no bo ja już kurwa nie wiem. skoro wg ciebie za nic nie odpowiada.

Gość dmdmdmd
jak upadnie najblizszy skep spozywczy to tez będziesz miec pretensje do tuska że jesteś głodny i ładne ekspedientki potraciły prace :)

dmdmdmd zapominasz że stocznie były państwowe czyli państwo miało na nie wpływ. Biedronka jest firmą prywatną jej nie pomaga państwo. Widzisz różnicę...

do tego dorzucę że często na zachodzie jest upada firma a na gruzach starej powstaje nowa firma lub firmy. U nas upadłość równa się totalna likwidacja firmy.

Gość offerma
no weź mi odpowiedz za to ten rząd odpowiada skoro nie odpowiada za nic? zawsze myślałem że takie sprawy jak bezrobocie, biurokracja, wzrost gospodarczy, zadłużenie państwa, poziom życia obywateli to są sprawy za które rozliczamy właśnie rządzących. a ty mi mówisz że nie? to za co rząd opowiada?

Gość offerma
właśnie. szczególnie że strocznie były firmami państwowymi. i też się okazuje że za to "rząd nie odpowiada". za "inwestora katarskiego" zapewne też nie. TO ZA CO ODPOWIADA?

dmdmdmd to się pytam po co nam państwo? skoro rząd za nic nie odpowiada? nie płacimy podatku wszystko zrobią płatne. Co w moim przypadku było by ok. Do lekarza nie chodzę często a tak co miesiąc mi potrącają składkę.

podam przykład Niemiec i stoczni w Niemczech wschodnich. Stocznia ledwo zipała państwo kupę kasy wtopiło w modernizację tej stoczni. Przy okazji załatwiło że przestała istnieć konkurencja w Szczecinie i Gdyni. Stocznia owa zatrudnia stoczniowców ze Szczecina i Gdyni....

Gość dmdmdmd
za to że te rzeczy są, ale mogłoby być lepiej i przydałby by się nowoczesne i doważne reformy likwidacja senatu, armii, strazy miejskeij i innych niekoniecznych i bezuzytecznych stanowisk. także likiwdacja funduszu koscielnego to dobry pomysł. ułatwienia w zkałdaniu biznesu teraz to jest koszmar w Polsce. wiem że się troche powatarzam ale to na poczatęk byłoby dobre ze sorny rzadu.

dmdmdmd nic nie zlikwidują tylko podatnikowi dowalą ile się da podatków. A jak będziesz niegrzeczny to palą do tyłku dostaniesz

sam widzisz wymyślanie durnych podatków od deszczu tylko patrzeć jak dorzucą podatek katastralny ...

Gość offerma
powtarzam pytanie: ZA CO ODPOWIADA RZĄD SKORO NIE ODPOWIADA ZA NIC? wg ciebie oczywiście. a twierdzenie że "armia jest niepotrzebna" to jest naprawdę szczyt idiotyzmu.

Gość offerma
jakie dał nogę? ja zawsze będę stał murem za panem jarosławem.

Gość offerma
http://www.pb.pl/2841223,15705,lista-wstydu-platformy-obywatelskiej 123 Już w pierwszym expose w 2007 r. deklarował zakończenie „politycznego procederu zawłaszczania spółek z udziałem skarbu państwa. Czy dziś uważa, że dotrzymał słowa? Na tak zadane pytanie nie odpowiedział. I trudno się dziwić. Publikowana poniżej lista będących na państwowym garnuszku 428 działaczy PO, członków ich rodzin i znajomych, to najlepsza ilustracja tego, co zostało z tej obietnicy. 123 tak wyglądają rządy platformy dla zgrywy zwanej "obywatelską".