Nicky00 0 Napisano Grudzień 28, 2012 Ostatnio odczułam nieprzyjemny ból w jednej z warg sromowych. Ból jest jak fala nagle się pojawia i znika, jest jakby ktoś poraził mnie tam prądem. Trwa to już 4 dni jestem przed okresem i nie wiem czy ma to jakiś związek. Mam dopiero 15 lat i jestem "świeża" w tych tematach i boje się zauważyłam ze boląca warga jest od wewnątrz zaczerwieniona i fioletowa. Ból jest nie przyjemny i nie komfortowo się czuję. POMOCY !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
code25-77 0 Napisano Grudzień 28, 2012 Wygląda na silny stan zapalny. Przemyj spirytusem i esensją z czarnej herbaty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicky00 0 Napisano Grudzień 28, 2012 czy powinna iść do ginekologa ?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicky00 0 Napisano Grudzień 28, 2012 czy powinna iść do ginekologa ?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Quis leget haec? 0 Napisano Grudzień 28, 2012 nie sluchaj tego popier*** - code25-77 :O nie lepiej porozmawiac z mama ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicky00 0 Napisano Grudzień 28, 2012 rozmowa z mamą nic nie dała jak moja mama sama nie wiem co to. Po prostu pójdę do lekarza i sie okażę :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna Blondyna 0 Napisano Grudzień 29, 2012 Najlepiej idź do lekarza. Może to być stan zapalny. Możesz sobie zrobić nasiadówki z rumianku, używaj też Tamtum Rosa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicky00 0 Napisano Grudzień 29, 2012 Jak leczyć stan zapalny w domu? jakieś domowe sposoby? używam tantum rosa i muszę zażywać jakiś lek przeciwbólowy bo nie mogę znieść tego bólu!!!! i ile trwa leczenie takiego zapalenia? mój ginekolog jest w krk a ja mieszkam 100 km od niego:< Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ładne czy brzydkie Napisano Grudzień 29, 2012 zrób sobie nasiadówkę z szałwii i idź do lekarza bo to pewnie zapalenie gruczołów Bartholina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ładne czy brzydkie Napisano Grudzień 29, 2012 możesz też zrobić nasiadówkę z nadmanganianu potasu I nie zaniedbaj tego bo skończysz na stole chirurga, który będzie ci musiał naciąć ropień... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ksjoihd Napisano Grudzień 29, 2012 Daj znać co to, po czym przeszło ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicky00 0 Napisano Grudzień 30, 2012 Na razie nie idę do lekarza ale podejrzewam ze to jest zapalenie (swędzi, jest zaczerwienione, troszkę napuchniete i boli ) robię nasiadówki z tamtum rosa, pryskam płynem dezynfekujacym, i biorę aspirin który pomaga na ból oczywiście boli jak robię siku to zarzywm urosept :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość misiaczek24 Napisano Grudzień 30, 2012 Koniecznie udaj się do ginekologa, bo to może być infekcja bakteryjna, a nie ma co zwlekać z właściwym leczeniem. Pamiętaj o probiotykach najlepiej jak zrobisz sobie kuracje np. lactovaginalem - probiotykiem dopochwowym przez 10 dni już po leczeniu u ginekologa. Wzmocni on Twoją mikroflorę i zabezpieczy bez nawrotem infekcji, działa natychmiast w miejscu aplikacji. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikki26 0 Napisano Grudzień 30, 2012 z zewnątrz możesz posmarować provag żelem, łagodzi podrażnienia, do ginekologa jednak idź, bo środki bez recepty mogą być niewystarczające, może w twojej gminie jest ginekolog, który przyjmuje w przychodni i nie będziesz musiała jechać 100km do lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość qwewsd Napisano Grudzień 31, 2012 Wygląda na zapalenie gruczołu Bartholina więc koniecznie wybierz się do lekarza. Sama niedawno dorobiłam się tego cudeńka, niestety musiałam przejść zabieg. Trochę nieprzyjemny i jednak trzeba się pomęczyć. Jeśli zgłosisz się odpowiednio szybko to być może uda się to wyleczyć antybiotykiem. Parówki i płukanki mogą tylko uśmierzyć ból:) Powodzenia;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicky00 0 Napisano Grudzień 31, 2012 Nie dałam rady zbyt bardzo mnie to boli dlatego już się zapisałam, ale dopiero w przyszłym tygodniu mnie przyjmą !! Jeśli możecie pomóc jak uśmierzyć ten ból bo nie mogę wytrzymać (Tamtum rosa pomaga tylko na 2h godziny a później przestaje) POMOCY!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicky00 0 Napisano Grudzień 31, 2012 na początku września miała 2 male guzy na wardze które okazały się ropieniami, wszystko wyleczyłam czy to co teraz mam może być z tym związane ???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość derrrf Napisano Styczeń 1, 2013 Prawdopodobnie znowu to samo. Lubi nawracać. Nie czekaj na wizytę u lekarza. Zgłoś się po prostu do szpitala na dyżur. Zajmą się Tobą od razu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicky00 0 Napisano Styczeń 4, 2013 Właśnie nie wiem ponieważ nie mam tych guzkow/ ropieni.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach