Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość caryca martyna

moje dziecko ma nie pić mleka, wiec co podawać mu jesc???

Polecane posty

Gość caryca martyna

drogie mamy moje dziecko ma nie jesc mleka tak kazal peditara stwierdzil ze przez mleko dziecko kaszle i kaszle i moze to zamienic sie w cos gorszego np astme :( moje dziecko mialo skaze od okolo roku pije normalne mleko nan3 wczesniej pil nutramigen ale odrzucil :( wiec musialam mu COS podac wiec zalapał nan i pil ładnie , przez ten rok nie mial zadnych wysypek, kaszli, brzydkich kup az do teraz ten kaszel trwajcacy 1,5 mca :( mam wyrzuty sumienia ze mu zaszkodzila :( ale on chcial pic mleczko ale nie dla alergikow :( i teraz co dalej??? on wola mleko (ma 2 latka) i robie mu sinlak w butli i pije ale czy ja wiem czy sinlak mozna podawac az 3 razy dziennie????????

Gość mayah86
mleko ryzowe polecam

Gość moonlight shadow...
2 latek pije mleko 3 razy dziennie z butli?????? ze co??????

Gość caryca martyna
no i co z tego????? jak chce ??? rano po przebudzeniu a poludnie przed drzemka i przed spaniem na noc pije mleko z niekapka to takie dziwne??????????????? rzeczywiscie to jakies przestepstwo ze 2 latek pije mleko 3 x dziennie :D

To z niekapka czy z butli, hm? Bo to zasadnicza różnica jest.. ps. powinien pić z KUBKA.

w UK na opakowaniu mleka ryżowego jest informacja, żeby nie podawac dzieciom do lat 5; moje piją owsiane a z tym kaszlem to bym jeszcze poszła do innego pediatry, a najlepiej alergologa skonsultować

Gość moonlight shadow...
no dobra, z kubka OK ale dwulatek ciagnacy butle jak dzidzius? 3 razy na dzien?nie chodzi mi o samo mleko tylko o ta nieszczesna butle koziego próbowalas? ponoc jest dobrze tolerowane wsrod dzieci ze skaza sa tez mleka sojowe, migdalowe, ryzowe, zbożowe-owisiane albo okriszowe

Gość paicee
moje ma 5 lat i pije z butelki i co z tego?watpie zeby kaszlalo od mleka,moje dziecko kaszli od 3 lat cala zime,lekarz leczyl ja na alergie ktorej jak sie okazalo niedawno niema,a kaszel jest z czynnikow zewnetrznych moze byc suche powietrze lub kaszel infekcyjny.

Gość do tej wyzej
osobo wyzej -doczytaj o skazie bialkowej i wpływie na rozwoj stanow zapalnych przewlekłych oskrzeli i pluc oraz o astmie na tle skazy bialkowej!!!! a potem przylaz tu i piernicz farmazony debilko

Gość caryca martyna
gratka A TY jak zwykle na kazdym topie :/ idz babo do dziecka zajrzyj a nie baw sie w detektywa ... tak pije z niekapka , ciagnie , ssie wiec to jak z butli :o a POWINIEN Z KUBKA to Twoje teorie ...... nie ma tego w Konstytucji matko od siedmiu bolesci :o pił sojowe odrzucil :( a te pozostale to nawet nie wiem gdzie takie kupic ??? ten peditara to wlasnie ped-alerg. :( zmartwił mnie :( będę podawala sinlak dopoki mi nie odrzuci :/

Gość moonlight shadow...
słuchaj, jak masz ochote pogadac to spusc z tego agresywnego tonu mamusiu :O

Dziecko moje o tej porze smacznie śpi. I moja w tym głowa, żeby w wieku 2 lat nie ciągnął butli. Bo dwu latek to nie jest niemowlak!

Gość moonlight shadow...
gratka ale autorka ma troche racji-masz niemowlaka to znikaj z tematu o dzieciach o ktorych masz blade pojecie

Gość do gratki idiotki
oprócz tego pierdzielenia trzy po trzy w zaden sposob nie odnioslas sie merytorycznie do tematu wiec wypierniczaj idiotko w podskokach

Gość mleko kozie podawaj
najlepsze i leczy alergie

Gość JA MAM DZIECKO ZE SKAZA
MA 2 LATKA OKOLO 10MIESIECY ODRZUCILO MLEKO BEBILON PEPTI PILO NIC Z TYM NIE ZROBILAM NAWET KASZKI NIE JADLO NA TYM MLEKU PILO 2 RAZY DZIENNIE SINLAC I 2,5ML WAPNO DZIENNIE I WSIO JADLO OBIADY OWOCE WARZYWA ZYJE JEST I MA SIE DOBRZE BEZ MLEKA NASZ PEDIATRA POWIEDZIAL ZE I DOBRZE BO MLEKO ZA ZDROWE W DUZYCH ILOSCIACH TO NIE JEST I OD 10M NIE MIALO BUTLI ZE SMOKIEM W BUZI BO SINLAKA LYZECZKA JADLO A PILO Z KUBKA NIEKAPKA :)

