Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Za wczesnie na test?

Czy za wcześnie na test ciążowy?

Polecane posty

Mam leczenie kanałowe w piątek zastanawiam sieczy nie odwołać, staramy sie o dziecko. Pozytywny test owulacyjny był 15stego Czyli owulacja 16-17 grudnia. Okresy mam nieregularne i wspomagane lekami-nigdy nie wiadomo kiedy okres. Czyli test dopiero opłaca się zrobić 14dni od 17 grudnia ?-chodzi mi o sikany?o czułości standardowej 25miu/ml. A bete w laboratorium kiedy sie opłaca zrobić zeby coś wyszło?

Tak to nawet bym sie nie zastanawiała bo juz straciłam nadzieje troche..ale brzuch mnie boli od 2 dni jakbym miała mieć okres a nie mam i jajniki mnie kłują i zaparcia mam.... Nie było tak wcześniej....no i słyszałam ze dentystyczne antybiotyki sa skodliwe dla płodu.

Gość betę możesz robic juz po
10 dniach, test teoretycznie też powinien juz wyjść, ale różnie to bywa

Gość niesia1920
jesli sie starasz to lepiej odwolaj, bo pozniej jak sie okaze ze zafasolkowalas to bedziesz miala obawy i pretensje do siebie..

Gość betę możesz robic juz po
sorry, żle policzyłam, na zwykły test raczej za wcześnie, więc zostaje Ci beta

Sikany? 11 dni od owulacji? Z tydzień od zapłodnienia do moze by wyszedł, ale kiedy od owulacji moze byc teoretyczne zapłodnienie?

Chyba odwołam....bo po co sie stresować. A iledeni od owulki zagniezdza sie zarodek?

Gość powiedz po
prostu dentystce o co chodzi i dobierze ci odpowiednie znieczulenie badz inne srodki, w koncu w ciąży tez (niestety) nieraz z musu trzeba leczyć zeby i jakos sobie z tym stomatolodzy radza. Bez przesady, wystarczy sie odezwać.

To ma że mam ropiejące dziąsło od kanału w trójce, i babka na rentgenie mi powiedziała że mi go wyczysci na wizycie nałoży antybiotyk i zaklei az do wygojenia a dopiero na kolejnej wizycie wypełni. A antybiotyki od dentysty moga bardzo powazne wady płodu powodowac.

Gość oj dziewczyny, dziewczyny
:O przecież to oczywiste, że w owulacje jest ZAPŁODNIENIE, bo niby kiedy miałoby dojść do zapłodnienia, ale by test pokazał ciążę czy to ten z moczu czy to ten z krwi zarodek musi się ZAGNIEŹDZIĆ, a proces zagnieżdżania trwa pomiędzy 5 a 12 dniem po zapłodnieniu (owulacji) i żadna z nas nie wie kiedy u nas się zarodek zagnieździ;) mnie testy tzw. sikane o czułości 10mlU/ml pokazały dwa razy ciążę właśnie 11 dni po owulacji (pierwszą w 24dc, czyli 3 dni przed planową @, drugi raz w 25 dc też 3 dni przed planową @)

Sorry miało być zagniezdzenie a nie zapłodnienie :) dobrze myślałam zle napisałam, sorry.

U mnie w mieście niestety nie ma terstów a aptechach o czułości 10, są tylko 25. O czuł. 10 mogłabym zasmówić ale dopiero po niedzieli przyjdą-nie ma sensu.Na bete moze bym poszła jutro i tyle.

Gość oj dziewczyny, dziewczyny
jeśli masz pewność co do dnia owulacji, to 10 dni po owulacji mozesz iść zrobić test z krwi B-hcg

Mam taką, oceńcie czy prawdopodobne: 15 w sobote test owulacyjny pozytywny, 17 w poniewdziałek na usg pęcherzyk 28mm i płyn za macicą. W niedziele 16 test owulacyjny już był ujemny. Czyli kiedy ta owulka była?

Gość Przecież w ciąży
też chodzi się do dentysty. Wystarczyło by powiedzieć, że podejrzewasz ciąże.

Gość Powiem wam coś szczerze
Co do testu z moczu-wyczytalam na internecie że sa testy które wcześniej niż zwykle wykrywają ciążę. Chyba mają właśnie większą czułość. Poszłam do apteki i kupiłam taki. 6dni przed @. Wyszedł negatywny. w dniu @ wyszła blada kreska. teraz jestem w8 mcu:)