Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śieszne nenenenen

Śmieszą mnie ludzie, ktorzy narzekają na rząd, polityków. Jestescie beznadziejni

Polecane posty

od następnego roku nie będzie programu rodzina na swoim. Może od 2014 będzie obowiązywał nowy program ... Wzięcie kredytu na 30 lat i modlenie się żeby udało się spłacić. Zapomniałem że teraz trzeba mieć min 30 tysięcy wkładu własnego żeby myślećo kredycie i zarabiać z min 4 tysiące

Gość dmdmdmd
kapselko więc miej pretensje że komuna odeszła a nie do tuska

za obecny burdel odpowiada tusk. Za wzrost vatu, podatków ,wzrost składki zus. Za inflację która pożera wzrost pensji itp

Gość wqeqweqwe1212
Mnie tez smieszy jak ludzie w Polsce narzekają, bo istotnie mozna narzekac tylko na siebie, w końcu to my wybieramy polityków do rządzenia tym krajem, i to my zarabiamy- a raczej nie zarabiamy- bo w Polsce garstka ludzi utrzymuje całą resztę- włącznie z szarą strefa pracuje 16 mln na 38 mln wszystkich ludzi. Stąd własnie u nas ta nędza. Ale jest tez prawdą, że przecietny szarak nic nie poradzi na istniejące bezrobocie, nawet gdyby ludzie nagle uaktywnili się bardziej i łazili ze swoimi cv po 8 godzin dziennie, a nie 2, i tak liczba miejsc byłaby taka sama. Problemem jest analfabetyzm ekonimiczny, tepe społęczeństwo łatwo omamic pustymi hasłami- najlepsze było w tym SLD, potem Wałesa rozdawał miliony, itp. Kraj został wyprzedany, nawet handel zniszczony, bo wszystko w rekach zachodnich firm, skutki widoczne... Żeby sie wzbogacic trzeba zaciskania pasa, a ludzie tego nie chcą, chcą tylko brac i brac, manna ma leciec z nieba. Tusk ma im dac pieniądze... :( Za duzo oglądania papki w tv, za mało podstawowej wiedzy. Obnizenie podatków- ok, ale jak? To jest koła zamknięte, i tak garstka ludzi je płaci, jesli jeszcze to obnizyc to z czego się opłaci słuzbę zdrowia, szkoły, zrobi drogi, itp. Inna rzecz, że nasi politycy są beznadziejni, tylko myślą jak się utrzymac przy korycie.

Gość offerma
twoje fanatyczne oddanie tuskowi jest wręcz śmieszne. nie o to chodzi żeby "komuna wróciła" tylko o to ze to co wyprawia tusk daje efekty gorsze niż rządy komuny. 123 nawiasem mówiąc ja się z tym nie zgadzam że komuna była lepsza ale patrzenie na świat w ten sposób że skoro rządy tuska są gorsze niż jakieś tam inne to należy mieć pretensje do tych innych a nie do tuska to jest już chyba szczyt fanatyzmu.

Gość dmdmdmd
offerma oferma lubisz sobie pis to lub ale każdy rząd odkrada obywatela, za kaczyńskiego wcale lepiej nie było, ja wole być okradany przez osobę która uznaje za normlaną, chociaz mam nadzieje że wyborcy w następnych wyborach przejdą w sondażach na strone SLD albo RP bo rządy PO nie są powodem do wielkiej radosci.

Gość offerma
choć pewnie w przyszłych wyborach zagłosuję na sld, oni są najbardziej zaufani.

Gość dmdmdmd
chociazby to mi pasuje że za kaczyńskeigo miałem 700 złotych pensji a teraz mam 1400 za tą samą prace a ceny posżły w góre ale nie 2 razy

Gość offerma
"w końcu to my wybieramy polityków do rządzenia tym krajem," 123 i to jest święta prawda. ale niestety dopóki będziemy mieli takich dmdmdmdów którzy głosują jakby byli kibicami którejś partii i zamiast im ptrzeć na ręcę i rozliczać z tego co robią to za nimi "wiernie stoją" i szukają uprawiedliwień to tak będzie. wybory to nie jakiś mecz piłkarski gdzie trzeba "kibicować swoim" nawet jak kradną i niszczą kraj.

