Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śieszne nenenenen

Śmieszą mnie ludzie, ktorzy narzekają na rząd, polityków. Jestescie beznadziejni

Polecane posty

Gość offerma
zacytowałeś swoje "bełkotliwe" zdanie. wzrost gospodarczy jest czymś normalnym i nawet w PRLu po 5 latach poziom życia obywateli się poprawiał co nie oznacza ze PRL był dobry. na wzrost gospodarczy pracują wszyscy obywatele i to ze po 5 latach żyje im się nieco lepiej nie oznacza że władza jest dobra. z pewnościa w roku 2000 było w polsce lepiej niż w roku 1950, co nie oznacza że sowiecka okupacja i PRL to były zajebiste ustroje które trzeba popierać. jakim trzeba być osłem żeby tego nie rozumieć to ja nie wiem.

Gość dmdmdmd
offerma jeszcze raz piszę mam więcej robiąć to samo, stać mnie na więcej, tak jak miliony innych ludzi może dlatego ludzie głosują za PO?? no i co z tego że tusk cos przeżera jak inne rządy robią to samo, ciągle mam cos więcej...

Gość zgadzam sie z pierwszym postem
offerma - twoj nick mowi za siebie. Ludzie sami te wladze wybrali. Widac lepszej nie mieli a samemu soie nie chcialo.Skad zalozenie,ze cala gora MUSi krasc? chyba ze kazdy sadzi wg siebie. najpierw gowniarze opieprzaja sie w szkole , jada na sciagach, kupuja prace maturalne, magisteskie, koncza kretynskie studia, bo je lubia - no fajnie,ale za samo lubienie nikt placic nie bedzie. Uwazaja ,ze za granica zarobia- i co?- jada pracowac zgodxie z zawodem? nie, na ogol na zmywak, za granicą tez nie wszytkich potrzebuja. I wielka obraza, jesli w ogole maja ruszyc dupe, zmienic miast czy nie daj boze kraj, na calym swiecie jest tak,ze sie szuka pracy tam, gdzie jest - prawo rynku. A rzad zamiast rzaddic musi na okraglo wydawac kase i energie na rozne smolenski , durne marsze, z ktorych nic nie przybywa. Porownujecie Polske z USA, UK, Australia - nie patrzac na historią.na swicie jest wiele roznych krajow, te najbogatsze wieki i pokolenia na swoje bogactwo pracowaly.

dmdmdmd tak tak Polska pod rządami PO to kraina miodem i mlekiem płynąca. Ciekawe czemu coraz więcej ludzi wieje za granicę z tego raju ?

Gość offerma
to ze "ciągle masz coś więcej" to jest normalny proces gospodarczy wynikający z postępu tępaku jeden, naprawdę tego nie rozumiesz? tyle że możesz mieć "niewiele więcej", "trochę więcej" albo "dużo więcej". i od tego jaka jest władza zależy przyrost tego "więcej". za rządów PO jest minimalny i niestety wynika w znacznej część z przeżerania pracy przyszłych pokoleń. PO roztrwoniło znaczną część rezerwy demograficznej i zadłużyło nas na gigantyczne kwoty które kiedyś będziemy musieli spłacić. to jest polityka którą donald określił "liczy się tu i teraz" i która doprowadza nasze państwo do ruiny. to jest właśnie ten "gierkowski dobrobyt" na kredyt i trzeba trochę myśleć zanim się ruszy ochoczo do popierania czegoś takiego.

ze studiami to dojechaliśmy do absurdu gdzie mamy armię ludzi po studiach zazwyczaj nadprodukcję po kierunkach typu historia itp. A brakuje ludzi z z wykształceniem zawodowym czy średnim zawodowym. Państwo powinno monitorować uczelnie i nie pozwolić na taką bezmyślną produkcję magistrów. Oni nie znajdą pracy po tych studiach i się rejestrują jako bezrobotni a tam kurs szkolenie. Podatnik łoży czyli my wszyscy na takiego studenta potem on jest bezrobotny szkoli się i znowu płacicie na niego. Jeżeli przedtem nie ucieknie z tego kraju.

Gość dmdmdmd
kapselko naiwecej wyjachało za kaczora, bo pracująw w markecie miało się wtedy 600 złotych na ręke a w UK 4000 tysiące , teraz ta granica się zmieniszyła

Gość offerma
"offerma - twoj nick mowi za siebie." a twój post za ciebie tępy, urobiony propagandą trolu.

Gość offerma
"naiwecej wyjachało za kaczora," 123 może jakieś dane które by to potwierdzały? czy tylko "czucie i wiara" fanatyka? za kaczora bezrobocie spadło do 10 procent a teraz na "zielonej wyspie" jest już ponad 13 więc naprawdę te peany dla waszego ukochanego donalda są co najmniej niewskazane.

Gość zgadzam sie z pierwszym postem
w odroznieniu od offermy nie jestem niewydarzonym facetem marnujacym czas na babskim forum. Jetse emerytka, wiec forum w sam raz dla mnie , sporo przzyłam,, mam porownanie co i gdzie i za co- w kazdym razie z narzekania i bluzgów nie wyzyjesz. Zreszta - powodzenia!

Gość dmdmdmd
offerma tusk nie płaci mi pensji tylko pracodowca kóry musiał się dostowsować do minimalnych płac które tusk wprowadził, zawsze będziesz elastycznie krytkowac tuska jak ktoś mówi że mu niedobrze to że tusk przezera, a jak że mu dobrze to że tusk mu daje i zadłuża - przeciez tusk nie płaci pensji ani nie chodzi mi po zakupy, jak jest postęp to za mały, co tam ze za kaczyńskiego był mniejszy...

