Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kookla

Żółte upławy i brak okresu

Polecane posty

Gość kookla

Witam. Ostatnią miesiączkę miałam 22 listopada. 3 grudnia kochałam się z chłopakiem-zabezpieczyliśmy się prezerwatywami. Dziś jest 35 dzień cyklu i nadal nie mam miesiączki, zamiast niej żółte upławy o nieprzyjemnym zapachu. Dodam, że odkąd odstawiłam tabletki anty w maju cykle mam bardzo nieregularne. Jednak zaczynam schizować, że coś mogło być nie tak z tą gumką lub że te upławy moga oznaczać jaką infekcję. Umówiłam się do gina ale dopiero w przyszłym tyg. Jutro planuje kupić test. Co mogą oznaczać te upławy?

Gość Skoro masz
nieregularne cykle to czego się boisz? Żółte upławy raczej ciąży nie oznaczają prędzej infekcje.

Gość malwinka---
Zrób test ciążowy, to cię uspokoi. Upławy mogą świadczyć o infekcji. Do wizyty u ginekologa zakładaj sobie dopochwowo invag i podmywaj się płynem do higieny intymnej z kwasem mlekowym. Probiotyk obniży w pochwie pH i odbuduje zachwianą mikroflorę pochwy, już pierwsza globulka przyniesie ci ulgę mi zawsze przy upławach i swędzeniu pomaga. Resztę musisz skonsultować z lekarzem i najlepiej zrobić wymaz z pochwy, jeżeli upławy są żółte, to może to być infekcja bakteryjna, warto wiedzieć jaka bakteria ją wywołała, żeby dobrać odpowiednie leczenie.

Gość misiaczek24
Jeśli masz nie regularne miesiączki to pewnie to jest przyczyną jego braku, raczej zabezpieczając się nie zaszłaś w ciąże. Natomiast bardziej martwią mnie te żółte upławy połączone z nieprzyjemnym zapachem, mogą świadczyć o infekcji bakteryjnej. Spróbuj przez 10 dni zakładać probiotyk dopochwowy lactovaginal, który kolonizuje pochwę bakteriami kwasu mlekowego. Mnie on zawsze pomaga, pozdrawiam.

Gość kaszzzmirrrr
Dziewczyny maja rację - pewnie to infekcja bakteryjna i to ona mogła spowodować brak okresu - niemniej my tylko możemy "gdybać" a to gin. rozwieje twoje wątpliwości - do czasu wizyty probiotyki ginekologiczne dopochwowe mogą ci pomóc - czy to invag czy lactovaginal - oba wypróbowałam i dają radę - jak tylko poczuję, że zaczyna być u mnie coś nie tak to też sobie aplikuję - spróbuj!

moim zdaniem bardziej infekcja - możesz sobie kupić np. lactovaginal bez recepty i provag żel do smarowania, łagodzi podrażnienia i chroni miejsca intymne, do ginekologa też idź, bo może to być coś poważnego

Gość lady bronka
na upławy stosuje się lactovaginal, ale jeśli dodatkowo mają nieładny zapach trzeba iść do ginekologa, to zazwyczaj oznacza infekcję. wtedy stosujemy probiotyk po leczeniu, żeby uzupełnić flore bakteryjną.

Gość misiamarysia
żółte upławy o nieprzyjemnym zapachu są raczej oznaką infekcji. dla pewności zrobiłabym test, ale przede wszystkim poszłabym do ginekologa. po leczeniu można sobie jeszcze zrobić kurację lactovaginalem, żeby uzupełnić florę bakteryjna w pochwie.