Gość wqeqweqwe1212
u nas obojętnie jaki by nie byl rząd, dobry czy zły, to społeczeństwo zawsze jest niezadowolone. B. dobrym premierem był Buzek, tez został zgnojony. Ludzie nie rozumieją, że do bogactwa idzie się latami, potrzebujemy 50 lat zeby się wyrwac z tego co przyniosła komuna. W zasadzie imlepszy rząd, np. jak zrobi reformy- PIs sporo zrobił typu lustracja, dekomunizacja, wywalenie skorumpowanych prokuratorów, itp, to i tak zle, przez to wszystko u nas rosnie destabilizacja, wszystkie reformy zablokowane, bo nawet jak jeden coś zrobi, to drugi odkręci z powrotem, i stoimy w miejscu

wqeqweqwe1212 właśnie zbyt rozbudowana administracja pochłania kasę i tylko niewielka kasa trafia na opiekę zdrowotną drogi itp. Od momentu gdy nastał TUSk rośnie w siłę administracja a co gadał TUSK na początku? zmniejszymy biurokrację. Pierwsze co trzeba zrobić to ciąć administrację i wtedy masz szansę zmniejszyć podatki. Pamiętaj że była kiedyś taka krzywa którą wymyślił amerykański ekonomista i było na niej wzrost podatków ponad jakiś poziom skutkuje spadkiem wpływów do budżetu. Nasz rząd identycznie robi...

Gość offerma
"oferma lubisz sobie pis to lub ale każdy rząd odkrada obywatela," ale ty powtarzasz to jak mantrę bo to ma być usprawiedliwieniem twojej fanatycznej głupoty. "głosuje na ludzi którzy kradną ale to nic nie szkodzi bo każdy rząd kradnie". to jest nieprawda. to tylko od nas zależy czy wybierzemy tych co kradną czy nie. a SLD i palikociarze to tacy sami złodzieje jak PO, nie ma co do tego złudzeń. oni stworzyli ten system więc liczenie na to że coś się dzięki nich zmieni to kolejny przejaw skrajnej głupoty. w końcu sld upadło po ujawnieniu afery rywina. sytuacji gdy po prostu handlowano ustawami i się to wydało. a teraz pan czarzasty, jedna z głównych postaci tej afery znowu jest zapraszany do telewizji w roli "autorytetu". no to jest tak żenujące że szkoda słów.

wqeqweqwe1212 co Ty gadasz idziemy do bogactwa? człowieku my się cofamy ludzie ubożeją. Problemem już są ludzie co pomieszkują na ogródkach działkowych. Powiem nawet nie są to ludzie patologiczni tylko normalni co mało zarabiają nie mają stałych umów i są skazani na życie w takich warunkach. Zimą na ogródkach wody bieżącej nie mają. Rano idąc do pracy mijam po kilka osób co grzebią w śmietnikach szukając puszek i jedzenia. Tak teraz ten kraj wygląda...

Gość wqeqweqwe1212
moze i na serio się powinno ciąc administrację, ale jak? To wszystko jest problem, bo zwolnienie armii ludzi, to kolejna armia bezrobotnych. Ludzie pracujacy generują większy popyt, co sprzyja handlowi... Drastyczne kroki moga spowodowac załamanie, tak mi się zdaje... SZkoda że człowiek nie moze dorobic chocby 400 zł na allegro, zeby nie dostac np. 30 tys kary, jak jedna znajoma...

Gość dmdmdmd
kapselko fantazja cie ponosi jak ktoś grzebie w smiecciach i zbiera puszki to tylko i wylacznie jego zasluga bo na taki los trzeba sobie zapracowac ....

Gość offerma
"To wszystko jest problem, bo zwolnienie armii ludzi, to kolejna armia bezrobotnych." 123 a przepraszam co wytwarzają urzędnicy że wg ciebie są potrzebni? myślisz że gdyby oni natychmiast trafili na bezrobocie to coś byśmy stracili, że ich "praca" jest komukolwiek potrzebna?

Gość dmdmdmd
wqeqweqwe1212 pewnie że ludzie chcą coraz więcej bo taki mamy model życia wykreowany w telewziji, ludzie pracuja w markecie a biora kredyty na wielkie telewizory, laptopy, tablety, konsole itd.

zbyt duża ilość urzędników też zadusi gospodarkę. Jest jakiś poziom bezpieczny ilości urzędników. Zbyt duże obciążenia podatkowe ludzie uciekają w szarą strefę lub wyjadą za granicę. Czasem trzeba bolesne cięcia wykonać ale dla dobra ogółu.

dmdmdmd mylisz się dużo nie trzeba wystarczy że stracisz pracę zachorujesz. Nie masz z czego płacić za mieszkanie eksmisja i już jesteś na bruku. Ta granica jest bardzo cienka uwierz ....