Sama sobie wypierniczaj a od idiotek to sobie swoje koleżanki wyzywaj ograniczona babo- tylko na wyzwiska Cię stać tępoto jedna? współczuje Tobie tak niskiego poziomu inteligencji :)

Gość caryca martyna
gratka tobie juz podziekujemy :o i pamietaj za miesiac swojemu dziecku ogranicz przytulanie bo nie wypada by taki brzdąc sie przytulał do mamy :o a o butki to niech juz zaponni od jutra :o no wlasnie :( ten lekarz mi powiedzial, ze pił przez rok nie bylo niepokojacych objawów zew jak i brzydkich kup ale sie zbierało, zbieralo , zbieralo :( iiii on mi zachorowal te 1,5 mca temu bo mial katar a po kilku dniach kaszel ale osluchowo czysty wiec dostal cebion, pulneo i wyzdrowial..... na dwa dni i po dwoch dniach znowu jazda z kaszlem, i znowu wyzdrowaal na 3 dni i znowu jazda z akszlem i akszlał miesiac az znowu dostal kataru i kaszel :( i to trwa 1,5 mca :( wkurzylam sie i podalam antybiotyk ( bo popjawila sie goraczka i mialam zapisany wrazie W ) i wydaje mi sie ze kaszel ustepuje i wkurzona jestem na pediatre z przychodni bo moze jakby mu dala odrazu antybiotyk te 1,5 mca temu to by sie wyleczyl i bylby spokoj :( moje dziecko pioerwszy raz w zyciu bierze antybiotyk i to jego pierwsza choroba :( albo skutki skazy :( mamy dodatkowo inhalacje i w pt kontrola .... sie wygadałam :D

Gość caryca martyna
mleko kozie odpada :( dziwne, bardzo dziwneeeeeee ale jak mial ok. 1,5 roku zrobilam mu budyn na mleku kozim i był cały obsypany :o

moje kaszlą i chyrchają od poczatku sezonu grzewczego - z małymi przerwami - też osłuchowo czyste

Gość caryca martyna
moj sinlak tez zjada łyzeczka to zalezy po poprostu czy bardzo wczesnie sie obudzi i chce jeszcze polezec w lozku i przysnąc :) np o 7 , bo jak wstaje o 9 to dostaje lyzeczka :) tak samo na noc czasem pada mi w biegu i wola mleczko :) wiec dostaje niekapek i na spiocha pije :) slyszalam, ze nic strasznego sie nie stanie jak dziecko przestanie pic mleko no ale ja jednak wolalabym by te wartosci odzywcze sztuczne bo sztuczne ale są wypijał :)

Gość moonlight shadow...
no to spróbuj tych zbozowych-owisiane jest naprawde OK i po prostu zacznij ograniczac mleko na rzecz innych smakow i produktów-wiem ze latwo sie mowi ale musisz spróbowac moje dziecko ma 3 lata, od mniej wiecej drugiego roku zycia pije mleko raz dziennie w ilosciach naprawde niewielkich

Co ma przytulanie do tego? haha toś pojechała teraz po bandzie :D ja tam wolę dziecku oszczędzić wad wymowy i zgryzu :) a wy se róbta co chceta ze swoimi dziećmi, tylko żebyś za rok nie musiała do ortodontów i dentystów latać. pozdro.

Gość caryca martyna
no wlasnie co jeszcze zauwazyłam: on dostaje ataku kaszlu po kapielu, po wypiciu mleka (jeszcze pare dni temu ) i rano po wypiciu mleko nie wiem czy ma na to wplyw "rozgrzanie" mlekiem, kapielą???? kiedys na noc zakrecilam grzejnik bylo zimno jak cholera ale dziecko mi nie kaszlało ... musze metodą prób i błedów wyczaic co moze byc przyczyna tego kaszlu jest on mega odrywajacy sie i mokry ! ale teraz to juz jest jeden wielki misz masz, czy pomaga odstawienie mleka, inhalacje, antybiuotyk czy zakrecenie grzejnika :/

Gość mam marzenie
Zrobiłaś krzywdę dziecku. jak można alergikowi dawać mleko? i teraz pewnie ma astmę. powinni ci odebrać dziecko kwoko od 7boleści.