Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śieszne nenenenen

Śmieszą mnie ludzie, ktorzy narzekają na rząd, polityków. Jestescie beznadziejni

Polecane posty

Gość śieszne nenenenen

Zamiast wziac sprawy we wlasne rece i zawalczyc o dobra prace, kasiore to jęczycie jak poyebani. Najbardziej offerma i jego koleżki/kolezanki z kafe, tak walczycie z komunistami a chcecie by to panstwo wam wszystko dało, gdzie tu logika? w kapitalizmie chyba kazdy martwi sie o wlasną dupe prawda? Jestescie dziećmi i wnukami po komunie :O A jesli zarabiacie marnie to jest to tylko i wylącznie WASZA WINA, bo nie potraficie sie przystosowac do nowych warunkow(jestescie zbyt głupi, malo sprytni, brak wam tego błysku, odrobiny cwaniactwa w główce), a przyrodzie słabe ginie lub silniejsze go pożera. Chcesz miec wille z basenikiem? Do roboty krolu złoty...

Gość aniela 500-setka
do pracy-może powiedz gdzie potrzebują i na jakie stawki?

Gość jykigyiulo
śieszne nenenenen - PISiorom i PO-wskim lemingom tego nie wytlumaczysz 🖐️

Gość aniela 500-setka
spróbuj-może jednak potrafisz coś więcej niż tylko obrażac.

Gość offerma
chyba troszkę kolego nie masz pojęcia o czym piszesz. jedyne co ja chcę to żeby państwo NIE PRZESZKADZAŁO. żeby państwo nie łupiło mnie coraz wyższymi podatkami, składkami czy "wiekiem emerytalnym". jeżeli dla ciebie to oznacza że "chcę aby mi dawało" toś chyba słabowity na umyśle.

od następnego roku podwyżka Zus, podwyżka vatu, nowy podatek od deszczu, podwyższą mandaty itp państwo łupi ile się da do tego nasze zarobki zazwyczaj stoją w miejscu. Inflacja według GUS wyprzedziła wzrost płac.

śieszne nenenenen jesteś przykładem że rodzice ustawili Cię w życiu i teraz grasz cwaniaka. Trzeba było zaczynać od zera to byś sam zobaczył ile byś się wzbogacił.

Gość . A . R .
Podwyższają mandaty? I dobrze. Niech kurwa polactwo nauczy się jeździć zgodnie z przepisami

Gość offerma
no ba. dla służalczego kundla każde posunięcie władzy jest dobre a obywatele to bydło do dojenia.

offerma dla różnych cwaniaków to rządy PO są bardzo dobre. Roluje na podatkach pracownikom nie płaci a że duże bezrobocie to kolejnych znajduje i biznes się kręci.

Gość offerma
"offerma dla różnych cwaniaków to rządy PO są bardzo dobre." 123 nie wierzę w to. rządy PO są dobre może dla kilkuset tysięcy którzy mają układy i znajomości w różnych urzędach i żyją z okradania reszty. a reszta to urobione propagandą głupki. na takiej samej zasadzie jak łukaszenko i putin też mają poparcie w swoich krajach. jednak propaganda działa i dopóki nie ma zupełnej katastrofy to naród się nie zbuntuje a opozycja będzie minimalna.

offerma już ma powolny kryzys fakt że teraz jeszcze go maskują przez GUS i malejące wpływy do kasy państwa ukrywają dojąć rezerwę demograficzną. Już niedługo ogołocą OFE gorzej już potem bo nie będzie skąd kasę wydoić...

Gość offerma
no i co z tego? dopóki "autorytety moralne" będą w telewizji opowiadały że najgorszym zagrożeniem to jest pis i jarosław kaczyński dopóty będzie można tych bałwanów okradać, zadłużać i robić z nimi co się chce. a jak się wszystko zawali to i tak się powie t tv że "to wina pisu" i znowu się zrobi "reformę" polegającą na podwyższeniu wieku emerytalnego, zamknięciu iluś tam szkół albo zwiększeniu odpłatnosci za świadczenia medyczne.

Gość offerma
przecież donald tusk zapowiadał obniżanie podatków a cały czas je podwyższa. a jak ktoś go o to zapyta to odpowiada że to z powodu "odpowiedzialności za państwo". i jakoś nikt tego tematu nie drąży, czy to oznacza że jego zapowiedzi w kampanii wyborczej były "nieodpowiedzialne" i niemożliwe do realizacji wobec tego? czy były tylko taką ściemą dzięki której miał zdobyć poparcie? no chyba tak musiało być skoro podatki nam podwyższa z powodu "odpowiedzialności". i czy to w ogóle oznacza że kierunek działań rządu będzie wciąż taki? z powodu "odpowiedzialności" będzie nas łupił coraz mocniej?

podatki w górę bo zadłużyło PO państwo na takim poziomie że nawet Gierek nie potrafił. Podwyższa się podatki nie tnąc wydatków państwa. Politycy w najlepsze szaleją wydają kasę a narodowi się wciska kity.

