Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ole oleńka

dziecko kopie tylko w nocy,poradźcie

Polecane posty

Gość ole oleńka

Dziewczyny! Jestem w 24 tygodniu ciązy,moje dziecko czasem kilka razy kopnie mnie w dzień,za to w nocy szaleje tak,że nie mogę spać. Czasem zaczyna tańce ok 1,30 w nocy,czasem o 5-6 rano,zawsze gdy spię,mnie rozbudza. Czytałam gdzieś,ale nie wiem czy to prawda,że gdy się urodzi będzie się budzić w tych samych godzinach,co w brzuchu! To nie mam w takim razie najmniejszej szansy na sen...Jak było u was???? :)

Gość Więc proponuje tak
To co wyczytalas to między 24a28 tc. nie wiem czy to prawda bo u mnie w każdym tygodniu jest inaczej. Nie ma swoich por może dlatego że mój dzień wygląda każdy inaczej. Probuj zjeść czekoladę i położyć się na lewym boku. Mój wtedy zawsze harcuje. Jestem w 32tc i po karpiu tak wariował że szok:)

Włacz mu jakiś ciekawy film na dvd i daj słuchawki-będzie podsłuchiwało w bezruchu.

Gość ghghghh
ja jestem w 26 tc i mój synek jest najbardziej aktywny nocą i rankiem. To prawda, że przez pierwsze tyg. po urodzeniu będzie robił tak samo. Mnie to nie martwi :) Wazne, ze mały jest zdrowy i ruchliwy - martwiłabym sie gdyby było inaczej..

Gość Immers
Wlasnie przykladanie sluchawek czy glosnika do brzucha jest wskazane.. Lepiej dziecko sie rozwija i ma lepszy nastroj... NIe wiem kto Ci Creamyful takich glupot naopowiadał. Muzyka ma ogromny wpływ na rozwój w trakcie ciąży, tak samo zresztą, jak mówienie do brzuszka;)

Gość aaaallllaaaa
To nie prawda, że po urodzeniu dziecko będzie miało takie pory snu jak w brzuszku. Mój synek, gdy byłam w ciązy całe dnie szalał, a o 21-22 już zasypiał i spał do rana do 8-10. A zaraz po urodzeniu wszystko się zmieniło, w nocy wcale nie miał zamiaru tak słodko spac :)

Gość aj/sza
w moim wypadku sie kompletnie nie spawdzilo-syn w brzuszku byl bardzo grzeczny a jak sie urodzil to maly diabelek.Niekiedy dzieciaczi tak reaguja ,bo mama w dzien chodzi brzuszkiem kolysze a w nocy jak lezy to dziziusiowi brakuje tego kolysania

Gość ole oleńka
Byłam dziś u lekarza i co sie okazało: Dziecko się rusza,ale mam zbyt twardy brzuch,żeby to wyczuc i w tym celu kazał mi leżeć :( Gdy brzuch robi sie twardy ( a robi się) to mam się kłaśc i ogólnie duzo w ciągu dnia wypoczywać ipilnować by brzuch był miękki....