Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marianna Hanna

Chińskie bańki i siniaki - zdjęcia

Polecane posty

Gość Marianna Hanna

Witam, dwa dni temu zrobiłam po raz pierwszy masaż chińska banka, po nim miałam straszne siniaki, i teraz nie wiem czy czekać aż się to zaleczy czy masować dalej, próbowałam dzisiaj masować tyłek tymi bankami, ale ból był tak silny, ze nie dałam rady, choć w internecie wyczytałam, ze siniaki to normalna sprawa: ­ "Podczas masażu Chińską Bańką Gua-Sha pękają drobne naczynia krwionośne, pozostawiając w miejscu stosowania siniaki, które po kilku dniach się wchłoną i znikną. Siniaki przybierają kolory: blada czerwień, głęboki kolor purpurowy albo „zielone baseny krwi. Bardzo często ten obszar jest gorący, znaczy to, że toksyczne Sha jest wyciągane. ­ Co oznaczają kolory : ­ Czerwone miejsca są znakiem, że toksyny są wyciągane. Obszar w kolorze głębokiej purpury, znaczy, że krew jest stara i stojąca. Ciemne zielone odbarwienie „zielone baseny krwi są znakiem, że stojąca krew i toksyczny chi jest neutralizowany z systemu. Na skutek masażu bańką chińską mamy do czynienia z powstawaniem krwiaka (haematoma). Krwiak czyli wylew krwi nie niszczy tkanek, powoduje jedynie rozsunięcie komórek lub tkanek i chwilowo uciska je. W określonym czasie dochodzi do wessania krwi, a tkanka w której miał miejsce krwiak powraca do stanu wyjściowego. ­ W trakcie tzw. organizacji krwiaka mamy możliwość zaobserwowania zmiany jego barwy, podobnie jak to ma miejsce w siniaku. Zmiana barwy od ciemnoczerwonej, sinej, sinofioletowej, fioletowobrunatnej zmienia się do brunatonożółtej i wreszcie do blednącej żółci po czym miejsce wcześniej zmienione niczym nie różni się od zdrowej tkanki." ­ Wiec jak radzicie? Zaczekać z kolejnym masażem aż mi to zniknie? Podobno te krwiaczki są tylko na początku, ponieważ skora się przyzwyczaja, ale boje się ze będę miała takie coś cały czas ­ A oto zdjęcia: http://www.voila.pl/056/97hqj/?1 http://www.voila.pl/057/middt/?1 http://www.voila.pl/058/6twyq/?1 http://www.voila.pl/059/5740d/?1

Gość fdhgrege
to nie siniaki tylko jakaś opryszczka, złapałaś syfa :O

Gość Marianna Hanna
fdhgrege - to krwiaki, ja robiłam zdjęcia telefonem i nie są do końca wyraźne :(

Gość Barana Krofa
a mozesz siedziec na dupie?

Gość to wybroczyny
poczekaj aż znikna i rób masaż mniejszym podciśnieniem

Gość kawaleria
zrób przerwę, 2- 3 dni i koniecznie sprawdź czy nie będą pekac ci naczynka, bo jesli tak to gra nie jest warta świeczki pozdr.

Gość Marianna Hanna
to wybroczyny - Właśnie tak myślałam, bo jak chciałam sobie zrobić kolejny masaż to ból był zbyt silny, nie dałam rady masować tych sińców ... :(

Gość Marianna Hanna
Tylko boję się że to mi nie zejdzie, od 4 miesięcy biorę Dianę 35, a jak wiadomo ona zmniejsza krzepliwość krwi, może to są po części też popękane naczynka?:(:(

Gość Marianna Hanna
:(

Gość zejdzie ci za około
tydzień

Gość Marianna Hanna
zejdzie ci za około - Ufff, ja teraz smaruję to maściami na stłuczenia i sińce, niby te siniaki to normalna spraw, ale to tak dziwnie wygląda... jak mi to ładnie zejdzie to wrócę do tych baniek, ale będę delikatnie zasysać swoje poślady i będę to robić tylko 5 minut, a nie tak jak ostatnio...

Gość akakjjajaaja
A teraz poka cycki i krocze