Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnasmmm

brak wesela

Polecane posty

Gość ależ pomysł
.. do czego to doszło kiedy od gości wymaga się, żeby świętowali związek dwojga dorosłych ludzi, za własne pieniądze (zapłata za talerzyk), do tego wykosztowali się za strój, przyjazd, niańkę dla dzieci. To już lepiej za te kilkaset złotych sobie przyjemność w spa zafundować niż przyjeżdżać na wesele idiotów,którzy jeszcze potem obgadają.

Gość phifffi
a po co ci to wesele? wszystko sie nachlaja, zanudza, bo takie to imprezy czesto, a wy kupe kasy utopicie. czemu jestes taka? to twoja wina.

Gość smutnasmmm
A skad mam wiedzieć ile moja babcia zbierała, kiedyś zajmowali się z dziadkiem rolnictwem i sporo się na tym dorobili, nauczeni są oszczędzania, i nadal to robią z dziadkiem

Gość smutnasmmm
wesela nie, a co dostanie? Nic.. Gdzie oni myślą ze będzie mieszkał, od zera dorabiać się to jechać za granice? Nasze małżeństwo jest spisane na straty przez to ze nierówno traktują dzieci!

Gość zle wroze temu malzenstwu
taki maja charakter, tak im wpojono przez cale zycie i tak robia. To jest wlasnie smutne, a Ty zamiast probowac to zmienic chcesz to wykorzystac i jeszcze pochwalasz, stawiajac komus za przyklad, wiec masz ten sam charakter i wychowanie, z czego tez wynika obecna postawa roszczeniowa. Na miejscu narzeczonego bym wial gdzie pieprz rosnie, w koncu jeszcze nie jest za pozno. No i chociaz sam wychowalem sie na wsi i sie tego nie wstydze, to po tym co piszesz widac, ze tez jestes ze wsi, ale takiej mentalnej.

Gość smutnasmmm
jego mama nawet nie dawała mu jedzenia jak studiował chodzi mi o walowki, nigdy nie ulepila mu pierogów, czy mięsa nie kupila

taki maja charakter, tak im wpojono przez cale zycie i tak robia. To jest wlasnie smutne, a Ty zamiast probowac to zmienic chcesz to wykorzystac i jeszcze pochwalasz, stawiajac komus za przyklad, wiec masz ten sam charakter i wychowanie, z czego tez wynika obecna postawa roszczeniowa. Na miejscu narzeczonego bym wial gdzie pieprz rosnie, w koncu jeszcze nie jest za pozno. No i chociaz sam wychowalem sie na wsi i sie tego nie wstydze, to po tym co piszesz widac, ze tez jestes ze wsi, ale takiej mentalnej. Co bys zrobila, gdyby narzeczony powiedzial, ze nie ma kasy na wesele, wezmy tylko slub? Wybralabys jego czy wesele?

Gość smutnasmmm
a jak mamy to zmienić?

Gość dzieci należy traktować równo
to pewnie wielki wróżbito jesteś tak samo ciemny jak rodzice narzeczonego autorki, dali jednemu dziecku kosztem drugiego JEGO rodzice postąpili bardzo bardzo nie w porządku, zafundowali jednemu wesele, dołożyli do domu a drugie może spadać :/ a jeszcze przyszła teściowa ma życzenia odnośnie gości, bezczelność rodzice nie muszą dawać dzieciom na wesele, ani mieszkanie, auto cokolwiek pewnie, ale niech nie dają żadnemu albo wszystkim po trochę

ja bym powiedzial, wezmy slub, zaprosmy rodzicow na obiad i sami za wszystko zaplacmy. W koncu liczy sie milosc i to bysmy byli razem. Do kolezanki powyzej - pamietaj, ze to co wiesz to tylko punkt widzenia rozkapryszonej dziewczynki, ktora chce wszystko po swojemu i juz. Moja siostra tez miala wesele wyprawione przez rodzicow, w remizie, ciocia byla kucharka, a i tak kosztowalo od groma. Gdybym chcial to bym im to wypomnial i zadluzyliby sie po uszy by mnie potraktowac tak samo. Ale wychowali mnie na tylr madrze, ze nie chce, nie bede zaczynal zycia ze swoja zona od upokorzenia rodzicow i pogorszenia ich standardu zycia. I bedzie tak jak napisalem wyzej, rodzice, rodzenstwo i dziadkowie na obiedzie za nasza kase.

Gość smutnasmmm
dokładnie równo powinno się dzielić

Gość smutnasmmm
do wrozbity ale oni mu pomogli sporo finansowo! Nie tylko wesele, tak nie powinno się robić, to nie jest mądre wychowanie jak uczy się dziecko niesprawiedliwosci !

Gość smutnasmmm
*siostrze

aha, i nie dlatego, ze mnie nie stac, ale po prostu szkoda mi takiej kasy na jedna nic. A dzieki niej bedziemy mogli kupic mieszkanie z dodatkowym pokojem, ktore sie przyda jak pojawia sie dzieci. I narzeczona i jej rodzia potrafili to zrozumiec, bo maja priorytrty odpowiednio poustawiane. A tutaj dziewczyna chce zaczac zwiazek od sklucenia calej rodziny, wlaczajac w to syna i rodzicow. Nie nozan sobie wyobrazic nic gorszego dla chlopaka, zal mi go, ze w ogole go stawia w takiej sytuacji, nie wspominajac juz polowicznego wesela ktore pewnie przyjdzie mu przezyc.

