Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diabliquee

dwa auta i jeden fotelik :/

Polecane posty

Gość diabliquee

Mamy dwa samochody i jeden fotelik. Kupiliśmy fotelik z bazą isofix, ale okazalo się, że nie można mocowac go pasami. Przekładanie tej bazy jest tragiczne. Dlatego zastanawiam się nad kupnem jeszcze jednego fotelika, ale tańszego. Chodzi mi o wagę 9+(25 lub 36) Czy warto? Znalazłam foteliki za ok 200 zl nowe firmy KinderKraft... czy one sa bezpieczne?

Gość diabliquee
aha, i czy odważyłybyście się kupić fotelik bez mierzenia - w ciemno?

Gość dinadinao
myMamyKinderKraftaDoMondeoPasuje.ogolnieFotelikNieNajgorszy

Gość dinadinao
myMamyKinderKraftaDoMondeoPasuje.ogolnieFotelikNieNajgorszy

Gość hanka skananka
my do drugiego auta tez kupilismy dodatkowy, tani, wazne ze spelnia wszelkie atesty. zamawialam na allegro.

Gość co ty nie powiesz
zobacz na tablica.pl jako dodatkowy możesz przecież kupić używany :) My kupowaliśmy używany ze względu na chrześnice męża-rodzice nieodpowiedzialni foteliki dla dzieci za małe więc kupiliśmy używany do swojego samochodu bo pewnie jak bysmy im dali to by sprzedali...

Gość diabliquee
dzięki dziewczyny za odpowiedź. A co sądzicie o firmie BABY DESIGN? Też ma dośc tanie, za 220-230 zł. I mogłabym go kupić w sklepie z przymiarką, bo cena jest porównywalna z allegro...

Gość diabliquee
co ty nie powiesz - pierwsze co patrzyłam na używane lepszych firm, ale naprawde nic nie ma, albo dziewczęce kolory :( tak myślę, że za nowy 200 zł to chyba nie majątek, byleby był z atestami a nie produkcji chiński krzak...

Gość co ty nie powiesz
z tego co wiem, jeśli zamówisz na allegro masz chyba 10 dni na zwrot towaru, tzn nie tylko na allegro chodzi o sprzedaż wysyłkową :)

Gość diabliquee
maxi cosi nie ma tych dużych 9+36(?!) Teraz używam tego felernego maxi cosi pearl. Pierwszy fotelik MC kupiliśmy z bazą, ale można go było montować też pasami. A tego większego już nie :( Jesli chodzi o używane - to sa za ok 150 zł i chyba ciężko będzie zwrócić jakby co. Szukałam w moim mieście - ale pustka :( Eh, chyba przejde się do sklepu, od razu przymierzę do auta i do synka...

Gość Adela850
Tak naprawde czy fotelik tani czy drogi nie ma znaczeni. Wazne zeby byl bezpieczny. Tutaj masz stronke: http://fotelik.info/pl/testy/ Poczytaj, porownaj i zdecyduj.

Gość Nie zawierają przede wszytkim
My też mamy taką sytuację, dlatego nie kupowałam najdroższego fotelika tylko 2 ze średniej półki (Graco), bo dziecko mniej więcej tyle samo czasu spędza w obu. Ale skoro wy już kupiliście jeden drogi, bo ten drugi chyba raczej musi być po kosztach, ale nie używajcie go na dłuższe wycieczki, tylko do przedszkola i z przedszkola.

my własnie tak zrobilismy. jeden mamy porządny z isofixem (dalismy troszkę ponad 800 zł) - mówię o wadze dziecka 18-36 kg a drugi kupilismy Graco za około 200 zł. ten drugi jest tylko do jeżdżenia okazjonalnego. tylko po miescie - parę kilometrów

Gość diabliquee
dzięki dziewczyny. My własnie też tak mamy, jedne drogi z bazą na dłuższe jazdy, a ten drugi potrzebuje do miasta (żłobek-dom, ew. zakupy). Pierwszy fotelik mam 9-18, a ten drugi tańszy chce 9-36. Zdecydowałam się chyba, że jednak kupie w sklepie, bo zalezy mi aby wygodnie zakładało się go do auta. Stronkę przejrzałam - dziękuję :) Znalazłam foteliki firmy Baby Design - mają certyfikat zgodności homologacji, jakieś testy zdderzeniowe.. to chyba dobrze?! Graco - fajne, ale kurcze 500-700 pln za nowy, a używanych nie ma :( Na początku stycznia powinnam już coś wybrać, napiszę Wam jaki wybrałam. Może jeszcze komuś się przyda Pozdrawiam