Gość dmdmdmd
Wole PO od PISu i tyle rządy zawsze okradają obywateli przynajmniej mam rządy których nie nienawidzę.

Gość dmdmdmd
a wiedze o PIS mam u źródła czyli z gazet pisowkich niezależnej, polskiej, niepoprawnych i frondy :)

Gość dmdmdmd
a wiedze o PIS mam u źródła czyli z gazet pisowkich niezależnej, polskiej, niepoprawnych i frondy :)

Gość masas111
buahahaha. podatek od deszczu! :D tylko POkurwiency z PełO moga wymyslic takie bzdety :D niedlugo bedzie podatek od srania, szczania czy rzygania i zaczna odmierzac to w ml :D to jest komiczne ale straszne ze sa takie kurwy ktore ubostwiaja tuska ryzego sruska :P

Gość dmdmdmd
masas111 niech cie dupa boli ale ponad 50 % Polaków gdyby nie oszołomstwo innych Politykó by tak nie było. A tym czasem wole żeby okradał mnie rudy niż chory umysłowo karzeł

podatek deszczowy liczony od powierzchni dachu budynku. Płatny co roku będzie trafiał do kasy gminy. Pisało o tym na necie.

Gość masas111
a ja wole zeby okradali mnie Zydzi i komuchy z SLD niz karzel oraz ryza kurwa :P bo tamci chociaz nie wpieprzyli mi podatkow za oddany kal ani nie zmusili do tyrania do smierci oraz nie doprowadzili do tego ze za praca z wyzszymi studiami (kierunek na ktory jest popyt i praca ale w pl niegodziwa) musze spierdalac za granice. szczekaj se co chcesz ale glosujac na tuska jestes dla mnie po prostu imbecylem niegodnym kulturalnego slownictwa użytego w twym kierunku

Gość offerma
właśnie o takich urobionych propagandą idiotach jak dmdmdmd piszę. on by się i na obozy pracy zgodził dlatego tylko że "nienawidzi kaczora" i nie ma naprawdę większego znaczenia co zrobi donald tusk. dopóki "autorytety" będą opowiadać brednie o tym "strasznym pisie" to pan dmdmdmd pozwoli sobie sondę w dupę włożyć byle tylko "odsunąć pis od władzy".

Gość dmdmdmd
sam jesteś imbecylem bo obwiniasz rząd że nie możesz dostać po super kierunku jaby to od rządu zależało...

Gość dmdmdmd
oferma nie czytam żadnych autorytetów tylko u samego źródła niezależna polska nieporpawni fronda itp. Sami robią z siebie pośmiewisko i kampanie dla innych partii

niskie zarobki to jest właśnie ta nasza konkurencyjność. Inni mają inne atuty a nasz jedyny to niskie zarobki. Dojechaliśmy do momentu że pracując w PL nie stać cię na mieszkanie i spokojne życie z założeniem rodziny. Wręcz Lewiatan i inni kombinują żeby zamrozić pensje minimalną lub pomysł ministra polityki społecznej żeby podzielić pensję w zależności od regionu. Czyli mieszkasz ściana wschodnia zarobki 500-800zł mieszkasz w Warszawie masz 1200zł.

Gość dmdmdmd
kapselko hehe a kiedy to polaka było stać za minimalną na mieszkanie?? za komuny z porzydziału??

Gość offerma
oczywiście że to od rządu zależy. to rząd i koalicja raczy nas coraz to kolejnymi urzędami które musimy zaspokoić i utrzymać, to rząd i koalicja wprowadza swój model gospodarczy kraju do którego wszyscy muszą się dostosować. to ostatnio propaganda rozpowszechnia teorię że rząd za nic nie odpowiada bo przecież wszystkie instytucje są "niezależne" i ten biedny premier "chce dobrze" ale "nic nie może". może i jacyś głupi w to wierzą że partia mająca większość w sejmie, senacie, w samorządach i własnego prezydenta "nic nie może", ale nie ja. a opowiadać o tym jak to ty "nie czytasz żadnych autorytetów" to możesz też głupszym. każdy z was usiłuje odgrywać "apolitycznego" z "własnym zdaniem" ale jak zapytać dlaczegóż to niby owo "własne zdanie" skłania was do głosowania na ludzi doprowadzających nasz kraj do upadku to tyko o potraficie wydukać że "nienawidzicie kaczyńskiego". i to jest to niby wasze "własne zdanie" :D byś się już lepiej nie ośmieszał.

widzisz kiedyś pracowałeś i po jakimś czasie dostawałeś mieszkanie zakładowe wcześniej mieszkałeś w hotelu robotniczym. Inni zbierali kasę na wkład i po jakimś czasie dostawali mieszkanie od spółdzielni mieszkaniowej. Teraz porównaj na co ludzi stać? mieszkania są cholernie drogie w stosunku do zarobków.