Gość gratki agatki efrgfrgr
Nie rozumiem pokolenia ludzi w wieku 45 wzwyż. Mieszkania dostawali od panstwa, za kredyty gierka które teraz wszyscy spłacamy. Wesela czesto mieli zapewnione przez rodziców (nie mowie, ze zawsze) ale i tak bylo im latwiej. Praca była itp. A teraz oni sie wypowiadaja, ze czasy sie zmienily, niech mlodzi sami sobie radza, do mieszkania nie dołożą o weselu tez zapomnij. Strsznie roszczeniowe pokolenie, rozpasane przez komune.

Gość allo allo allo
ależ z ciebie autorko jest tępa dzida przeczytaj jeszcze raz to, co pisze "źle wróżę temu małżeństwu" - tym razem ze zrozumieniem, a ja sie pod tym również podpisuję

Gość dvadva
To dla was normalne, ze rodzice dla jednego dziecka robia wesela a dla drugiego nie? No to wspołczuje waszym dzieciom. Autorka ma racje i w tej sytuacji powinien wypowiedziec sie jej narzeczony i porozmawiac z rodzicami.

Gość smutnasmmm
gratki agatki efrgfrgr dokładnie

mam w rodzinie od groma kuzynów i kuzynek, jeśli rodzice jednym wyprawili wesela to innym też, jak nie chcieli młodzi wesela, dostawali te kase w prezencie, działki podzielone tak żeby żadne nie było pokrzywdzone i NAJWAŻNIEJSZE co powiedziała starszyzna, my odejdziemy z tego świata a nasze dzieci zostaną i nie można dopuścić żeby przez pieniądze się rodzina rozpadła, albo po sądach chodzili a tu rodzice narzeczonego ewidentnie zawinili i jeszcze im z tym dobrze a potem moze beda też nierówno traktować wnuki? bo zadatki maja na to spore ja pewnie zrobiłabym za swoje to wesele, ale goście byliby tylko tacy co by nam odpowiadali, a nie tacy co wypada bo teściowie by chcieli, a zazwyczaj jest tak ze rodzice proszą o zaproszenie pewnych gości z ich kręgów szkoda by było autorko tracić na początku kontakt z może fajna częścią rodziny narzeczonego, jego kuzynami, kuzynkami, jakieś ciotki?? Popsujecie sobie relacje z nimi na dzień dobry. Nie wiem czy warto ze względu na nierozsądnych teściów.

Gość bzy bzy bzy, pscółki tsy
gratki agatki efrgfrgr nie podskakuj, bo się z kimś 45+ spotkasz przed obliczem prokuratora za pomówienie, a ty autorko także

Gość smutnasmmm
wypowiedziec sie jej narzeczony i porozmawiac z rodzicami. rozmawiał z rodzicami, tak jak napisałam wcześniej chcą niby dać marne grosze i życzą sobie wesela i gosci od ich strony a kwota jest śmieszna i starczy na ślub i nie wiem co podobno uknuli że na studiach jak mój narzeczony był to jego siostra przelewała mu trochę pieniędzy dodatkowo( co dawała mama narzeczonego) żeby nie domagał się pewnie teraz niczego wspomnę że siostrze opłacili całe studia bez problemów

Gość gratki agatki efrgfrgr
bzy bzy bzy, pscółki tsy stara pokrako prawda zabolała? :D Nasze pokolenie ma was gdzes, jak bedziecie w wieku starczym to zalegalizujemy eutanazje PASOZYTY SPOLECZNE.

Gość smutnasmmm
wiem że będzie nam ciężko i tyle wesela coś czuję nie będzie trudno bez wesela się obejdzie a na pewno bez niektórych osób na nim

nie przyjęłabym tej kasy, podziękowałabym i powiedziała ze sami sobie to sfinansujemy i tu zakończyłabym temat ich listy życzeń co do waszego wesela

Gość smutnasmmm
ciężko jest jak nikt nic nie pomoże, kiedyś i moim rodzicom i rodzeństwu taty pomogli rodzice i dlatego i ja mam lżej ale jeśli mój narzeczony nic nie dostanie to cięzko nam będzie

Gość smutnasmmm
dokładnie albo całość albo nic

wyglada na to, ze dobrze znasz ta rodzine, wiec napisz, czy oni maja w skarpetce taki pieniadze jakich bys sobie zyczyla na wesele, czy nie?

bzy bzy co ty za farmazony wypisujesz, jakie pomówienie? nie ma tu danych osobowych, nie ma jakiś szkód które mogły powstać na wskutek tego wpisu jest wolność słowa gdybyś nie wiedziała to tak jak o temacie o babciach siatomiotach w busach ktos miałby sie poczuc doknięty i wytoczyć sprawe anonimowemu wpisowi na forum :D:D:D śmiech na sali

Gość bzy bzy bzy, pscółki tsy
no to sie doigrałaś za te "pasożyty społeczne" twoje IP mam namierzone już sama podróż do mojej prokuratury rejonowej cię zje finansowo wesołego po świętach i żegnam ozięble - parę patyczków nie twoje :) :) :)

Gość smutnasmmm
dzieci należy traktować równo poza tym to czy daloby się jakoś uniknąć z jego rodzicami kontaktu ja nie chce do nich jeździć:(