Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co mnie obchodza cudze dzieci

Nie chce dawac prezentow chrzesniakowi i nie daje.

Polecane posty

Gość tez nie daje prezentow
i nie wiem jaka radoche moze miec dwulatek z ciuszkow:P

Gość DZieci sie rzadko
ciesza z ciuchow...

Pewnie ze rodzice nie mają obowiązku kupowac wlasnym dzieciom prezentow,ani tym bardziej wymagac od osob drugich czy trzecich sponsorowania jakis zabawek ich dzieciom,czy tez dawania pieniedzy na nie Ja z drugiej strony nie rozumiem co to znaczy zostac zmuszonym do bycia chrzesnym?? Osobiscie niejednokrotnie odmowilam*(glownie z aspektu wiary--jak najdalej wole trzymac sie kosciola katolickiego)i jak tylko moge nie musze chodzic na zadne roczki,komunie,bierzmowania, czy inne urpodzinowe party,a za tym idzie stac na czele szalenstw finansowych,gdy odmawialam,wtenczas konczylo sie tak ,ze kto inny byl chrzesnym, ja nie zmuszalam sie do tej cholernej pozorki

Gość czytojaczytoty
pisze tak ,bo sama mieszkam za granica i tu rzeczywiscie jest taniej.Zawsze kidy siostra wysyla paczke swojej chrzesnicy dorzucam cos od siebie.

Gość czytojaczytoty
dzieci sie rzadko>chrzesnica ma 13 lat

Gość a niby z jakiej racji
ewelina nie pluj się bo jeszcze ci chrzestni nie kupią wymarzonego przez ciebie prezentu dla twojego dziecka. Twoje sknerstwo nie zna granic. Zarób sobie a z łapą pod kościół - może coś ci skapnie

owszem jest taniej, ale nie za darmo. Nie wiem co to za argument, ze taniej? Mam z tego powodu dzieciom ciuszki kupowac? Zostalam chrzestna pod naciskiem mamy chrzesniaka (mojej kuzynki piata woda po kisielu), ktora w dodatku wyjechala na drugi koniec polski i jak jestem w kraju to liczy na to, ze bede do chrzesniaka jechac tyle kilometrow z gora prezentow:O

Gość pajacujesz
toksycznakobita>skoro jestes niewierzaca to po co sie w ogole udzielasz ?

Gość czytojaczytoty
a skad wiesz,ze liczy na prezenty?My kupujemy z wlasnej woli ,nikt nas do tego nie zmusza,mamy w tym przyjemnosc

pfffff,a co ma do tego moja wiara?? mowa jest jaki stosunek autorka ma do dziecka z racji awersji do jego rodzicow, i tu jest kluczowa sprawa Pisze poraz kolejny,ze autorka nie musi kupowac prezentow temu dziecku ,ale jej stosunek do chrzesniaka jest troche taki nienajmiejscu Rozumiem ,ze mozna nieznosic jakiegos dzieciaka bo dziala na nerwy, no ok, czresto tak bywa,ale nie dlatego bo z jego matką mam na pienku..dziecinna postawa

wiem, ze liczy, bo nie dosc, ze dzwoni do mojej mamy to mi jeszcze wysyla smsy o znaczacej tresci.

Dziewczyny błagam!!!!! Pisze się chrzesTna...od chrztu a nie chrzesna ...dziecko chrzes miało????:):):) A co do tematu to sądzę że prowo...chyba nikt taki przyglupawy nie jest zeby się żalić że mu się dupy do sklepu nie chce ruszyć po zabawkę.....po jakiego grzyba zostałaś rodzicem chrzestnym???? Rodzice cię przywiązali do drzewa, bili pejczem aż się nie zgodziłaś????? Czy jak????

Gość Co mnie obchodza cudze dzieci
Jak bede miala swoje dzieci to bede im kupowac co beda chcialy. Chrzesniak to nie moje dziecko i w dupie mam, ze oni kasy nie maja. Jak dla mnie smarkacz moze nie miec w ogole zabawek i nic mnie to nie obchodzi.

Gość czytojaczytoty
tezniedajeprezentow----widzisz do czego doprowadzilas?musi sie sama prosic,hehhehe,tak na serio jedna paczka dwa razy do roku mysle ,ze nie nadszarpnie zbytnie Twojego budzetu ,a radosc dziecka bedzie bezcenna

Gość czytojaczytoty
smarkacz?Jestes jebnieta...

Chrzestny zastępuje rodzica gdy tego zabraknie a nie wyrecza się rodziców w ich codziennym życiu łącznie z imprezami i prezentami narzuconymi przez rodziców jakoby te prezenty mialy uszczęśliwić ich dzieci. Żałosna kalkulacja kutwy. Chcę to dam i nie muszę czekać na okazję, a bezczelne sugerowanie co MUSZĘ kupić tylko mi cisnienie podnosi

wziela mnie na chrzestna, bo myslala, ze jak mieszkam za granica i mam meza stad to bedziemy jej dziecie zlotem obsypywac i wysylac im pieniazki:O dowiedzialam sie o tym doslownie w dniu chrztu. Nie daje prezentow nie dlatego, ze jej nie lubie czy cos, ale u nas w rodzinie tak zawsze bylo. Chrzesni dawali prezenty (spore) na chrzest, komunie, 18 i slub. Nie na urodziny i pod choinke, Jak jej to nie pasowalo to mogla wziac kogos z rodziny meza:P

chrzestni

niech sobie będzie prowo, ale widać ze temat ważny skoro taki oddzwięk

Gość czytojaczytoty
tezniedaje>>>chytra baba z Tej matki Twojego chrzesniaka czy chrzesnicy...,mysli ,ze bedzie wysylac funciki?

funciki to nie, bo u mnie inna waluta:P ale tak, doklanie na to liczyla, ze bede slala pieniazki. Ja pieniadze moge chrzensiakowi dac jak bedzie pelnoletni a nie teraz.

nie chodzi o jakies drogie prezenty, ale zeby wlasnemu chrzesniakowi sprawic radosc jakims drobiazgiem, nie chcesz zeby sie dziecko cieszylo?co z ciebie za chrzestna!!po co bylo brac na to na siebie?

Baby...zacytuje swojego męża...."ehhhh baby to jednak durne są i tyle"....Najpierw się zgadzacie na bycie rodzicem chrzestnym(zapomniałam że was leją batami zanim się zgodzicie) a potem jęczycie jak z wiecznym okresem.......beznadzieja....PO JAKĄ CHOLERE SIE ZGADZAŁYŚCIE??????????????????????????Bo mamusia kazała, bo tatuń powiedział że mi domu nie przepisze, bo kuzynka by się obraziła?????????????????? Ja piernicze...No nie mogę:)

ja sie zgodzilam, bo mimo moich nie, nie chce, nie, ja nie wierze przesladowala mnie ona, jej matka i nawet tesciowa:D Powiedzialam, ze dobrze, ale z racji mojego podejscia i tego gdzie mieszkam to niech wiedza, ze nie bede uczestniczyla czynnie w zyciu dziecka. Zgodzili sie z ochota, bo przeciez nikogo niby innego nie mieli. A potem wyszlo szydlo z worka:O

Gość ja nie pojmuję ... ...
"Jak bede miala swoje dzieci to bede im kupowac co beda chcialy. Chrzesniak to nie moje dziecko i w dupie mam" Skoro masz w dupie to po co w ogóle taki topik zakładasz i się doktoryzujesz nad tematem ?

Gość Vyva500
mamamlodegoD

Gość Vyva500