Gość offerma
"Państwo powinno monitorować uczelnie i nie pozwolić na taką bezmyślną produkcję magistrów" 123 no i tu właśnie mamy problem. ślepą wiarę w "potęgę państwowego urzędnika". nic nie poprawi się w tym kraju jak odpowiedzią na każdy problem będzie "więcej państwa, więcej urzędów, więcej biurokratów".

Gość dmdmdmd
offerma uwierz mi, ze jest bardzo wiele bezrobotnych z wyboru... niestety ale np. ludzie nie chcą pracować w takim hipermarkecie wiem to żaden zaszczyt ale żeby przebierac w pracach też trzeba coś umiec... a te 3 procent to tez nie jest jakas katastrofa...

Gość offerma
za kaczyńskiego postęp i rozwój naszego kraju był na pewno większy: bezrobocie spadało, zaczynaliśmy wychodzić z długów, obniżono podatki. oto jak wygląda deficyt budżetowy w ostatnich latach: http://forsal.pl/grafika/349928,26603,jak_bardzo_rekordowy_jest_rekordowy_deficyt.html z tym że w roku 2007 tak naprawdę było to 6 a nie 16 mld ponieważ 10 mld przekazano do zusu przed terminem (miały być przekazane dopiero w roku 2008). dwa lata rządów kaczyńskiego to czy się komu podoba czy nie były dwa najlepsze lata dla polskiej gospodarki w ciągu ostatnich 20. no ale fanatyków którzy jedyny argument jaki mają to "nienawidzę kaczyńskiego" nie przekonam. no i właśnie dlatego jest tak jak jest. demokracja działa tylko tak dobrze jak obywatele a skoro obywatele są takimi idiotami to tak właśnie jest w tym kraju.

Gość dmdmdmd
jak wcześniej pisałem na obecną sytuację wolę Tuska, mam nadzieje, że w obecnych wyborach w sondach uroście RP

Gość offerma
"a te 3 procent to tez nie jest jakas katastrofa..." 123 no gdzie tam "katastrofa", sama rozkosz po prostu. kolejny dowód "wyższości tuska nad kaczyńskim". jak z tobą w takich warunkach dyskutować? dla ciebie jakby nawet kaczyński po wodzie chodził to też byś narzekał że to dlatego że pływać nie umie. i oczywiście, wszyscy są bezrobotni "z własnej winy" bo to podłe pisuary i chcą biednemu tuskowi zieloną wyspę popsuć. weź się ty człowieku puknij w głowę.

Gość offerma
"wyborach w sondach uroście RP" 123 no to już wtedy będziemy mieli sam dobrobyt. przecież pan palikot nam takich rozkoszy dostarczy że mała bania. no i tacy idioci są wyborcami.

Gość BSA
offerma chce kapitalizmu a nie wie co to znaczy.

Gość To zależy ...
Chrzanisz 3 po 3 z tym kapitalizmem, nie wiedząc do końca o co chodzi, albo może wiesz, i chcesz wciskać kity ludziom.

Gość offerma
bsa weź się bujaj.

"Państwo powinno monitorować uczelnie i nie pozwolić na taką bezmyślną produkcję magistrów." ­ Tak jest w Korei Północnej. Jak należysz do elity to cię poślą na studia w stolicy ale kierunek wybiorą za ciebie. A jak ci się nie będzie podobać to ci w obozie pracy przymusowej wytłumaczą co jest dla ciebie dobre. ­ "ludzie nie chcą pracować w takim hipermarkecie wiem to żaden zaszczyt ale żeby przebierac w pracach też trzeba coś umiec" ­ Nikt normalny nie chce tam pracować chyba, że nie ma wyboru. Można to samo robić za granicą z tą różnicą, że opłacisz rachunki i coś ci jeszcze na życie zostanie.

dmdmdmd praca w markecie to zazwyczaj studenci w czasie wolnym. Zazwyczaj zatrudniani przez agencje tymczasowe na umowę zlecenie. Człowiek po skończeniu studiów oczekuje czegoś więcej...

Gość dmdmdmd
żadnych atracji, tylko mniejsze wydatki na polityków, ułatwienia w zakładaniu firm i biznesów, zmniejszenie zusu

Gość dmdmdmd
kapselko to że ktos skończył studia to nic nie znacy bo dzisiaj się napędza biznes uczelniany prywatny i publiczny ,a rodzice kazdego głąba wypychaja na uczelnie...

dmdmdmd to sobie zobacz że Tusk robi odwrotnie do tego co piszesz. Efekty szybko nadejdą ...

Gość offerma
"żadnych atracji, tylko mniejsze wydatki na polityków, ułatwienia w zakładaniu firm i biznesów, zmniejszenie zusu" 123 ooo na pewno, jakże by inaczej. przecież juz pokazał co potrafi w komisji "przyjazne państwo". takich "ułatwień" narobił że ho ho. i w ramach tych jego "ułatwień dla przedsiębiorców" głównymi postulatami jego partii jest zwalczanie kościoła i promowanie jakichś niewydarzeńców w rodzaju biedronia czy grodzkiego.

problem jest inny ludzie po studiach mają wyższe mniemanie stąd nie chcą robić w markecie to jest według nich poniżenie. Rodzice często im długo wciskali że studia to coś więcej że będą mieć lepiej itp

Gość dmdmdmd
Darker no widzisz skoro ludzie gardzą praca to efektem jest min, bezrobocie

"no widzisz skoro ludzie gardzą praca to efektem jest min, bezrobocie" ­ Ludzie, normalni ludzie gardzą śmieciową pracą. Gdzie zapierdalasz 8-10 godzin na dobę i dalej gówno z tego masz.