Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zona pracujacego meza

Moj maz cale swieta pracuje. Smutno mi z tego powodu

Polecane posty

Dzis do 23, wczoraj od 17 pracowal, w Wigilie tez mial na 15 przez co kolacje jedlismy jako obiad:) Tak smutno mi troszke, bo jestem sama z corka w domu i okropnie sie czuje przez ta swiateczna atmosfere. Wczoraj co prawda bylismy u tesciow na obiedzie, ale najgorzej jest mi jak wieczor sie zbliza, a ja sama z dzieckiem. Wczoraj z tego smutku sobie 2 lamoki ina wypilam i dzis chyba zrobie to samo:P Sa tu tez jakies mamy, ktore spedzaja swieta same z dziecmi tylko?

Gość a ty pracujesz?
Tak poza świętami oczywiście.

pracuje, ale w moim zawodzie swieta sa wolne

Gość ehhh będę szczera
Chłop ma babe na boku i dlatego nie spędza świat z tobą. bo niby co innego robi w święta? są zawody że trzeba pracować w święta ale tam są wyznaczone godziny pracy a nie tak.

maz jest w pracy i tego akurat jestem pewna:) Wlasnie sa zawody, ktore pracuja w swieta i niekoniecznie od jednej godziny do drugiej.

Gość a ty pracujesz?
a w jakim zawodzie pracuje mąż? To skoro jesteś aktywna zawodowo to łatwiej powinno być ci zaakceptować że on musi iść do pracy.

Gość ehhh będę szczera
Ta w pracy,he he. w firmie może i jest tylko ciekawe co robi i z kim :D

Maz jest lekarzem. Mial Wigilie miec wolna ale zadzwonili rano, ze bedzie potrzebny na dyzurze. No i taki ma grafik pracy w swieta. Plusem jest to, ze od soboty do 3 bedzie mial wolne:)

ja to akceptuje tylko, ze troche zla jestem, bo maz mial propozycje pracy w prywatnej klinice gdzie na pewno swieta mialby wolne, a on woli prace w panstwowym szpitalu

nie ma nikogo w podobnej sytuacji?

Gość ehhh będę szczera
To pewnie leży na jakiejś pielęgniarce :D znam wielu lekarzy i jakoś nikt nie pracuje tak dziwnie i jak mają dyżur to w wyznaczonych godzinach. zmiana zaczyna się o konkretnej godzinie i o konkretnej godzinie się kończy. chyba że to chirurg i miał operacje to wiadomo że nie będzie od do tylko do skończenia zabiegu.

daj spokoj juz z ta zdrada, bo to nudne. Maz ma od jednej godziny do drugiej dyzur, ma grafil i wyznaczony dokladnie czas prac, jedynie wlasnie w czasie zabiegu czy operacji pracuje dluzej. Poza tym nie wiem jak jest w polskich szpitalach, bo my mieszkamy za granica.

Gość praca taki life
Ja jestem w odwrotnej sytuacji-to ja jestem w pracy a mąż z córką w domu. Na jakim oddziale pracuje mąż? Ja na SORze.

maz na chirurgii pracuje tylko, ze jak pisalam nie w Polsce. Eh wspolczuje ci takiej pracy w swieta. Pewnie tez wolalabys byc z rodzina

Gość praca taki life
Zdecydowanie. i myślałam,że już się przyzwyczaiłam,ale jednak nie. byli u mnie na chwilę dziś i szczerze to czuję się jakbym pracowała od wczoraj... po prostu od kilku lat miałam w święta wolne i teraz mi ciężko. a mąż na urazówce robi? czy tylko na oddziale?

Musialam corce dac obiad:) Maz na oddziale pracuje. I nudno macie na tym SORze? Maz nie narzekal na brak pracy, w Wigilie mial sporo, bo az 3 zabiegi, wczoraj troche luzniej, a dzis juz dzwonili by byl wczesniej, bo potrzebowali drugiego chirurga do naglego wypadku.

Gość praca taki life
U nas na szczęście dla innych nudno. w wigilię było 2 pijaczków, dziś przyszła starsza pani bo źle się poczuła ale okazało się że po prostu źle wzięła leki. I 2 inne drobne przypadki nie wymagające dalszej obserwacji, poza tym dosłownie ze 3 telefony odebrałam... za to w weekend była jedna wielka gonitwa.