Gość offerma
"fantazja cie ponosi jak ktoś grzebie w smiecciach i zbiera puszki to tylko i wylacznie jego zasluga bo na taki los trzeba sobie zapracowac ...." 123 jasne. a to ze w korei ludzie głodują to też "tylko i wyłącznie ich wina", przecież nie wszyscy głodują więc można. a to że w niemczech, belgii czy holandii za taką samą pracę jak u nas można spokojnie żyć i utrzymać rodzinę a u nas trzeba biedować to też "wyłącznie nasza wina". ty jesteś naprawdę taki głupi że nie rozumiesz związku między systemem gospodarczym jaki istnieje w danym kraju a tym jak się w tym kraju żyje i jakie zwykli ludzie mają perspektywy? przeczytaj to: http://dwagrosze.com/2012/12/szara-wyspa-ze-stadionem.html i porównaj sobie poziom opodatkowania w polsce i w anglii.

dmdmdmd pogadaj z ludźmi co robią w marketach czy innych sklepach zarobki są niskie ledwo ich stać na bieżące wydatki a ty gadasz o dużych TV jak kupują na raty mały ty bo na większy ich nie stać.

Gość dmdmdmd
kapselko sam pracuje w markecie i wiem za kaoczora zarobki były mniejsze!!! bo pracowałem i pracuje w markecie od kilku lat, wtedy zarabiałem 700 złotych a teraz 1400 na reke, a byli tacy co zarabiali 500 złotych za miesiąc, ceny wzrosły ale nie tak bardzo!!!

Gość offerma
teraz wszystkie telewizory są "wielkie". poniżej 30" to już są bardzo rzadko spotykane i niewiele tańsze.

Gość dmdmdmd
offerma tak tylko że spokojnie mozna kupić użwyany teleizor zwykły w idealnym stanie za 200 złotych i do tego tuner do nowego sygnały za 70 złotych, ale kazdy musie miec full wypas full hd na pół sciany za minimum 1500 złotych

Gość wqeqweqwe1212
"a przepraszam co wytwarzają urzędnicy że wg ciebie są potrzebni? myślisz że gdyby oni natychmiast trafili na bezrobocie to coś byśmy stracili, że ich "praca" jest komukolwiek potrzebna?" kupa ludzi nic nie wytwarza, w zasadzie większosc . Policja tez g... robi, oglądają mecze, nie mówiąc o strazy miejskiej. TYlko efekty pewnych reform widac po czasie, i jakby nagle zwolnic sporo ludzi to zasililiby armie bezrobotnych- co zwiększyłoby bezrobocie- i wiele osób na tym stracilaby- jeszcze mniejsze szanse na pracę.... ja bym tam straz miejską na początek zlikwidowała, banda pasozytów...

nie trzeba używki bo nie wiadomo na co trafisz ludzie zazwyczaj nie pozbywają się dobrego tv. Ja kupiłem tv funai 22 cale hd ready za 750zł

Gość offerma
" sam pracuje w markecie i wiem za kaoczora zarobki były mniejsze!!!" 123 były mniejsze bo inflacja przez te 5 lat zrobiła swoje. to chyba oczywiste. ale te 5 lat temu litr benzyny kosztował 3,5 zł a teraz 5,5. a jaka jest rzeczywista kondycja polskiej gospodarki pokazuje fakt że w I kwartale 2012 roku stopa oszczędności polaków była ujemna pierwszy raz od 12 lat, więc nie mów mi jak jest wspaniale.

Gość dmdmdmd
offerma pracownika marketu nie stać na samochód czy to za kaczora czy tuska... za kaczora byłemm biedniejszy... i kaczyńkiego nie pompieram i nie będe, tegoo co sobą reprezentuje. wole Tuska w obecnej sytuacji, jak bedą następne wybory mam nadzieje że jakiś szanse będą miały RP albo SLD tyle...

za kaczki inflacja była sporo mniejsza a nawet był moment że stała w miejscu nie było że ceny się szybko zwiększały. Takie coś masz teraz. I tak pracując w markecie w PL zarabiasz sporo mniej niż w krajach zachodnich.