Gość pracuje w szpitalu
pracuje w szpitalu i obserwuje sobie lekarzy i głupie pielęgniareczki które chodzą nierzadko z dupami na wierzchu a te głupie samce się do nich ślinią , Sama nigdy w życiu nie chciałabym męża lekarza . A jak mają chwile wolnego na dyżurach to romasnują przez neta z babami !! masakra oczywiście kilku porządnych sie znajdzie ale to rzadkość ... współczuję żonom lekarzy ....

a to dziwne, ze na ratunkowym tak malo osob. To jeszcze gorzej jakbyscie mieli prace, a tak to nudno i smutno pewnie. Ja to tez zalamana jestem, bo przez ta meza prace nawet z rodzicami sie nie moglam zobaczyc:(

tak moj maz posuwa pielegniarki, zdradza non stop a mi nalezy wspolczuc:) Lepiej juz? Swoja droga to niesamowite jak z twojej opowiesci wynika, ze w polskich szpitalach nic nie robia sie tylko sie rzna po katach:)

Gość pracuje w szpitalu
no nie ,.,.. bez przesady wszyscy się nie r..po kątach a Twój mąż zapewne należy do tych porządnych jasne że tak Przecież was nie znam , a tylko piszę co czasem się obserwuje i tyle w temacie . Ok Tobie nie współczuję a zazdroszczę że masz porządnego męża ... gralutuje

Gość pracuje w szpitalu
ps nie napisałam też ze wszystkie pielęgniarki to k ..y ale bywają takie jak w każdym zawodzie .. [ z tym że w szpitalach mają ułatwiony dostęp i możliwości właśnie przez te dyżury ] Ale jak napisałam wcale nie musisz tego czytać i brać do siebie bo nie pisze o Twoim mężu tylko o innych męzach .

piszesz o plskich szpitalach. Jak dobrze, ze moj w takim nie pracuje:D

Gość praca taki life
Ja od 15 lat pracuję w szpitalu,jak dodać 4lata praktyk w liceum to łącznie 19 i jakoś nigdy nie chodziłam z tyłkiem na wierzchu...i takich obserwacji nie mam. poza tym ciekawe że lekarz romansuje na dyżurze przez neta...chyba mamy biedny szpital bo komputer z dostępem do netu jest tylko w sekretariacie a na oddziałach są komputery z intranetem i encyklopediami medycznymi... no chyba że któryś ma neta w telefonie... chyba za dużo ostrego dyżuru się ktoś naoglądał.

Gość pracuje w szpitalu
tak pisze niestety o polskich szpitalach i proszę nie uogólniać bo nie napisałam że 100 procent plekarzy i 100 procent pielęgniarek zachowuje się w ten sposób ale tacy bywają niestety czasem w Polsce, Ale gdybyś sama zobaczyła młode 20 -paroletnie pielęgnareczki to sama nie miałabyś wątpliwości po co przyszły do tego zawodu .... - co nie znaczy że każdy lekarz na to się skusi .....ale niektórzy owszem ...mają zabawę ..

Gość pracuje w szpitalu
do pani któa pisała o necie wiesz u mnie w szpitalu są komputery i to nie tylko w sekretariacie . To szpital w dużym mieście ....więc nie wyobrażam sobie że w gabinetach lekarskich nie ma komputerów [ mam na myśli oddziały np internistyczne itp...] W każdym szpitalu w którym byłam jest komputer i interent i w przychodniach też ....

Gość praca taki life
no te święta wyjątkowo spokojne. Dawno nie miałam tak nudnego dyżuru. za to w sylwestra będzie się działo... ale to już nie mój problem,bo ja mam jeszcze tylko nockę z piątku na sobotę i potem wolne do 6 :)

Gość pracuje w szpitalu
do tej wypowiedzi Ja od 15 lat pracuję w szpitalu,jak dodać 4lata praktyk w liceum to łącznie 19 i jakoś nigdy nie chodziłam z tyłkiem na wierzchu czytaj uważnie nie pisałam że wszystkie pielęgniarki chodzą w mini i nie wiadomo co ale niektóre może zbyt mało obserwujesz a zresztą nie zależy mi na tym żeby rozpisywać się w temacie .... a takie obserwacje mają nawet same pielęgniarki , więc uwierz ze sobie tego nie wymyśliłam sama ale tak jest ....

Gość pracuje w szpitalu
mimo wszystko pozdrawiam cała polską służbę zdrowia i tą za granicą też .... paaaa miłych dyżurów ...

Gość praca taki life
A gdzie napisałam,że nie ma komputerów? no ja pracuję w maleńkim wiejskim szpitaliku,we wsi warszawa :D komputery są ale bez dostępu do netu,mają intranet i encyklopedię medyczna.